Av allt att döma verkar Sebastian Coates vara Liverpools nya huvudspår i letandet efter en ny mittback. Jag tycker att 20-åringen, som utsågs till den bästa unga spelaren i Copa America, vore en perfekt värvning för Liverpool.

Liverpool behöver en ung mittback som både är duktig med fötterna och kan dominera luftrummet. Coates har båda kvalitéerna och är dessutom häpnadsväckande snabb för sin enorma storlek (196 cm, 91 kg).

Coates toppar definitivt min önskelista över mittbackar. En önskelista där Lyons 22-åriga kroat Dejan Lovren också återfinns. Som tidigare nämnt vore även Jack Rodwell ett intressant långsiktigt alternativ på positionen.

Det cirkulerar även rykten om tre engelska mittbackar; Gary Cahill (25 år), Scott Dann (24) och Ryan Shawcross (23).

Jag tycker att Cahill är bra, men inte tillräckligt bra. Han har många goda egenskaper och kan dominera matcher, men han gör för många misstag. Möjligtvis skulle misstagen reduceras i en bättre omgivning, men varför ta chansa? Cahill fyller 26 under säsongen, är inte direkt billig, och det finns ju andra alternativ som både är yngre och bättre.

Dann har också många goda egenskaper, men är tyvärr för skadedrabbad. Precis som i fallet Cahill går hans kontrakt ut nästa sommar, och de bör därför vara tillgängliga för summor lägre än deras egentliga marknadsvärde. Jag kan möjligtvis tänka mig Cahill eller Dann om de reas ut billigt, men annars? Nej.

Shawcross vore ett gediget alternativ, men jag kan inte tänka mig att Liverpool är beredda att betala ens i närheten av vad Stoke kräver för att släppa honom. Dvs troligtvis £17-22 miljoner.

En spelare som Coates passar dessutom in betydligt bättre i åldersstrukturen. Den fjärdemittbacken, bakom Carragher (33 år) och Skrtel & Agger (båda 26) ska helst vara betydligt yngre. Gärna en 90-talist. Att Liverpool var ute efter Phil Jones och nu riktar blickarna mot Coates förstärker den tesen.

Craig Bellamy är en märklig historia. Jag tycker inte att Liverpool ska hjälpa Manchester City att göra sig av med ”deadwood”. Och även om karaktärsspelaren Bellamy alltid har varit en personlig favorit, och om man bortser från hans lön och kontroverser – låter det som en dum idé att värva en 32-åring vars främsta styrka alltid har varit snabbhet.