__________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Simao Sabrosa från Besiktas till Espanyol.
– Angelo Henriquez från Universidad de Chile till Manchester United.

* * *

Arsenal har accepterat Barcelonas bud på Alex Song. Övergångssumman ligger på 19 miljoner euro och Song förväntas skriva på ett femårskontrakt med en utköpskluausl på 80 miljoner euro (officiella uppgifter).

* * *

Brendan Rodgers vill rekrytera Jack Butland. Tanken är att Butland ska bli Pepe Reinas långsiktiga ersättare. Rodgers är villig att betala £7,5 miljoner för Butland och kanske även låna ut honom till Birmingham, som gärna vill behålla 19-åringen. Butland känner till Liverpools heta intresse för honom, men har fler alternativ, då Manchester City, Spurs och Southampton också är intresserade. City har dock redan Joe Hart och vill egentligen bara ha en backup till denne. Spurs betraktar Butland på samma sätt som Liverpool gör – det vill säga som en långsiktig ersättare till en etablerad förstakeeper – och de är också villiga att låna tillbaka honom till Birmingham. Det kan dock bli så att Southampton snor åt sig Butland, då de är beredda att betala £8 miljoner och dessutom kan erbjuda A-lagsspel, men samtidigt vore det en chansning av tonåringen att flytta till en nykomling, som ju kan åka ur Premier League inom kort. Insiders menar dock att Liverpools senaste drag kan bli avgörande (The People).

Birmingham vill inte sälja Butland: ”We’ve got no intentions of letting the young players go. The likes of Jack Butland and Nathan Redmond are the future of the club. If we were to cash in on them now, we’d be doing ourselves a disservice. Once they’ve got another year or two of experience, they’ll be worth huge amounts of money,” sa Birminghams manager Lee Clark enligt ESPN.

* * *

Arsenal tror sig vinna dragkampen om Nuri Sahin. Real Madrid vill låna ut honom till Liverpool, som erbjuder en högre lånavgift, men spelaren vill hellre till Arsenal (The Daily Mail).

Nuri Sahin har informerat Real Madrid om att han vill lånas ut till Arsenal, eftersom de till skillnad från Liverpool kan erbjuda spel i Champions League. Sahin vägrade för övrigt vara en del av den affär som tar Modric till Real Madrid, då han inte ville till Spurs (The National).

Tottenham är på väg att sälja Luka Modric till Real Madrid, men de har även flera nyförvärv på gång. En spelare som Spurs är intresserade av är Adam Johnson, som Manchester City vill ha £15 miljoner för. Spurs kan vara villiga att betala upp till £10 miljoner för Johnson – särskilt om de hittar en köpare till Aaron Lennon. Spurs har misslyckats i sina försök att signa Robert Lewandowski och Joao Moutinho – de blev för dyra – men de har budat på Leandro Damiao och Yann M’Vila, samtidigt som de gillar Roberto Soldado och Fernando Llorente (The National).

Sunderland har budat £10 miljoner för Adam Johnson. Everton är också angelägna om att signa honom, medan Tottenham och West Ham också kan vara intresserade (The Daily Star).

Manchester City planerar att inleda kontraktsförhandlingar med Mario Balotelli. Numera värderas han till £40 miljoner och en veckolön på £180 000 är aktuell (The Daily Star).

* * *

Ajax visar intresse för Slobodan Rajkovic (Hamburger Morgenpost).

* * *

Zenit har budat på Nani (The Daily Mail).

Cheikh M’Bengue påstår att Arsenal vill signa honom (The Daily Mail).

Juventus vill signa Edin Dzeko (The Daily Mail).

Dedryck Boyata kan vara på väg till Twente (The Daily Mail).

Tottenham visar intresse för Daniel Sturridge och Raul Meireles (The Mirror).

Sunderland riktar blickarna mot John Guidetti, som Manchester City vill sälja för omkring £7 miljoner istället för att låna ut (The Mirror).

Celtic är intresserade av att låna Connor Wickham (The Mirror).