Kenny Dalglish har personligen ringt till Crystal Palaces manager Dougie Freedman angående Wilfried Zaha. Liverpool har varit intresserade av Zaha under 18 månaders tid. Även Sir Alex Ferguson har pratat med Freedman om Zaha, samtidigt som Manchester City och Newcastle också är intresserade av spelaren, som värderas till £10 miljoner. Crystal Palaces delägare Steve Parish har lovat Freedman att Zaha inte kommer att säljas innan den andra Carling Cup-semin mot Cardiff, som spelas den 24:e januari – om Palace förlorar där kan de komma att sälja Zaha redan den här månaden (The Daily Mail).

* * *

Chelsea är mycket intresserade av Eden Hazard, men Lille vägrar sälja honom i det här transferfönstret. Det är dock stenhård konkurrens om belgaren; Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Bayern München och AC Milan vill också värva honom. Hazard har en utköpslausul på 40 miljoner euro (£33 miljoner) i sitt kontrakt med Lille (The Mirror).

Gary Cahill har fortfarande inte bestämt sig för om han ska acceptera Chelseas kontraktserbjudande på £80 000 i veckan. Cahill har tänkt på saken under 17 dagars tid, men är ännu inte övertygad om att Chelsea vore rätt steg att ta – eller för den delen att kontraktserbjudandet är tillräckligt bra, trots att Chelsea alltså har gått så pass långt som £80 000 i veckan (The Mirror).

Cahills långa betänketid ställer inte bara till problem för Chelsea, utan även för Bolton, som inte kan fullfölja sina planerade värvningar förrän Cahill säljs. Amerikanen Tim Ream, vars prislapp ligger på £2,5 miljoner, är öronmärkt som Cahills ersättare. Samtidigt är Bolton intresserade av Junior Hoilett, som skulle gå på £4-5 miljoner. Vidare har de hört sig för till Porto respektive Real Madrid om att få låna de unga talangerna Juan Iturbe och Jese Rodriguez – de väntar på svar från de europeiska storklubbarna (The Mirror).

* * *

Inter är stora favoriter till att signa Carlos Tevez  sedan argentinarens förväntade övergång till AC Milan kollapsat (The Mirror).

Mark Hughes överväger att åter igen signa Roque Santa Cruz. Den 30-åringe anfallaren är utlånad till Real Betis, men Manchester City betalar fortfarande en del av hans lön och skulle gladeligen sälja honom (The Mirror).

Southampton är intresserade av Celtics anfallare Gary Hooper. Deras första bud blev förkastat och nu överväger de att buda £6 miljoner för Hooper (The Mirror).

CSKA Moskva vill värva Niko Kranjcar, som ju har blivit en notorisk bänknötare i Tottenham (The Mirror).

Chris Samba säger öppet att han vill lämna Blackburn. Spurs, QPR och PSG är intresserade av jättebacken, men Blackburn kräver hela £15 miljoner för att släppa honom (The Mirror).

Chelseas back Alex har nobbat QPR, eftersom han har fått nog av engelsk fotboll. I Europa är PSG intresserade av Alex, men han har även alternativ i hemlandet Brasilien, där Luiz Felipe Scolari vill hämta honom till Palmeiras (The Mirror).

Manchester Uniteds mittfältare Darron Gibson är väldigt nära en övergång till Everton. Klubbarna är överens om en övergångssumma på £2 miljoner, samtidigt som Everton och Gibson är överens om ett fyraårskontrakt värt £40 000 i veckan. Gibson betraktas som en ersättare till Mikel Arteta, som Everton helt enkelt inte hann ersätta när denne såldes till Arsenal kort innan transferfönstret stängde (The Mirror).

* * *

Manchester United försöker sälja Ravel Morrison, vars kontrakt går ut efter säsongen. United har tappat tålamodet med talangen, som är lite av ett problembarn. Newcastle har redan fått ett bud på £500 000 nobbat. Morrison anser sig ha fått för få chanser i Uniteds A-lag och välkomnar därför en flytt till Newcastle. Samtidigt håller även Arsenal koll på Morrisons situation (The Telegraph).

Newcastle är beredda att höja budet på Morrison (The Independent).