_________________

WBA – Liverpool 3-0.

Brendan Rodgers första PL-match som manager för Liverpool slutade i en klar förlust mot en medioker motståndare i form av WBA, som dessutom numera har Kenny Dalglish gamla assistent Steve Clarke som manager.

Nu är smekmånaden över för Rodgers. Detta var säkerligen en riktig kalldusch, även om några tveksamma domslut gjorde ett WBA-segern blev något i överkant rent målmässigt.

Liverpool fick dock skylla sig själva. Man saknade i stort sett ett kollektivt anfallsspel och kunde bara skapa målchanser när Luis Suarez stod för individuella prestationer. Dessvärre missade Suarez – precis som så många gånger förra säsongen – de målchanser som han skapade.

Mest oroväckande var nog Steven Gerrards svaga insats. Då menar jag framförallt inte hans slarv och allmänt dåliga insats i matchen, utan framförallt att han inte verkar följa Rodgers direktiv. Gerrard slog otroligt många onödiga chanspassningar som gjorde att laget tappade bollen – det är precis den typen av risktagande med bollen som Rodgers inte vill ha över hela planen.

Mycket var sig likt. Precis som väntat har inte Rodgers ankomst gjort Stewart Downing till en bättre spelare. Och precis som väntat har inte Rodgers ankomst gjort Joe Cole fem år yngre.

Rodgers har sagt allt rätt i sina intervjuer inför säsongen.

Nu är det dags att omsätta ord till handling.

Nu är det dags att sluta favorisera Downing i laguttagningarna.

Nu är det dags att sluta ge Cole fler chanser.

Och nu är det definitivt dags att ge talanger som Raheem Sterling många fler chanser – eller chansen överhuvudtaget.

Ord är ingenting värda om de inte omsätts till handling.

Som tur är för Rodgers del finns fortfarande gott om tid att bygga vidare; göra justeringar i truppen, rätta till misstagen och slipa laget taktiskt på träningarna.

Positivt var åtminstone att Suarez fortsätter att skapa målchanser ur ingenting, att Reina tog en straff och att Joe Allen – trots de svåra omständigheterna – gjorde en väldigt bra debut i Liverpooltröjan.