Theo Walcott och Arsenal befinner sig i en konflikt. Detta eftersom den snabba engelsmannen kräver ett fyraårskontrakt värt £85 000 i veckan för att skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal. Liverpool, Chelsea, PSG och Juventus är intresserade av Walcott, och har noterat problemen i kontraktsförhandlingarna (The Daily Star).

* * *

Liverpool är beredda att testa Aston Villas vilja att behålla Darren Bent. Anfallaren skulle gärna flytta till Liverpool, som vet att man måste matcha de £24 miljonerna som Aston Villa betalade för Bent i förra januarifönstret. Detta är en ytterst hög summa, men Liverpool är ändå frestade att köpa Bent, då Suarez dras med sin avstängning och Carroll har måltorka (The People).

Chelsea, Liverpool, PSG och Bayern München har kollat på Roberto Soldado den här säsongen. Soldado har en utköpsklausul på £30 miljoner i sitt kontrakt (The People).

Kommentar: Jag kan tänka mig att Bent och Soldado skulle gå för liknande övergångssummor, och att det inte skiljer särskilt mycket i deras lönekrav. Bent har alltid gjort mål i mindre klubbar som har byggt helt spelet runt att slå långbollar på honom – så kommer aldrig Liverpool att spela. Soldado är däremot betydligt mer välbekant med sättet som Liverpool spelar på och (till skillnad från Bent) är inte bara bra på att göra mål.

* * *

Chris Samba ser ut att be om att få lämna Blackburn, och QPR förbereder ett bud på  £6 miljoner för den enorma mittbacken. Liverpool och Spurs är också intresserade av Samba. Blackburn vill ha £10 miljoner för kongolesen, men Samba kommer troligtvis att be om att få lämna om man inte lyckas komma överens om en övergångssumma (The People).

Kommentar: Det är bara att gratulera den klubb som lyckas värva Samba. Jag tycker att han är klart bättre än exempelvis Gary Cahill.

* * *

Inter är beredda att sälja Wesley Sneijder för £25 miljoner. Den italienska storklubben förväntar sig dock inte att Manchester United ska återuppliva sitt intresse för holländaren sedan de åkt ur Champions League. Inters president Moratti har informerat Sneijders agent om att han kan gå för £25 miljoner, och trots att tränaren Ranieri inte vill tappa Sneijder, tänker Moratti långsiktigt. Morattis avsikt är att sälja Sneijder för att finansiera en värvning av Lucas Moura, som han vill bygga laget runt (The People).

Kommentar: Synd att Sneijders lön är så enormt hög. Å andra sidan inte särskilt märkligt med tanke på spelarens kapacitet.

* * *

Tottenham är beredda att släppa både Stephen Pienaar och Niko Kranjcar i januari. Sunderland och Everton vill signa Pienaar (The People).

Sunderland försöker värva James Collins (The People).

Blackburn vill låna Real Madrids mittfältare Esteban Granero (The People).

Carlo Ancelotti är beredd att intensifiera PSG:s intresse för Alexandre Pato (The People).

Manchester United, AC Milan och Bayern München visar intresse för Basels unga mittfältare Granit Xhaka. 19-åringen har en klausul på £3,5 miljoner i sitt kontrakt (The People).

Sevilla är nära att signa Giovani Dos Santos (The People).

Al Sadd är beredda att betala de £15 miljonerna som QPR vill ha för Adel Taarabt (The People).

Stoke vill värva Liam Ridgewell (The People).

* * *

Arsenal är beredda att buda £10 miljoner för Lukas Podolski (The Daily Mail).

Arsenal överväger att försöka låna Wayne Bridge (The Daily Mail).