championsleagueaugusti

Liverpool har inte längre någon vinnarmentalitet. Nu har man snarare en förlorarmentalitet.

Nog för att LFC saknade Torres och även Gerrard (under nästan hela matchen), men nog borde lagets och Benitez inställning ha varit bättre.

Liverpool gick ju knappt för seger. Visst, man var bra sista fem-sex minutrarna i första halvlek, men en match pågår under 90 minuters effektiv speltid.

När Lyon gjorde 1-1 var det fransmännen som gick för seger. Inte hemmalaget Liverpool.

Man har vant sig vid att Liverpool anfaller i slutet av oavgjorda matcher… Att Liverpool avgör på övertiden… Men så är det inte längre!

Vart var glöden? Vart var inställningen? Vart var pådrivarna?

Jag anser att Benitez gjorde flera fatala misstag i laguttagningen och därefter även i matchcoachingen.

Att spela med N’Gog ensam på topp håller inte. Han vinner alldeles för få dueller mot motståndarförsvararna. Emile Heskey hade varit mycket bättre, trots att han inte heller kan göra mål. Han hade åtminstone skapat ytor till medspelarna samt varit en jobbig jäkel att möta.

Eftersom N’Gog uppenbarligen inte behärskar att spela ensam forward hade det onekligen varit lämpligt att starta matchen med två forwards. Varför inte Kuyt-Voronin?

Det blir även allt mer uppenbart att Mascherano-Leiva som innermittfältspar inte innehar tillräckligt mycket kreativtet för att spela tillsammans i ett lag med Liverpools ambitioner. Mascherano tillför bollvinnande, men vad tillför egentligen Leiva? Det är en viktig fråga som Benitez bör ställa till sig själv när han analyserar den minst sagt svåra situationen som laget nu befinner sig i.

Och varför i allsin dar bytte Benitez ut Benayoun? Var det första gången som Anfield buade ut ett Benitez-byte?

Benayoun var en ytterst få spelare som verkligen var ett hot mot Lyons täta defensiv.

Det mest positiva med den här matchen var att Kelly spelade bra. När han blev skadad lyckades ju Carragher dessutom klanta till det genom att missa markeringen totalt…

Vad har hänt med Carragher? Är han rent av slut?

Jag begriper inte hur ett så rutinerat kort kan missa markeringen så totalt på övertid vid ställningen 1-1.

Det är något som inte stämmer med Liverpool i allmänhet och Carragher i synnerhet.

5 kommentarer
 1. Sälj mascherano och köp in en Targetplayer!

  • Jag tycker fortfarande att Mascherano är viktig för Liverpool. Utan honom skulle Leiva få vara balansspelare (Benitez väljer ju Leiva före Spearing alla dagar i veckan) och det vore livsfarligt. Se bara hur det gick mot Fiorentina. Nästa sommar måste dock Mascheranos situation utvärderas, och på sommarmarknaden finns ju även förutsättningar att hitta en god ersättare. Frågan är dock om inte all den här turbulensen kring det argentinska landslaget har påverkat honom oerhört mycket, kapten som han är och allt.

   Men du har helt rätt i att en targetplayer behövs – men Aston Villa lär ju knappast sälja någon (tänker väl främst på Heskey) till Liverpool i januari med tanke på att man numera är oerhörda konkurrenter om en top4-placering.

 2. om det är någon vi absolut inte kan sälja så är det masken! Han är ung, han har boll i kroppen och huvudet och är den enda som skött sig defensivt..i konkurens med GJ såklart. Att vi däremot behöver en frisk aquaman är mer ty´dligt än någonsin!

  Utöver det så är det inget snack om att jag skulle vilja se två forwards för att skapa mer ytor och fler möjligheter och lite lugn till mittfältet. Voronin har väl inte rosat marknaden i england..men han har det i sig och det har skymtat under inhopp i år. Kan ju inte bli sämre..sen får vi se vad som händer i januari. YNWA

 3. Anser bara med både lucas och mascherano blir laget så sjukt defensivt och lucas vill stanna medan mascherano vill lämna därför sälj men svårt val !

  • Personligen vill jag nog se att Lucas säljs oavsett hur det blir med Mascherano. Tycker inte att Lucas håller tillräckligt hög klass.

Kommentarer är stängda.