____________

Laget:

Startelvan: Reina, Carragher, Agger, Skrtel, Johnson, Henderson, Maxi (82), Downing (83), Shelvey, Suarez, Carroll

Bänken: Doni, Coates, Kelly, Spearing, Sterling (83), Bellamy, Kuyt (82).

Noterbart är att den skadedrabbade trotjänaren Fabio Aurelio inte ens är med på bänken i vad som hade varit hans sista hemmamatch.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Chelsea 4-1 (3-0, 1-1)
1-0: Självmål 19′
2-0: Jordan Henderson 25′
3-0: Daniel Agger 29′
3-1: Ramires 50′
4-1: Jonjo Shelvey 61′

Skott på mål: 6 – 2
Skott utanför: 11 – 5
Inlägg: 19 -15
Hörnor: 7 – 4
Offsides: 3 – 0
Gula kort: 2 – 4
Totalt antal passningar: 459 – 393
Passningsprocent: 83,2 – 80,7
Bollinnehav: 53,2% – 46,8%
Bollinnehav första halvlek: 59,4% – 40,6%
Bollinnehav andra halvlek: 47,9% – 52,1%

* * *

Spelarkommentarer:

Målvakt:
Reina – Alla kunde verkligen se att reflexräddningen på Lukakus nick var väldigt viktig för honom. Som vanligt bra med fötterna.

Backar:
Johnson – Gedigen insats. Löste många situationer på ett smart sätt även om man önskar ännu fler offensiva löpningar.

Carragher – Spelade enkelt och robust. Hans långbollar på Carroll var framgångsrika. Bra inställning.

Skrtel – Också bra inställning. Spelade på gränsen, precis som han ska göra. Kan vara nöjd med sin insats.

Agger – Förvånansvärt bra defensivt och gav aldrig bort bollen. Inte den starkaste offensiva kraften som vänsterback, men visade att han i alla fall ”håller” där. Dessutom är han ett vapen på offensiva fasta situationer.

Mittfältare:
Maxi – Tillförde smarta löpningar och skickligt passningsspel i sin sista match på Anfield. Både hans målskytte och sång kommer att saknas.

Henderson – Slog knappt ett felpass och var dessutom inte lika feg i passningsspelet som han är i vissa matcher. Ovan målskytt; bra avslut, men turligt att läget uppkom. Hur som helst helt klart en stark insats av ”Hendo”.

Shelvey – Gjorde mycket bra, men också en hel del dåligt. Det positiva vägde dock tyngre än det negativa, men han är verkligen ojämn i sitt spel.

Downing – När Liverpool ledde med två-tre mål började Downing helt plötsligt våga saker och spela med självförtroende. Det säger tyvärr mycket om honom, men visst fick han ovanligt mycket bra uträttat i den här matchen.

Anfallare:
Suarez – Dominerade i den första halvleken, betydligt mer anonym under stora delar av andra. Överlag en bra insats och var helt klart en av de som grundlade segern i första halvlek. Makalöst solonummer som ledde till 1-0-målet.

Carroll – Dominerade totalt i luftrummet. Jag har aldrig tidigare sett Ivanovic och framförallt Terry blivit så extremt dominerade i luften… Carroll gjorde mycket annat som var bra också. Hodgson och Comolli satt säkerligen och njöt i sina TV-soffor.