[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ashley Cole hoppas skriva på för en tredje PL-klubb, trots intresse från Real Madrid, Monaco, PSG och MLS. Cole inväntar erbjudanden från England innan han tar ett slutgiltigt beslut om sin framtid. Han är ute efter ett tvåårskontrakt som ger honom möjlighet att spela regelbundet på den högsta nivån, vilket han ju inte fick göra i Chelsea den här säsongen. Många ledande PL-klubbar skulle kunna ha nytta av Coles tjänster, men hans veckolön på £120 000 kan utgöra ett hinder (The Times).

* * *

Liverpool och Arsenal vill signa Readings talangfulla vänsterback Jordan Obita. Liverpool har varit intresserade under flera månader och Brendan Rodgers vill gärna förstärka försvaret (The Mirror).

Lämpligt nog var Obita en av Championship-spelarna som jag tidigare idag nämnde som en intressant spelare att hålla koll på.

Obita 2

* * *

Liverpool har varit säkra på att komma överens med Dnipro om övergångsvillkoren för Yevhen Konoplyanka rörande en sommarövergång, trots svårigheterna i januari, men nu har Manchester United också gett sig in i leken. United har scoutat Konoplyanka vid flertalet tillfällen och vänar bara på att van Gaal ska ge klartecken hur vida han vill att klubben ska värva ukrainaren eller inte. Tottenham är också intresserade av Konoplyanka (The Mirror).

Dnipros direktör ANdriy Stetsenko bekräftade nyligen att Konoplyanka har en utköpsklausul på 15 miljoner euro.

* * *

Real Madrid har erbjudit Ashley Cole ett tvåårskontrakt värt sammanlagt £10 miljoner. Liverpool, Manchester United, Manchester City, Inter och Monaco är också intresserade av vänsterbacken, som bara blev erbjuden ett kraftigt reducerat ettårsavtal av Chelsea (The Mirror).

* * *

Liverpool och Southampton diskuterar fortfarande en eventuell övergång för Adam Lallana, men parterna är inte nära att komma överens och förväntas inte göra det inom den närmaste framtiden (Press Association Sport).

* * *

Manchester City är en av klubbarna som är intresserade av Ashley Cole, men de är verkligen inte ensamma om att göra detta, då Liverpool, Monaco och NY Red Bulls är detsamma. Cole har fortfarande en nära relation med Patrick Vieira, som numera är U21-coach i City, vilket kan ge den blåa Manchester-klubben en fördel (The Daily Mail).

Liverpool och Tottenham visar intresse för Ashley Cole (GOAL.com).

* * *

Liverpool är nära att signa Emre Can för £10 miljoner och Bayer Leverkusen planerar att använda pengarna för att delvis finansiera en värvning av Hamburgs talangfulla mittfältare Hakan Calhanoglu (GOAL.com).

* * *

Liverpool, Sunderland, Bristol och Norwich är intresserade av Exeters unga mittfältare Matt Grimes (The Daily Star).

5 kommentarer
 1. Jag har blivit sjukt taggad på Can sedan det började ryktas om honom! Är det bara jag som blir uppspelt i silly-tider eller är han rejält bra? (Bra nu och kommer bli ännu bättre)

 2. Har aldrig sett Obita spela men är han verkligen bättre än Robinson/Smith? De är trots allt i liknande ålder och har meriter från U21-landslaget, något Obita saknar ser jag..

  • Obita är lite av en ’late bloomer’ och inte fick sitt genombrott i Reading förrän den här säsongen. Smith har trots allt inte visat någonting på A-lagsnivå och Robinson blev kraftigt överglänst av Obita i the Championship denna säsong. Obita är ju en vänstermittfältare som Reading gjorde om till vänsterback andra halvan av säsongen, och han har briljerat på båda positionerna.

   Liverpool måste förvisso värva en betydligt färdigare vänsterback som kan starta matcher på regelbunden basis redan nu, men unga spelare med utvecklingspotential är alltid intressanta. Det beror mycket på prislappen, tycker jag.

 3. Lite märkligt att vi inte går hårdare efter Kono?
  Har han helt plötsligt tappat allt vi såg hos han i vintras? Eller scoutar vi inte spelare mer än att ”ja ja, vi fick han inte, en de finns säkert andra billigare vi tar istället”..??

  • Spelare som Konoplyanka och Salah var säkert heta i januari delvis eftersom marknaden var mer begränsad då. Nu finns betydligt bättre alternativ. För det finns väl ingen som tycker att Konoplyanka är bättre än typ Shaqiri?

Kommentarer är stängda.