. . .

Enligt The London Evening Standard befinner sig Liverpool och Tottenham i en dragkamp om den eftertraktade Ajax-spelaren Christian Eriksen.

En så kallad ”senior source” säger till tidningen: “Christian wants to play in the Premier League and we think he will do well there. The club had discussed the option of keeping him until the end of his contract but it makes sense now to sell. Liverpool and Spurs are scouting him almost every week. Arsenal are no longer interested and Man United are not on the scene. The club will not let him go cheaply so there is a long way to go but it seems likely he will move to Tottenham or Liverpool.”

The London Evening Standard uppger att Spurs hoppas förhandla ner Ajax nuvarande prislapp från £14 miljoner till närmare £8 miljoner. Detta eftersom Ajax i princip måste sälja, då Eriksens kontrakt går ut sommaren 2014 vilket försätter den holländska klubben i en aningen knepig förhandlingsposition.

Spurs hoppas att Eriksens vänskap med Jan Vertonghen ska få dansken att välja London-klubben före Liverpool, men å andra sidan känner ju mittfältaren spelare i Liverpool också – inte minst Daniel Agger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Är vi intresserade och han är så bra som det sägs, vad är då 14 miljoner pund att snacka om? Det är såna summor som sprös på diverse dussinlirare normalt sett.. Dessutom gör det väl inget om vi hjälper till att tömma Spurs konto om vi nu inte får honom.

 2. Bara för att vi betalat mycket för andra innebär det ju inte att det är ursäktat att betala ett överpris för Eriksen om situationen tillåter att pressa priset.

  I mitt tycke så är det ju smartare isf att ge en del av de pengar man sparar på transfern till Eriksen för att han ska välja oss framför Spurs.

 3. Spurs luktar ju CL lång väg.. Vid får vara nöjda om vid ens kniper en El plats, o då snackar vid ändå en av de ”lättaste” pl säsongerna på å många år.

  Känns rätt givet att vi kan glömma supertalents å la Eriksen…

 4. Han är ung. Kanske lockar ”projektet” Liverpool mer å möjligheten att lira med Agger, lära sig av Gerrard å lira med Suarez än en ett torrt Tottenham som troligtvis mister deras bästa spelare till sommaren.

 5. I frågan om Eriksen skulle välja Liverpool eller Tottenham så är det ju helt ärligt omöjligt att veta vilken han skulle föredra. Finns ju både för och nackdelar med båda lagen. Eriksen har ju visat genom att stanna i Ajax att han tänker långsiktigt så att Tottenham är i CL för stunden ska nog inte räknas som en garanti för att dom får han.

  Tottenham:
  *CL
  *Intressant manager (Dock så är ju Brendan det med, rätt jämnt på denna punkten)
  (Vet för lite om resten för att yttra mig men finns säkert mer intressant om Tottenham)

  Liverpool:
  *Intressant projekt
  *Större klubb historiskt sett
  *Spelare som Eriksen säkert vill spela med (Finns nog i Tottenham med men tror Liverpool tar överhand här, iallafall när det gäller Eriksen)

  Dessa är ju bara de grundläggande enligt mig som det bör väljas mellan men finns ett tusental andra saker att väga in. Sen vet man ju aldrig hur Eriksen känner för klubbarna. Om han har lite mer hjärta för ena laget så tror jag det väger väldigt tungt när det är såpass ”jämnt” mellan lagen, som jag anser det är.
  Bara att hålla tummarna för jag tror verkligen att Liverpool har en chans här.
  Brendan snacka ju om ”real men” och även om Eriksen är ung så har han ju den egenskapen som Brendan är ute efter, så LFC kan nog vara redo att spendera rejält på Eriksen.
  Sry om inlägget blev långt. ^^

 6. £ bestämmer nog, och vi måste nog punga ut lite mer än Spurs. Att betala lite mer för Eriksen vid budgivning kan väl inte jämföras med andra spelares som Carroll eller Henderson. Här har vi ju en som ligger närmre till att fylla Gerrards skor än t ex Shelvey, så visst kan det vara br med lite inskolning också

 7. Har velat att vi ska köpa Eriksen läänge nu, tycker det är en grymt intressant spelare !:)

  Tänkte på det, när vi plockade in Assaidi så var ju samtidigt Ajax väldigt intresserade av honom. Eftersom han inte verkar vara någon BR satsar på¨så skulle man kanske kunna lägga in honom i dealen 🙂 Just sayin, Ett ess i rockärmern att slänga in där kanske!