. . .

Liverpool har framfört ett konkret kontraktsförslag till Barcelonas 16-åring Sergi Canos agent rörande tonåringens tjänster. Liverpools erbjudande är högt över Barcelonas, som erbjuder ett treårskontrakt med en årslön på €18 000. Barcelonas kontraktsförslag är helt enligt klubbens policy att inte ge talanger fantasilöner, men policyn innebär också att andra klubbar – i det här fallet Liverpool – ganska enkelt budar över. Arsenal, Manchester City och Chelsea är också intresserade av Canos (Sport.es).

* * *

Aston Villa kommer att ge Andreas Weimann ett saftigt kontraktserbjudande – när de har säkrat PL-kontraktet. Flera klubbar – både i England och andra länder – är intresserade av Weimann, som avser att mer än dubbla sin nuvarande veckolön på £15 000. Aston Villa vill förstås behålla Weimann, men kontraktsförhandlingarna är lagda på is tills efter säsongen, eftersom klubben är indragna i en oviss bottenstrid och således inte vet vilken division de kommer att spela i nästa säsong (The Daily Star).

* * *

Igår träffades West Ham och Wilfried Bonys representanter. West Ham har svårt att matcha Bonys lönekrav på £70 000/veckan och Vitesses prislapp på £15 miljoner (The Daily Mail).

Det är inte bara West Ham som är intresserade av Wilfried Bony. Everton, Fulham och Stoke är också intresserade av ivorianen (The Daily Mail).

* * *

Nemanja Vidic toppar AC Milans önskelista – och Manchester United är villiga att sälja för omkring £10 miljoner (GOAL.com).

* * *

Arsenal, Chelsea och Manchester City visar intresse för Birminghams 17-åriga anfallare Koby Arthur (The Mirror).