Kenny Dalglish har personligen ringt till Crystal Palaces manager Dougie Freedman angående Wilfried Zaha. Liverpool har varit intresserade av Zaha under 18 månaders tid. Även Sir Alex Ferguson har pratat med Freedman om Zaha, samtidigt som Manchester City och Newcastle också är intresserade av spelaren, som värderas till £10 miljoner. Crystal Palaces delägare Steve Parish har lovat Freedman att Zaha inte kommer att säljas innan den andra Carling Cup-semin mot Cardiff, som spelas den 24:e januari – om Palace förlorar där kan de komma att sälja Zaha redan den här månaden (The Daily Mail).

* * *

Chelsea är mycket intresserade av Eden Hazard, men Lille vägrar sälja honom i det här transferfönstret. Det är dock stenhård konkurrens om belgaren; Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Bayern München och AC Milan vill också värva honom. Hazard har en utköpslausul på 40 miljoner euro (£33 miljoner) i sitt kontrakt med Lille (The Mirror).

Gary Cahill har fortfarande inte bestämt sig för om han ska acceptera Chelseas kontraktserbjudande på £80 000 i veckan. Cahill har tänkt på saken under 17 dagars tid, men är ännu inte övertygad om att Chelsea vore rätt steg att ta – eller för den delen att kontraktserbjudandet är tillräckligt bra, trots att Chelsea alltså har gått så pass långt som £80 000 i veckan (The Mirror).

Cahills långa betänketid ställer inte bara till problem för Chelsea, utan även för Bolton, som inte kan fullfölja sina planerade värvningar förrän Cahill säljs. Amerikanen Tim Ream, vars prislapp ligger på £2,5 miljoner, är öronmärkt som Cahills ersättare. Samtidigt är Bolton intresserade av Junior Hoilett, som skulle gå på £4-5 miljoner. Vidare har de hört sig för till Porto respektive Real Madrid om att få låna de unga talangerna Juan Iturbe och Jese Rodriguez – de väntar på svar från de europeiska storklubbarna (The Mirror).

* * *

Inter är stora favoriter till att signa Carlos Tevez  sedan argentinarens förväntade övergång till AC Milan kollapsat (The Mirror).

Mark Hughes överväger att åter igen signa Roque Santa Cruz. Den 30-åringe anfallaren är utlånad till Real Betis, men Manchester City betalar fortfarande en del av hans lön och skulle gladeligen sälja honom (The Mirror).

Southampton är intresserade av Celtics anfallare Gary Hooper. Deras första bud blev förkastat och nu överväger de att buda £6 miljoner för Hooper (The Mirror).

CSKA Moskva vill värva Niko Kranjcar, som ju har blivit en notorisk bänknötare i Tottenham (The Mirror).

Chris Samba säger öppet att han vill lämna Blackburn. Spurs, QPR och PSG är intresserade av jättebacken, men Blackburn kräver hela £15 miljoner för att släppa honom (The Mirror).

Chelseas back Alex har nobbat QPR, eftersom han har fått nog av engelsk fotboll. I Europa är PSG intresserade av Alex, men han har även alternativ i hemlandet Brasilien, där Luiz Felipe Scolari vill hämta honom till Palmeiras (The Mirror).

Manchester Uniteds mittfältare Darron Gibson är väldigt nära en övergång till Everton. Klubbarna är överens om en övergångssumma på £2 miljoner, samtidigt som Everton och Gibson är överens om ett fyraårskontrakt värt £40 000 i veckan. Gibson betraktas som en ersättare till Mikel Arteta, som Everton helt enkelt inte hann ersätta när denne såldes till Arsenal kort innan transferfönstret stängde (The Mirror).

* * *

Manchester United försöker sälja Ravel Morrison, vars kontrakt går ut efter säsongen. United har tappat tålamodet med talangen, som är lite av ett problembarn. Newcastle har redan fått ett bud på £500 000 nobbat. Morrison anser sig ha fått för få chanser i Uniteds A-lag och välkomnar därför en flytt till Newcastle. Samtidigt håller även Arsenal koll på Morrisons situation (The Telegraph).

Newcastle är beredda att höja budet på Morrison (The Independent).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Om Zahakan prestera som han gjorde mot United är han verkligen en tillgång.

  COYR!!!

  • Marcus: Jag har följt Zaha i ca 1,5 år. Första gången jag såg honom tänkte jag ”vad fan är det här, han är ju värdelös” men sedan dess har jag sett honom göra många bra insatser också. Precis som ”POol” säger så är han väldigt snabb och teknisk. Han är avig, svårfångad, kan verkligen dribbla… En oslipad diamant med betoning på oslipad. Hans passningsspel och avslut kan vara väldigt frustrerande. Han är en mycket intressant spelare, men jag tycker att t.ex Nathan Redmond är en bättre talang.

 2. Marcus: Helt sjukt bra, snabb. Teknisk.
  Var helt otrolig senast i ligacupen mot United.
  Kan spela både ytter och anfallare. Men de handlar väl mest om vi ska köpa en ”färdig” spelare som kan prestera nu eller en för framtiden som Zaha.

 3. Pelle:

  Om vi skulle jämföra Lucas Ocampos och Wilfried Zaha?

  Och hur bra är Ocampos egentligen?

  • jbostrom: Har bara sett Ocampos några enstaka gånger så kommenterar helst inte honom. Särskilt då motståndet har varit väldigt svårbedömt… River Plate spelar ju som bekant inte i högsta divisionen längre. Av det lilla jag har sett ser han också ut att vara en oslipad diamant.

 4. Okej tack, men skulle han vara bättre än våra anfaller ? T.ex carroll ?

  • Marcus: Tror knappast det i dagsläget. Han skulle nog användas som högerytter i LFC, har jag en känsla av. Men han skulle först och främst vara en långsiktig värvning.

 5. Tycker inte att Zaha är något för oss.
  Han är alldeles för ojämn. Oftast är han ok, ganska ofta är han dålig. Och tyvärr är han ibland totalt värdelös. Sen kan han glimma till som mot United, men att vara grym i en match betyder inte att man kan gå in i ett anfall hos en klubb som vill ligga i toppen.
  Sen om man kollar statistiskt sett så är han absolut ingenting att ha.
  På 18(6) matcher har han bara gjort 2 mål den här säsongen. (5 ass också)
  Om man ska gå efter statistik som Liverpool gör så är det ju inget att ha. Men man kanske ser en potential på sikt och då kan det vara värt ett köp. Tror dock Zaha mår bäst av att lira kvar i några år till.

  • Kingpin: Håller med om att det förmodligen vore bäst för Zaha att stanna i Palace. Det gäller väl egentligen de flesta talangerna, men många flyttar ju ändå pga olika anledningar. Hans statistik är svårbedömd, skulle tro att han har bra statistik om man kollar på områden, t.ex antal skapade målchanser.

 6. Pelle: Skulle du kunna göra en kort jämförelse mellan Redmond och Sterling? Jag tycker att det känns lite onödigt att köpa en spelare som är lika gammal (och efter vad jag sett, likadan till spelstilen) som vår kanske mest lovande spelare. Jag såg England i U17-VM i somras när de spelade på varsin kant och även om jag blev imponerad av Redmond så tycker jag Sterling var snäppet vassare.

  • Andwa: Jo, både Sterling och Redmond är bra, även om jag tycker att Sterling och t.ex Scott Sinclair påminner mer än varandra än Sterling och Redmond. Jag förstår vad du menar, men ser samtidigt inget fel med att ha ytterligare en stor talang; hade t.ex inte tackat nej till Oxlade-Chamberlain heller, men han gick ju till Arsenal istället.

 7. Vad händer med sterling är det någon som har koll på våra talanger?
  hur bra är han egentligen? Från det jag sett ser han ut att vara riktigt duktig men varför vågar vi inte stoppa in sterling så ung som barca arsenal ?

  • ludimali: Sterling tränade med A-laget senast idag (fredag). Han har varit ojämn den här säsongen, men ingen tvivlar på hans potential. Angående att han inte har fått chansen än så handlar det nog mycket om att han är en väldigt liten kille som är sent utvecklad rent fysiskt. Det gäller att ha tålamod med en sån kille.

 8. Efter 17 dagars velande och förhandling har Cary Cahill bestämt sig. Enligt The Mirror har mittbacken nu slutligen lämnat Bolton för att genomgå den medicinska undersökningen hos Chelsea i kväll.

  London-klubben uppges betala 246 miljoner kronor för 26-åringen som i sin tur ska skriva på ett kontrakt till 2017 – om han klarar läkarundersökningen.

  Nya veckolönen blir 856 000 kronor, nödvändigt för att slå rivalen Arsenal som jagade Cahill intensivt under sommaren.

  Det kan väl för fan inte vara sant att de betalar 246milj när hans kontrakt går ut i sommar??

 9. Aftonbladet, ja…
  Visste att övergångssumman låg på runt £7milj och fick därför en chock när jag läste det här. Kan inte förstå att man lägger så mycket pengar på honom när det finns så mycket bättre, Shawcross, Samba, Godin m.fl.
  Sen att man överhuvudtaget köper Cahill kan man också diskutera…

  • POol: Ja, det känns märkligt att Chelsea värvar Cahill. Jag tyckte att han såg spännande ut för några år sedan, men hans utvecklingskurva har inte varit särskilt positiv de senaste åren. Tvärtom, och dessutom är ju hans lönekrav snudd på skrattretande sett till hans CV. Chelsea hade behövt en mittback av betydligt högre klass för att rätta till sina försvarsproblem.