_________________

WBA – Liverpool 3-0.

Brendan Rodgers första PL-match som manager för Liverpool slutade i en klar förlust mot en medioker motståndare i form av WBA, som dessutom numera har Kenny Dalglish gamla assistent Steve Clarke som manager.

Nu är smekmånaden över för Rodgers. Detta var säkerligen en riktig kalldusch, även om några tveksamma domslut gjorde ett WBA-segern blev något i överkant rent målmässigt.

Liverpool fick dock skylla sig själva. Man saknade i stort sett ett kollektivt anfallsspel och kunde bara skapa målchanser när Luis Suarez stod för individuella prestationer. Dessvärre missade Suarez – precis som så många gånger förra säsongen – de målchanser som han skapade.

Mest oroväckande var nog Steven Gerrards svaga insats. Då menar jag framförallt inte hans slarv och allmänt dåliga insats i matchen, utan framförallt att han inte verkar följa Rodgers direktiv. Gerrard slog otroligt många onödiga chanspassningar som gjorde att laget tappade bollen – det är precis den typen av risktagande med bollen som Rodgers inte vill ha över hela planen.

Mycket var sig likt. Precis som väntat har inte Rodgers ankomst gjort Stewart Downing till en bättre spelare. Och precis som väntat har inte Rodgers ankomst gjort Joe Cole fem år yngre.

Rodgers har sagt allt rätt i sina intervjuer inför säsongen.

Nu är det dags att omsätta ord till handling.

Nu är det dags att sluta favorisera Downing i laguttagningarna.

Nu är det dags att sluta ge Cole fler chanser.

Och nu är det definitivt dags att ge talanger som Raheem Sterling många fler chanser – eller chansen överhuvudtaget.

Ord är ingenting värda om de inte omsätts till handling.

Som tur är för Rodgers del finns fortfarande gott om tid att bygga vidare; göra justeringar i truppen, rätta till misstagen och slipa laget taktiskt på träningarna.

Positivt var åtminstone att Suarez fortsätter att skapa målchanser ur ingenting, att Reina tog en straff och att Joe Allen – trots de svåra omständigheterna – gjorde en väldigt bra debut i Liverpooltröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Bra sammanfattat.
  Håller med i allt, jag tycker vi kan lägga till Coates där också. Han måste verkligen få chansen nu, Carra har varit en underbar spelare och ambassadör för klubben. Men redan förra säsongen visade han att han inte hänger med längre. Det var smärtsamt att se hur lätt Lukaku sprang förbi honom.

  Sen tycker jag det är det perfekta sättet att matcha in Coates långsamt i PL och han få en del matcher vid skador och avstängningar som nu + en del cuper.

  Jag funderade tidigare på det tafatta spelet från vårt mittbackspar vid båda straffarna. Jag undrar jag om Agger har tankarna på annat håll. Jag hoppas inte det, men tanken slog mig.

  Rykten om Sahin till Liverpool har tagit fart ikväll igen på twitter. Ryktas om att Madrid kommer gå ut med det i morgon och Sahin reser till England.

  Läs mer på @TvRealMadridTv1 och @SiClancy.
  Jag tar det med en nypa salt och inväntar morgondagen, men man hoppas ju.

 2. Glömde en grej.
  Så här ser vårt kommande program ut:

  August 25 Man City (H)
  September 1 Arsenal (H)
  September 15 Sunderland (A)
  September 22 Man Utd (H)

  Visserligen 3 hemmamatcher men inte mot vilka lag som helst. Det är egentligen ingen skam att förlora mot något av de här 4 lagen och Sunderland är bra också. Så vill det sig illa så kan vi med mest möjlig otur ha 0 poäng efter 5 omgångar.

  Jag försöker ställa mig in på att poängskörden kommer vara skral men att det blir bättre sen. Hoppas ägarna och fansen inser det här också och stöttar Rodgers och laget oavsett resultat de kommande veckorna.

 3. Rodgers har styrt Liverpool i 3 tävlingsmatcher. Hur kan någon favoriseras efter 3 matcher? Sista chansen för Cole? Efter 3 matcher?

  Ord som ska omsättas till handling? Det låter som du behöver tro lite mer på Rodgers. Svårt för han att få in sitt spelsätt efter bara några månader och efter kort tid med sina nya spelare.

  Det sagt så förstår jag mig inte på domaren idag, Ridgewell sätter en ful axel i ansiktet på Borini- ingenting från domaren, Olsson sätter en armbåge i ansiktet på Suarez – frispark, Suarez klagar på ett domslut- direkt gult kort.

  • Göran: Jag tror på Rodgers och hans idéer; satsa på egna talanger, kortpassningsspel och så vidare, men lik förbannat valde han att byta in två veteraner (varav den ena har varit slut i flera år, dvs Cole)) och en targetman i en match där t.ex Sterling inte ens fick plats på bänken. Enligt min mening en svag start av både laget och Rodgers, men som du mycket riktigt påpekar är det fortfarande ”very early days”.

   Angående Downing. Menade mest att Rodgers inte ska favorisera eller rättare sagt gå i samma fälla som Kenny gjorde. Downing håller inte måttet. Cole har jag sett mycket de senaste åren och det finns ingenting som tyder på att han är någonting annat än en föredetting. Att han numera är lika skör som Aurelio gör ju inte saken bättre heller.

 4. Det jag tycker mig se är ju bristen på kvalité ! Spelar ingen roll vilket system vi använder om kvalitén saknas! Allen ser ut att vara ett bra nyförvärv Agger är också en kvalité spelare trots straffen men hur ser det ut annars ? Suarez tycker jag är underbar på små ytor men kan man inte kräva av honom att han ska sätta sina lägen? Gerrard är kvalité i sina bästa stunder men ärligt hur ofta inträffar de numera? Gjorde ont att se att vi står kvar och stampar på samma ställe som förra säsongen ingen fart ingen rörelse och när BR sätter in Cole då grävde man djupt i chipsskålen! Man får nog inse att det knappt kommer räcka till topp 10 om vi inte får inte mer kvalité i laget sim kan lyfta , Boroni lär ju inte göra att många försvar ligger sömnlösa!

 5. Din text känns lite väl hård och negativ. Visst var det en svag insats idag trots omständigheterna, men man kan inte förvänta sig tiki-taka och bländande fotboll efter en månad. Det här är ett stort projekt som kommer ta lång tid. Mitt tålamod med Brendan Rodgers är ENORMT.

  Tålamod, support & Believe!

  Mitt enda problem är att Suarez spelar centralt och Borini till vänster. Byt plats på dem! Varenda människa ser ju att Suarez inte är någon renodlad ’fox in the box’, han bränner alldeles för mycket. Nej, spela Borini centralt och låt Suarez bryta in från vänsterkanten. Där är han som bäst enligt mig.

 6. Bra skrivet. Alla såg matchen och jag tänker inte gå in på detaljer men det va längesen jag blev så besviken. Så bra de såg ut på försäsongen.. Ut med Gerrard. ( våga ) och in med en hungrig shelvey!!

 7. Hank, Jag håller med dig. Det är brist på kvalité i truppen. Liverpool har satt sig i en väldigt besvärlig situation med alla Comolli/Kenny-värvningar & då har vi dessutom kvar Joe Cole sedan tidigare. Rodgers har nog insett att Adam, Downing, Carroll, Cole osv inte håller måttet. Men de är spelarna han måste använda och som antagligen inte kommer att skickas vidare innan transferfönstret stänger. Men om vi ger Rodgers lite tid sp kommer han kunna forma truppen han vill ha. Och det gör han nog inte under ett transferfönster…tyvärr.

  Göran, Jag tyckte också att det var en märklig nivå på Dowd idag. Men man har nästan fått vänja sig vid den nivån de senaste 10 åren. Jag tycker även att Arsenal är ett av lagen som drabbas för mkt av märkliga domslut. Man får italienska vibbar på domarkåren emellanåt.

 8. Håller helt klart med om att Borini och Suarez bör byta plats.

  Har liksom inte förväntat mig varken bländande passningsspel eller att vi ska äga matcherna nu såhär i början, tvärtom. Men jag måste säga att de är otroligt frustrerande att se så dålig rörelse utan boll, fega och oinspirerade kantspelare och ingen hunger/jävlaranamma…

 9. Truppen besitter inga matchvinnare i form av Målgörare med killer instinkt !!

  Det är klart att suarez har dålig fokus när det är dags för avslut… Han har ju varit tvungen att dribbla av halva laget för att det ska bli någon målchans.

  Släng bort Cole och Adam och låt dom ruttna bäst dom vill.
  Att inte ha med sterling som är Liverpools största talang på mannaminne är fan i mej tjänstefel !!

  Sterling är en av dom spelarna som varit bäst på försäsongen och så får han inte ens vara med i truppen???
  Vad ger det för signaler till truppen??
  HELT FEL rodgers.

  Sterlings spelsätt är precis vad som saknas.

  Lite speed, kaxighet och attityd.
  Visa att man inte bryr sig om motståndarlaget…

  Och var är suso och paceco??
  Vi behöver spelare med talang och attityd , det finns i våra talanger.

  Använd våra talanger och köp in dempsey så blir vi farligare.

 10. Först vill jag berömma för en riktigt bra och läsvärd blogg. Har varit min startsida hela sommaren.

  Angående Liverpool och dagens premiärmatch, så fick man hemska vibbar från premiären mot Arsenal för två år sedan, när Cole blev (tveksamt) utvisad och Reina fumlade in kvitteringen på övertid. På nåt sätt präglade den matchen resten av säsongen.

  Jag hoppas vi slipper uppleva samma scenario nu. Agger beter sig väldigt klumpigt i straffsituationen, men sen är ju regeln bedrövlig där att han dessutom straffas med rött kort. Finns väl ingen fotbollskunnig i världen som anser att det är ett logiskt straff för vad som hände. Andra straffen är ju sen rent vansinnigt billig. Kan inte förstå hur Dowd kan dela ut ytterligare en straff några minuter efter det som hände innan. Nu kändes det ju svårt att greja en poäng ändå, men det blev pricken över i:et på en mardrömspremiär.

  Vad gäller Rodgers så känner jag ändå att det var längesedan jag kände en sådan optimism kring en ny manager. Brendan har precis den personlighet som passar in i klubben och det behövdes verkligen en radikal förändring i spelet med tanke på hur det har sett ut de sista åren. Det känns viktigt att vi ger honom tid och inte stirrar oss för blinda på resultat så här i början. Jag tror nästan att det kan passa oss att vi nu stöter på hårdast möjliga motstånd ett tag. I stället för att vi skulle ha ett lättare schema och känna stress över uteblivna segrar. Det känner man ju igen från många säsongsinledningar.

  Vad gäller spelartruppen och laguttagningen idag så kändes den ändå helt rätt. Downing måste bara ha mer att ge än de 0+0 han levererade förra säsongen. Vi har inte särskilt många snabba spelare i laget just nu så jag tycker han är värd att satsas på så länge det inte kommer in vassare nyförvärv.

  Vi har ju definitivt ett problem i att vi saknar naturliga målskyttar. Suarez kunde göra mål i Holland, men i PL känns han som den värsta målsumparen av alla. Jag håller absolut med om att han hellre bör spela på vänsterkanten med Borini längst fram. Vi känns dock tunna i anfallet och kanske vore det lite förhastat att göra sig av med Carroll nu ändå. Om vi inte kan få in någon ersättare redan i detta fönster tycker jag man bör behålla honom.

  Gerrard har helt klart sett sina bästa dagar, men det ska ändå bli intressant att se honom i en mer offensiv roll. Förresten. Någon som minns när han senast gjorde mål utanför straffområdet? Det var i alla fall en herrans massa år sedan man såg honom göra en ”Olympiakos”. Kan man glömma bort hur man skjuter hårt verkligen?

  Nåväl, vi kommer igen. Det går alltid trösta sig med att våra Champions League-jagande rivaler från London också fick uppleva en tung eftermiddag och kväll.

 11. Instämmer med dig Robin. Lamhet och dåligt självförtroende (Downing) har skall inte premiers! Loja lirare som Adam måste petas. Bolltempo och aggressivitet är behövs! Hellre ung och rapp än gammal och slapp. Men men, vi måste ge Brendan Rogders tid.
  YNWA
  LFC since -77

 12. BR ska få tid, mkt tid!
  Men besvikelsen är ändå gigantisk idag, vi möter WBA, med en helt färsk tränare och vi har en trupp som cashar in typ 10ggr mer i veckan i lön och vi är helt utspelade…..

  Gerrard har varit på dekis länge nu, men tror det är väldigt få managers i världen som vågar sätta ner foten och bänka han, och BR är defenitivt inte en av dem.
  Ärligt talat vad har Stevie bidragit med på de senaste 2 säs? Har blixtrade till mot everton ifjol, men för det mest blir allt trögt och segt när han ska dutta på alla bollar!!!!!

 13. Jag tycker och har tyckt länge att Gerrard tyvärr passera bäst före, oroväckande att se när han börjar skjuta inlägg och inte följer det nya sättet vi ska spela på. Vi vet ju vad han kan iaf kunde men sanningen är hård och han är ingen världsspelare längre.

 14. köp in dempsey!! vi behöver någon som kan göra mål ! ! ! !

 15. In med Dempsey och mer jävlaranamma! Känn desperationen redan nu och släpp loss. Herregud, ni spela 2 matcher i veckan a 90 minuter. Gerrad sa att han inte är mogen för en tillbakadragen roll på mittfältet utan vill bomba på framåt men det så vi int mycket av igår.
  Dags att visa att vi har ballar av stål!

 16. Gerrard visade i EM att han har ett eller två år kvar. Men jag skulle nog börja tänka på att låta Gerrard ha en liknade roll som han hade i EM.