[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Inlägget är uppdelat i följande delar:

1) Asier Illarramendi nära LFC-flytt
2) Liverpool byter anfallsspår
3) Roberto Firmino
4) Nathaniel Clyne
5) Övriga transferrykten

* * *

1) Asier Illarramendi nära LFC-flytt

Liverpool pushar hårt för att signa Asier Illarramendi. Real Madrid tackade nej till Liverpools första bud på €15 miljoner, men nu har man höjt till €22 miljoner. Real Madrids ledning är villiga att släppa Illarramendi för den summan och mittfältaren vill gärna flytta till Liverpool. Det enda som återstår är för att en övergång ska bli av är att Rafa Bentiez ger sitt klartecken (Marca).

* * *

2) Liverpool byter anfallsspår

Liverpools intresse för Christian Benteke har svalnat, då man vägrar matcha hans utköpsklausul på £32,5 miljoner. Istället riktar Liverpool blickarna mot två andra anfallare i form av Fernando Llorente och Carlos Bacca. Llorente förväntas lämna Juventus, som försöker få över £14 miljoner för honom, men han kommer troligtvis att säljas för mindre än så. I Baccas fall insisterar Sevilla att köparen måste betala hans utköpsklausul, som ligger på €30 miljoner, det vill säga drygt £21 miljoner. Det skulle kunna vara så att Liverpools intresse för Benteke har svalnat för att klubben vill se om detta gör att Aston Villa sänker prislappen, men klart är i varje fall att Liverpool undersöker möjligheterna att signa antingen Llorente eller Bacca (The Telegraph).

Liverpool är inte villiga att betala Bentekes utköpsklausul på £32,5 miljoner. Nu riktar klubben blickarna mot Llorente och Bacca istället. Monaco har redan budat £10 miljoner för Llorente (The Daily Mail).

* * *

3) Roberto Firmino

Manchester United är intresserade av Roberto Firmino, men Liverpool utgör stenhård konkurrens om brassens signatur (The Sunday Times).

Liverpool ryktas vara intresserade av Firmino, som Manchester United förnekar intresse för (The Daily Mail).

* * *

4) Nathaniel Clyne

Liverpool tror att man kommer att kunna norpa Clyne för mindre än de £15 miljonerna som Southampton begär för honom (The Sunday Times).

Liverpool tycker att Clynes prislapp på £15 miljoner är för hög. Rodgers är beredd att ge Andre Wisdom chansen om Southampton inte sänker prislappen (The Daily Mail).

* * *

5) Övriga transferrykten

Allt tyder på att Geoffrey Kondogbia kommer att skriva på för Inter de närmaste dagarna. Inter fortsätter även att jaga Giannelli Imbula (Sky Italy).

Juventus är fortfarande intresserade av Stevan Jovetic och planerar att träffa hans agent under nästa vecka. Möjligtvis tar Juventus in Jovetic och låter Sassuolo låna Domenico Berardi ytterligare en säsong (La Gazzetta dello Sport).

West Ham ser ut att vinna dragkampen om Charlie Austin, som även är eftertraktad av Newcastle och Southampton (The Sunday People).

West Ham ryktas vara nära att signa Charlie Austin, som är tillgänglig för £15 miljoner, men i själva verket är inte Londonklubben intresserade av honom i dagsläget (The Telegraph).

West Ham har budat £14 miljoner för Dimitri Payet (The Telegraph).

West Ham vill gärna värva Alex Song, som inte är intressant för Chelsea trots rykten som gör gällande just detta (The Telegraph).

Tottenhams rekrytering av Kieran Trippier innebär att Londonklubben är villig att sälja Kyle Walker. Spurs kommer troligtvis inte att kräva enorma pengar för Walker, trots att de krävde £20 miljoner för honom när Manchester United visade intresse i början av året (The Daily Mail).

45 kommentarer
 1. Hur kommer det sig att vi återkommande ryktas med targetanfallare när Rodgers ganska tydligt visar att han inte vill ha den typen av anfallare? Tänker på Llorente då…

  • ElPayaso// Håller delvis med att det känns märkligt, samtidigt så borde BR kunna variera spelet mer. Om han kan variera spelet mer så kan olika typer av strikers passa in i laget. Risken med att bara köra ett sorts spelsätt, är att det blir en begränsad marknad att handla av.

  • Fast rodgers spelar ju inte på styrkorna hos spelarna vi har nu. Balotelli och Lambert har användts på fel sätt för att bara nämna strikers!

  • Svårt att inte använda Balotelli på fel sätt när den rörliga anfallspartnern han skulle spelat med va skadad i en hel säsongen och resten av laget inte tar tillräckligt med löpningar in i straffområdet för att skapa ytor för honom. Sen ser jag personligen inget fel i att Rodgers tvingade honom att vara rörligare i sitt spel och hjälpa laget i defensiven. Att klandra Rodgers för att Balotelli misslyckas är lite väl att ta i.
   Lambert användes som ensam anfallare precis som i Southampton. Inget fel på Lamberts roll.

  • Om Rodgers ville haft djupledslöpningar så skulle han slängt in Borini istället för att mobba ut honom för att han inte ville lämna förra sommaren, den typen av småaktigt beteende har vi inte råd med. Är övertygad om att vi hade tagit fler poäng om Borini fått mer speltid. Inte för att Borini är en gudabenådad spelare men han hade löpt utan boll vilket vi så uppenbart saknade.

 2. Kondogbia skriver på för Inter. Kovacic’s ersättare?????

  • Helt olika positioner och personer som har koll på Liverpool säger att Kovacic ryktet är total skitsnack.

  • PJ: Det blir intressant att se vad som händer med Kovacic. Att Inter värvar Kondogbia och eventuellt Imbula tyder ju på att han är på väg bort. Samtidigt brukar Liverpoolbevakare förneka intresse för spelare, det var ju inte särskilt många veckor sedan som Liverpool Echo skrev att Bogdan inte var aktuell. Men med tanke på att Liverpool behöver fler mål från mittfältet, så vore Firmino mer lämplig värvning än Kovacic.

  • Olika spelstilar men inte olika positioner i Inters 4-3:1-2

  • På riktigt? Vad kostar han?

 3. Alltid gillat Kyle Walker, men känns väl att han har gått ner sig lite mot föregående säsonger? Skulle inte ha emot en värvning av han dock, lokomotiv på kanten!

  • Walker har varit jättemycket skadad de senaste åren. Jag tar Clyne före honom alla dagar i veckan.

  • Hade inte walker varit så skadedrabbad och kunnat fortsätta sin fina utveckling som han hade för några år sen så hade jag tagit honom framför alla andra högerbackar.

 4. Bacca verkar ju vara en sjuklig måltjuv, har en vacker bakgrundshistoria och har vart med och vunnit euro league två (?) gånger. Hur är hans spel på de övriga delerna av planen dock?

 5. Vad som helst är bättre än Benteke, eller?

  • Alltså Benteke är ju bra, om man spelar ett spel där han passar in. Dessutom är han ju vansinnigt högt värderad av villa, vilket gör att sett till prislappen är han inte ett bra köp, särskilt inte för ett lag som inte alls spelar som villa gör..

  • I stressen så fyllde du i det jag missade 7’an 🙂

   Jag menar givetvis som du beskriver, Benteke är bra men inte för oss, hur vi ”ska” spela (om nu inte Rodgers ändrat filosofi/spelide helt).

   Sen är han hutlöst dyr, ja, men han har en fin säsong bakom sig så kan de få ut det de begär är det bara att gratulera Villa 🙂

 6. Vad är skillnaden på Lorriente och Ballotelli eller Caroll vi sålde.

 7. Om man kollar på Baccas alla mål den gångna säsongen är 50% av målen öppet mål och tilltrasslade situationer efter set pieces, sk tap ins. 25% straffar.25% bra avslut.
  Inte ett enda mål utanför straffområdet. Inte ett enda mål där han dribblar sig igenom. En riktig straffområdesspelare. Kanske är det vi behöver? Men då måste vi börja slå långa höga bollar in i straffområdet vilket vi inte gör alls i dagsläget.

 8. Finns väl knappast chans att vi tar in både Kovacic och Firmino antar jag. Skulle läska mig duktigt om vi gör det dock. Föredrar isf Kovacic som känns mer som en Gerrard-typ, än Firmino som väl mer är ytter (?) och inte kanske passar i den rollen. Milner ser jag inte heller som ersättare för Gerrard.

 9. Är det inte mer troligt att en värvning av Illarramendi blockerar en av Kovacic än vad Firmino gör?

  Känns som att vi kan nöja oss med två av dem och försöka få in anfallare tillsammans med två av dem. Finns det utrymmer kvar efter det så plocka in den av Illarramendi eller Kovacic som det inte blev och låt Allen gå.

  • Illarramendi är väl dmc? Där anser jag att vi ska spela Can kommande säsong.

 10. Vad gäller anfallare så ska vi inte chansa med Benteke då han inte känns som den forwardstyp vi behöver.

 11. Line-up nästa säsong.

  4-2-3-1 med offensiva yttrar på mittfältet, kalla det 4-3-3 om ni vill.

  Mignolet
  Clyne – Skrtel – Sahko – Moreno
  Can – Illarramendi
  Ibe/Lallana – Coutinho – Firminho/(Sterling)
  Sturridge/Bacca

  Känns som ett rättså relativt balanserat lag då Can och Illarramendi är relativt mångsidiga defensiva mittfältare (tillskickad från Allen och Lucas som är endimensionella på sina egna vis.)

  Hellre satsa på Moreno en säsong till med mycket speltid än att värva in typ Digne som ryktats en del.

  • Och peta Henderson? Nja han är för viktig för att bli petad enligt mig

  • Sant. Känns ganska orealistiskt.

  • Är väl bra om vi har konkurrens till startelvan?

  • Ser faktiskt inte alls så dumt ut, och ser inte heller helt orealistiskt ut!

 12. Hur många mittfältare ska vi ha när säsongen startar? Antingen så spelar vi vår 3-4-3 och då är de ju 4 ”innermittfältare” eller 4-3-3 och då är de ju 3. Men Milner, Allen, Henderson, Lucas, Can, Coutinho och Lallana… Sen ryktas Illarramendi, Kovacic OCH Firmino.

  Kommer Lucas säljas? Kommer Allen säljas?

  • Det får vi hoppas. Vare sig Lucas eller Allen platsar längre.

  • Kändes inte som Liverpool hade många mittfälltsalternativ den gångna säsongen då det va typ bara Allen av innermittfältarna på bänken och Lallana som är offensiv.

   Lucas och Gerrard försvinner och sen måste väl Liverpool byta upp sig från Allen även om jag personligen gillar honom skarpt. Den enda renodlade DM Liverpool har är Can(om/när Lucas lämnar) medans Milner, Allen och Henderson är rörliga CM medans Coutinho och Lallana är OM.

   Can behöver back-up och då är väl Illaramendi ett bra alternativ. Sterling måste ersättas och då är Firmino ett perfekt alternativ och Allen måste uppgraderas och då är Kovacic ett bra alternativ (om nu det ens stämmer att Liverpool är intresserade).

   Det är alltid bättre att ha för många alternativ än sitta där med flera skador och bli tvingade att spela oerfarna 18åringar som bara trycks in i situationen helt oförberedda.

 13. Illarramendi skulle vara perfekt för oss. Spelare från Sociedad passar oss (likt Xabi Alonso). Det är en spelare som gör oss bättre som lag och gör att vi kan vinna matcher där vi annars slarvat bort poäng. Illarramendi är en värdefullare spelare för oss än Milner, kanske mer än någon annan i nuvarande laget. Det skulle vara en mycket klok värvning som skulle tillföra taktiskt tänkande, defensiva kvaliteter på mittfältet och bra passningar.

 14. Men get in! Signa Bacca, Firmino, ILLARRAMENDI(!!) illarramendi och Clyne. Sen kan vi sälja lite folk och så kan fönstret få stänga!:) tycker vi har ett väldigt intressant lag i så fall. Var så sjukt negativ för ett par dagar sedan men dessa rykten är ju riktigt intressanta.

 15. ————-Migs————–
  Clyne – Skrtel – Sakho – Moreno
  ————————————
  ——— Illaramendi ———-
  — Henderson — Milner —-
  ———————————-
  Firmino ———– Coutinho
  ———- Sturridge ———–

  Tycker det är en helt ok och framförallt realistisk 4-3-3 uppställning =)
  Bänken ser jag gärna:
  – Bogdan
  – Manquillo
  – Can
  – Kovacic
  – Markovic
  – Ibe
  – Ings
  – Origi(?)

  Tankar om detta?
  Något som skulle vara realistiskt Pelle?

  • Ska ju givetvis vara en mittback på bänken också… Kanske Ilori eller Gomez? Tror fan inte mitt hjärta klarar av att se Lovren en säsong till 🙁

  • Tyvärr så blir det ingen firminho där då han är högerfotad så vitt jag vet. Väldigt lik Coutinho. Jag tror på Lallana. Lägg pengarna på Illaramendi, Clyne och en toppanfallare. köp Digne också.

  • Ska vi spela 4-3-3 så är Firmino perfekt enligt mig. Din uppställning är också vad jag vill se med Ings och Origi som backup för Sturridge. Då skulle vi inte behöva Benteke såvida man inte vill spela mer direkt.
   Markovic, Lallana och Ibe blir grymma backups på de andra två forward positionerna och Can och Allen håller kvalité på mitten. Får vi in även Kovacic blir det trångt men ändå många matcher så jag ser gärna hård konkurrens. Clyne hoppas jag mycket på men Digne känns inte nödvändigt då jag gillar Moreno och Flanagan kommer tillbaka. Med Gomez in ser det mörkt ut för Wisdom och Ilori. Hur ska de få speltid? Kanske använda Ilori i EL?
   Vår EL elva skulle kunna se ut så här:
   Bogdan
   Wisdom-Ilori-Gomez-Flanagan
   Kovacic-Illaramendi-Can
   Ibe-Origi-Ings

   Hyfsat framtidsgäng!

  • Skulle nog spela Ings centralt istället för Origi och flytta ut honom på kanten.

 16. Firmino är för mig en riktig toppvärvning!! Målfarlig, mångsidig ytterst teknisk spelare! Kan spela både som anfallare, ytteranfallare och offensiv mittfältare. Jag tänker mig honom och Coutinho strax bakom en striker av klass( läs Bacca/Rondon/Tevez eller Sturridge) oj oj oj vilken offensiv det skulle bli! Då är vi nog tillbaka nära 100 strecket igjorda mål igen!! Tror även mycket på Illaramendi, en väldigt nyttig balansspelare som besitter ett väldigt fint passningsspel. Fram med stora plånkan nu Henry och Jobba in dessa värvningar Ayre! Då är allt förlåtet

 17. Konstigt att inte Alex Song ryktas till Liverpool. Hade passat perfekt som DM.
  Och om jag minns rätt räknas han som homegrown efter åren i Arsenal?

  • Jag ser personligen hellre Illaramendi än Song. Lucas är inte mycket sämre än Song i mina ögon.

 18. Med Illarramendi får vi en bra balansspelare med nästan lika vassa passningar som Gerrard. Det lär passa vår snabba lirare och en snabb forward. Bacca verkar kunna hantera djupledspelet hyfsat även om han verkar vara mer av en straffområdesspecialist.

 19. Det verkar som Firminho på ingång. Skönt att få ”kapa” en United värvning. Hoppar vi Kovacic då?

  • Fram tills Liverpool går ut med ett pressmeddelande på sin hemsida förväntar jag mig att Firmino går till någon annan klubb.

   Dels grundat på att minimera besvikelsen, men också för att vi på senare år haft en oförmåga att slutföra övergångar för spelare som är hett villebråd för andra klubbar – dvs de flesta dyra spelare vi värvat de senaste åren har varit utan konkurrens från övriga toppklubbar.

   Jag skulle vara långt ifrån förvånad om vi ser Firmino på Old Trafford – det hela känns som en agents spel för att få någon annan klubb att agera.

  • Hoppas Cou tar sitt ansvar och övertalar honom. Bra radarpar eventuellt 🙂

Kommentarer är stängda.