Inför matchen:

Som alla säkert redan vet, ska Liverpool spela mot Fulham på Anfield ikväll.

Gerrard är tillbaka i Liverpools startelvan. Han ersätter Leiva, som inte kan spela på grund av skada. I övrigt mönstrar Liverpool samma startelva som slog Wolves med 3-0.

Startelvan: Reina, Kelly, Johnson, Agger, Skrtel, Maxi, Gerrard, Poulsen, Kuyt, Meireles, Torres.

Avbytare: Gulacsi, Cole, Pacheco, Aurelio, Ngog, Wilson, Shelvey.

Matchtips: Liverpool – Fulham 3-0.

* * *

Efter matchen:

Liverpool började genom att göra mål per omgående när Meireles precisa passning hittade Torres, som gjorde en perfekt löpning… Men linjedomaren blåste inkorrekt för offside! Puh! Det kändes inte särskilt bra. Skulle detta bli ytterligare en match där Liverpool hade otur med domsluten? Varför kan inte Massey vara linjedomare i varje match?! Då slipper vi ju inkorrekta offsideblåsningar, verkar det som.

Hur som helst, som tur var blev detta inte en sådan match där Liverpool hade maximal otur. Tvärtom; i slutändan när matchen sammanfattades kunde vi snarare tala om en turlig seger. 1-0-seger. Målskytt? Ingen i Liverpool. Det var nämligen ett självmål av Pantsil som avgjorde.

Liverpool gjorde egentligen ingen bra match. Därför var det extra skönt att man lyckades knipa 3 poäng. Man brukar trots allt säga att vinna utan att spela bra är ett stort tecken på styrka hos ett lag.

Jag tycker att Johnson var bäst i Liverpool. Han gjorde en strålande match som vänsterback. Agger och Skrtel (ja, faktiskt) får godkänt, likaså Kelly. Framåt lyckades inte Maxi eller Kuyt med särskilt mycket och Gerrard såg ringrostig ut. Den vanligtvis så kritiserade Poulsen gjorde ett helt okej jobb, tycker jag.

Meireles var full av självförtroende och spelade bra. Näst bäst i Liverpool efter Johnson. Torres gjorde en hygglig insats – man förväntar sig ju så mycket av spanjoren – och borde trots allt ha gjort mål i matchinledningen när målet felaktigt blåstes bort för offside.

Inhopparna Aurelio och Shelvey försökte verkligen. Skönt att se. Det märktes att duon har sikte på startelvan. De vill imponera under inhoppen för att ”tvinga sig in i startelvan”. Precis vad man vill se inhopparna göra; göra allt för att åstadkomma något och således skapa hårdare konkurrens i laget.