Liverpool har identifierat Ashley Young som sitt ”leading transfer target” inför sommarens transferfönster. Young är även ett hett spår för Manchester United. Liverpool försökte signa Young i januari, men Aston Villa var ovilliga att sälja, eftersom de hoppades att han skulle acceptera en kontraktsförlängning som hade gett honom omkring £80 000 i veckan, men yttermittfältaren valde att nobba, vilket har fått de att ändra inställning och en försäljning kommer att ske i sommar. Aston Villa hoppas få £20 miljoner för Young, men deras förhandlingsposition försämras kraftigt av att Youngs kontrakt går ut sommaren 2012; som en jämförelse fick de endast £12 miljoner för Gareth Barry när han befann sig i en liknande kontraktssituation. Liverpool kollar även på fler spelare – och man riktar främst blickarna mot spelare som redan har erfarenhet från Premier League. Namn som återfinns på Kenny Dalglishs lista är Gary Cahill, Charlie Adam samt Matt Jarvis. Liverpool vill genomföra stora förändringar i spelartruppen och de nya ägarna är beredda att investera stora pengar för att möjliggöra detta (The Times).

Arsenal och Bayern München scoutade Gary Cahill i Boltons senaste ligamatch. Mittbacken, som värderas till £18 miljoner, är även av intresse för Liverpool, Manchester United, Tottenham och Aston Villa. 25-åringens kontrakt med Bolton går ut sommaren 2012 (The Daily Mail).

Liverpool, Tottenham och Arsenal kommer att scouta Connor Wickham i Englands U21-landskamper mot Danmark och Island. Anfallaren ryktas vara på väg till Premier League för £10 miljoner (The Mirror).

Liverpool och Tottenham är beredda att matcha Erik Lamelas utköpsklausul som ligger på omkring 20 miljoner euro (AS).

Juventus letar efter en ny högerback. Namn på önskelistan är Jose Bosingwa och Glen Johnson (The Mirror).

Bosingwa är även ett intressant namn för AS Roma (Itasportpress).

Chelsea vill signa Javier Pastore i sommar. Palermo vill ha hela £60 miljoner för att släppa argentinaren (The Mirror).