[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Enligt GOAL.com har Brendan Rodgers identifierat Luis Muriel som ett potentiellt sommarförvärv. Muriel är en spelare som Liverpool har haft koll på under en längre tid och klubben har skickat scouter som har kollat på honom vid två tillfällen under de senaste veckorna. Redan förra sommaren var Muriel ett spelare av intresse för Liverpool, men då betraktades han främst som en potentiell ersättare till Luis Suarez. Den sistnämnde kan visserligen lämna om en utländsk klubb triggar hans klausul på £60-70 miljoner i sommar, men Rodgers vill förstärka anfallslinjen oavsett om uruguayanen blir kvar eller inte.

Muriel

GOAL.com påpekar mycket riktigt att Muriel inte har haft en särskilt bra säsong i Udinese, men att han ändå är av fortsatt intresse för Liverpool. Man har dock konkurrens om colombianen, då Wolfsburg visade intresse i januari, samtidigt som Juventus också bevakar hans situation i Udinese.

Klicka HÄR för att spana in Muriels talangprofil på Totaal Liverpool.

Att Liverpool kommer att behöva förstärka anfallsuppsättningen kommande säsong är troligt, då Iago Aspas inte har övertygat sedan flytten till Celta Vigo. Man har heller ingen supertalang i reservlaget som är nära att kunna komma in och göra avtryck i A-laget redan kommande säsong. Däremot finns som bekant en potentiell joker i form av Fabio Borini, som ju efter en tung säsongsinledning har kommit igång rejält i Sunderland.

Dessutom kommer Liverpool att spela i Europa nästa säsong. Antingen i Champions League eller Europa League. Detta betyder fler matcher och behov av en bredare trupp.

* * *

Mer från GOAL.com. Sidan hävdar även att Liverpool har genomfört en arbetsintervju med Jim Fraser, som är den näst högsta chefen inom Chelseas ungdomsverksamhet. Liverpool söker som bekant efter en ny ungdomsansvarig sedan man sparkat Frank McParland.

Enligt GOAL har Fraser blivit intervjuad, men inte blivit erbjuden jobbet än i alla fall. Rodgers känner Fraser sedan deras gemensamma tid i Chelsea och han vore således en ganska naturlig rekrytering, tycker jag.

8 kommentarer
 1. Är han värd så mkt pengar? Nästan vad Suárez skulle gå för?!

 2. Självklart betalar vi inte utköpsklausulen men han verkar onekligen spännande och BR är bra att få ut potentialen av unga talanger. Känns dock dom en chansning. Kan han spela någon annan position än striker?
  Vem skulle han då peta ifrån startelvan eller i alla fall kunna konkurrera med? Svårt att se honom peta Sturre eller Surre? Och skulle det funka med alla tre på planen?

 3. Jag förstår inte riktigt varför ni är så begeistrade över Muriel.
  Av det jag sett av honom är han hyfsat snabb, teknisk och har ett okej skott.
  Men han viker oftast ner sig i dueller med tuffa backar (likt Sterling gjorde förut) och väljer oftast fel alternativ.
  Han känns som en light light version av Suarez utan målsnittet.
  Om han inte lyckas och slår igenom i Italien, hur ska han då lyckas mot tuffare och mer hårdhänta motståndare i England?
  Oavsett vad han kostar så är han inte värd det, förutom om han skulle komma på fri transfer vilket knappast lär hända.

  • Bara för att man inte lyckas i en liga så betyder inte det att man inte kan lyckas i en annan. Coutinho lyckades inte i Inter. Se på honom nu…
   I rätt miljö tror jag Muriel kan bli bra och BR har ju visat att han kan få talanger att blomma ut.

Kommentarer är stängda.