. . .

Liverpool har bett om att få bli informerade om händelseutvecklingen kring Andreas Weimanns kontraktsförhandlingar med Aston Villa. Weimann har 12 månader kvar på sitt kontrakt med Aston Villa och kan vara tillgänglig för omkring £5 miljoner. Brendan Rodgers gillar Weimann, som redan har tackat nej till två kontraktsförlängningar (Metro).

Borussia Dortmund är mycket intresserade av Weimann. Många andra engelska klubbar – inklusive Liverpool, Arsenal och Tottenham – är också intresserade av österrikaren (The People).

* * *

Norwich har gjort klart med Sporting Lissabons anfallare Ricky Van Wolfswinkel.

* * *

Den 21-åriga mittfältaren Abdisalam Ibrahim är utlånad från Manchester City till Strømsgodset. Patrick Vieira var nyligen i Norge för att se Ibrahim spela, men han hoppas kunna lämna City för en annan PL-klubb i sommarens transferfönster. Arsenal, Tottenham, Liverpool, West Ham och Everton följer Ibrahim, som har ett år kvar på sitt kontrakt och vore tillgänglig för så pass lite som £500 000 (The Daily Star).

* * *

Liverpool, Fulham och Southampton håller koll på Robert Halls kontraktsförhandlingar med West Ham. 19-åringen blir free agent och kommer bara att kosta omkring £500 000 i kompensation om han inte förlänger sitt kontrakt med West Ham (The Mirror).

Green har varit utlånad till Birmingham under säsongen. Där gjorde han inga mål men 7 assists på 13 matcher innan han återvände till West Ham pga skada.

* * *

West Ham och Vitesse är överens om en övergångssumma för Wilfried Bony (The Mirror).

* * *

Arsenal och Chelsea ”battlar” om Asmir Begovic, trots de intensiva ryktena om Manchester United. Alex Ferguson har tonat ner United-ryktena och nu framstår Chelsea som klara favoriter till Begovics signatur (The Mirror).

Manchester City befinner sig i ”pole position” om Radamel Falcao, eftersom colombianen inte vill flytta till Chelsea (The Mirror).

Chelsea planerar att buda £7,5 miljoner för Nathaniel Clyne i sommar (The Mirror).

Monaco vill rekrytera Roberto Mancini (The Mirror).

* * *

Newcastle, Aston Villa och Everton visar intresse för Joleon Lescott (The People).

Aston Villa, Sunderland och Fulham är intresserade av Gary Hooper, som Celtic vill ha £8 miljoner för att släppa (The People).

Christian Benteke är ett intressant namn för Inter (The People).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Kolla nu när Bony gör succé i Hanmers och tripplar sitt värde på en säsong.

  Demba Ba all over again, men utan skadehistoriken och bättre ålder. Kan bli nästa års bästa värvning.

  • RobinD: Hehe, jag är inte så säker. Tycker att Bony är Eredivisies bästa anfallare och visst är han bättre än t.ex Borini men PL är en stark liga. Blir mycket intressant att se honom nästa säsong (var han än hamnar).

 2. pelle2x: jag tycker att han känns som en spelare som kan bli en ny Drogba. Fysisk, snabb, gör mål på olika sett osv. Det enda jag inte känner att jag kan uttala mig om med säkerhet är hans spelintelligens, har sett för lite av honom för det.

  Men för mig känns han som ett av de ”fynd” med bäst potential att slå sig in i eliten av eliten när som helst. Ta Benteke t ex, jag följde honom en del i Belgien. Han har ju onekligen inte haft det svårt med omställningen och Bony känns vassare nu än när Benteke lämnade för Aston Villa.

  Som du säger är han säkert är han nog bättre än Borini, då vi betalar 15 miljoner för Borini och får ut näst intill ingenting än så länge kan man ju undra varför man inte realiserar en värvning av Bony om konkurrensen är i form av West Ham..

  • RobinD: Jo, visst är Bony bra, men det snackas om £11-14 miljoner och det är mycket för en 24-årig anfallare från Eredivise. Anledningen att jag tvivlar är egentligen att många av hans mål kommer när det finns stora ytor och ganska mycket tid… så kommer det inte att vara i t.ex Premier League. Sen är det svårt att säga hur hans fysik kommer att stå sig mot PL-mittbackar (mittbackarna i Eredivisie är ofta ganska klena) men ja, han har ju en fantastisk fysik, så han borde klara det utan några stora besvär. Han kommer dock inte att dominera lika mycket rent fysiskt i PL. Jag hade inte tackat nej till Bony men har svårt att se honom som ett superfynd.

   Benteke var 3 år yngre när han flyttade till PL så det är svårt att jämföra. Han har även fått en otroligt framträdande roll i Aston Villa och hans målskörd förbättras ju ärligt talat avsevärt av att är lagets straffskytt.

 3. Pelle: så pass hög transfersumma alltså, ja det var ju att ta i. Tar ju bort möjligheten till att fynda. Hade trott på 7-10 miljoner med kanske lite prestationsbonusar. Nu värderar de ju honom som en färdig spelare strax under topplagen och det vette katten om det är rätt.

  • RobinD: Nej, det är inget fyndpris, men det är en summa som betyder att han kostar ungefär lika mycket som Daniel Sturridge och Luuk de Jong gjorde vid sina senaste klubbyten… Och det känns väl ändå rimligt, någonstans, antar jag. Bony blir dyrare än van Wolfswinkel men jag tycker att Bony är klart bättre.