__________________

Inför matchen:

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Skrtel, Carra, Spearing, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Carroll.

Bänken: Doni, Shelvey, Maxi, Flanagan, Kuyt, Adam, Coates.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Everton 3-0 (1-0, 2-0)

1-0: Steven Gerrard 34′
2-0: Steven Gerrard 51′
3-0: Steven Gerrard 90+3′

Publik: 44921‎
Skott på mål: 9 – 2
Skott utanför: 5 – 3
Blockerade skott: 2 – 3
Hörnor: 4 – 4
Offsides: 5 – 2
Gula kort: 1 – 4
Tacklingar: 18 – 17
Bollinnehav: 51,1% – 48,9%
Bollinnehav första halvlek: 53,5% – 46,5%
Bollinnehav andra halvlek: 48,5% – 51,5%
Totalt antal passningar: 425 – 403
Passningsprocent: 78,6 – 73,9
Antal inlägg: 22-18

* * *

Efter matchen:

Liverpool vann den mycket viktiga derbymatchen med 3-0 efter tre mål av Steven Gerrard. Lagkaptenen har som bekant – liksom resten av laget – haft svårt med effektiviteten under säsongen, men den här kvällen var ett sådant tillfälle då det mesta fungerade.

Spelet var stundtals jämnt, men likväl var det Liverpool som skapade i stort sett alla matchens riktigt heta målchanser. Suarez var som vanligt inblandad i mycket – han agerade såväl avslutare som framspelare – och det skulle bli den sistnämnda rollen som möjliggjorde Gerrards hattrick.

Suarez var nämligen inblandad i alla tre målen; två av Gerrards mål skapades nästan helt och hållet av uruguayanen, som ju onekligen håller världsklass när han får utmana kring eller i motståndarnas straffområde.

Samtidigt måste man passa på att nämna fler än storstjärnorna Gerrard & Suarez. Försvaret var pålitligt och särskilt Kelly glänste, medan Spearings oerhört hårda arbete möjliggjorde Gerrards offensiva löpningar. Dessutom gjorde Carroll en stark insats både offensivt och defensivt – känslan var att Carrolls så kallade ”skitjobb” underlättade oerhört mycket för Suarez. Carroll kritiseras oftast av allt och alla, men det är knappast någon tillfällighet att Suarez är som bäst när den stora engelsmannen också finns på planen. Det ligger i spelets/medias natur att Gerrard & Suarez kommer att få mest beröm efter en match som denna, men man ska absolut inte förringa Spearings och Carrolls insatser ikväll.

Det som jag främst tar med mig från den här matchen, rent spelmässigt, var de framgångsrika ”blocken” Spearing-Gerrard och Carroll-Suarez. Naturligtvis också samarbetet mellan Gerrard och Suarez. Det faktum att Suarez är så otroligt irrationell gör honom troligtvis ganska svår att spela med – om Gerrard kan fortsätta läsa hans spel på ett bra sätt är mycket vunnet för Liverpool. Jag tror att de har potential att bil ännu giftigare – framförallt mer oförutsägbara – än duon Gerrard & Torres, som ju dominerade stort när spanjoren var som bäst.

15 kommentarer
 1. Pelle en gilla funktion på kommentarer hade varit jävligt kul, men du behöver inte stressa. Kul med gilla funktionen ovan, du gör ett galet jobb och jag gissar att alla här håller med mig. YNWA

 2. Jäklar vilken glöd de visar i matchen speciellt sista 20 vinner ju allt då. Helt underbart att se. Come On

 3. Glenn tycker du ger hendo lite oförtjänt kritik. Å sen vad gjorde kuyt för något bra? Tycker han mest va på väg att ramla hela tiden. Kuyt håller inte längre dock riktigt bra att ha i stora matcher där man behöver kämpaglöd

 4. Det här behövde vi, underbart!

  YNWA!

 5. Kuyt som striker möjligtvis, annars tycker jag att han har för mycket träben.

 6. Äntligen vågar någon av mittfältarna ta sig in i boxen och göra löpningar

 7. Jäklar vad länge sen det var, så härligt känsla. Längtar tills Suarez får en riktigt striker att leka med.

 8. Varför har inte Gerrard tagit dessa löpningarna tidigare? Ska det krävas derby för att han ska tända till fullt ut?
  Målen kommer om vi fyller på i anfallen.. tidigare har vi alltid haft max 1-2 anfallare i boxen och då blir det inga mål..

 9. Tyckte hela laget spelade oerhört bra. T.o.m Henderson skapade en del möjligheter! Vi får hålla tummarna att man redan nu börjar inrikta sig inför nästa säsong och jobbar på det som måste förbättras (Målgörandet!)
  Twitter: RubenCastro_

 10. Känns som om vi blir bättre i en 442 uppställning. Suarez får hjälp, laget får fler spelalternativ i uppspelen, vi kan behålla bollen där uppe vilket gör att Gerrard hinner upp.
  Spela nu in Suarez och Carroll och satsa på en 442 resten av säsongen,oavsett motstånd.

 11. Även om det i mångt och mycket är en lek med siffror så håller jag med ”Ian Rush” om att spela in 4-4-2 under resten av säsongen med Carroll och Suárez på topp samt Gerrard och Spearing tillsammans på innermittfältet.

  Hade vart kul med lite talanger på bänken också under slutdelen av säsongen, Maxi har ingen framtid i klubben och Sterling kan lika gärna få den platsen och känns på hetluften lite.

 12. Bra genomförd match! Men det är väll ingen nyhet att det skulle se ut såhär mot Everton jag visste att vi skulle spela fantastiskt och vinna det gör vi jämt mot dom bättre lagen.

  Har svårt att glädjas åt den här vinsten när den inte betyder någonting alls. När man kollar tillbaka på vårat spelschema och ser vilka lag vi har förlorat och kryssat mot och då inser hur högt upp vi hade kunnat vara eftersom vi alltid presterar bra mot topplagen.

  Tycker att Martin Kelly var riktigt bra igår. En tanke är att kanske försöka sälja skadedrabbade Johnsson och få in pengarna? Han skulle gå för åtminstone 15M.
  Gillar Johnsson men tycker det är resursslöseri att ha Kelly på bänken sen finns även Flanagan bakom.

  Mycket imponerad av den arbetsinsats som Andy Carroll lägger ner under i stort sätt hela matchen igår! Underbart att se.

  Jag tycker det är rätt att spela Henderson! Med det spel vi vill spela så erbjuder han bättre fötter och en bättre rörlighet än vad Kuyt skulle erbjuda på kanten. Han är flexibel och bekväm med han skifta position och komma in i mitten, det öppnar ytan för Kelly som kommer fri flera gånger på sin högerkant.

  Jag förstår Kennys tanke där. Men det har inte slagit rätt fullt ut än bara.

 13. Kan bara hålla med Steven Gerrard i hans kommentarer efter matchen:

  ”Tyvärr har jag inte spelat så mycket med Luis (Suarez) men när vi fått chansen tillsammans tycker jag det har klickat väldigt bra varje gång. Detsamma gäller med Andy (Carroll) och jag tror alltid att vi tre tillsammans i en startelva betyder ett hot för motståndarna.”

  ”Nu gäller det dock framförallt att vi hittar en balans i vårt spel och går ut till varje match och levererar prestationer. Mot Arsenal var vi egentligen fantastiska spelmässigt men sen går vi ut mot Sunderland och levererar absolut ingenting. ”

  ”Vi måste hitta vårt eget spel och låta det byggas vidare så att vi kan få en lång radda vinster nu. Fortsätter du med att blanda vinster och förluster så kommer vi aldrig ta oss till de tabellplaceringarna vi vill”, avslutade Gerrard.

  (saxat från liverpoolfc.nu)

 14. off topic! Var är billigast att få tag i biljetter till någon återstående match? 🙂

 15. Hur bra är isla på en skala 1-10 nån som har koll. Underbar match i går 🙂

Kommentarer är stängda.