. . .

Nattens rykten kommer att domineras av Shakhtars målfarliga mittfältare Henrikh Mkhitaryan.

Republic of Ireland v Armenia - EURO 2012 Qualifier

* * *

Enligt The Guardian har Liverpool identifierat Mkhitaryan (ja, det är copy paste som gäller varje gång) som sitt ledande transfer target i sommar – och tillägger att LFC inte är avskräckta av armenierns prislapp, som ligger på hela £22 miljoner.

Mkhitaryan har även ryktats till andra storklubbar, men Liverpool tror att han skulle överväga en flytt till Merseyside, trots bristen på europeisk fotboll och intresse från andra klubbar. The Guardian menar att Mkhitaryan var en prioritet för Rodgers även innan Suarez började pusha för en flytt och FSG är beredd a att sanktionera en stor deal för att få Mkhitaryan till Liverpool – även utan att ha någon deal rörande en försäljning av Suarez.

The Guardian skriver också att West Ham inte har gett Andy Carroll någon deadline rörande sitt slutgiltiga beslut om han ska acceptera en flytt dit. Liverpool tror att Carroll kommer att acceptera flytten, men är ändå oroliga, då en utebliven flytt kan påverka andra övergångar på väg in till klubben.

Tidningen hävdar även att Liverpool förväntas signa Iago Aspas för £7,7 miljoner i veckan och att man även försöker signa Tiago Ilori. Den av fansen så eftertraktade backen Kyriakos Papadopoulos blir dock svårare att få; LFC är villiga att betala £12 miljoner, men Schalke vill ha närmare £20 miljoner för greken och LFC vill inte bli indragna i en auktion.

* * *

Liverpool förbereder ett bud för Mkhitaryan. LFC har scoutat honom åtskilliga gånger och vet att de måste betala mer än £20 miljoner för att ha en chans att signa honom – men detta kommer inte att avskräcka klubben. Shakhtar-mittfältaren är tillsammans med Papadopoulos några av Liverpools ”prime targets” i sommarfönstret, samtidigt som man även är intresserade av Christian Benteke. Samtidigt närmar sig Carroll en permanent flytt till West Ham – han hade ännu inte gett upp hoppet om att återuppliva sin karriär i Liverpool men det alternativet är inte längre rimligt och han har accepterat att han måste gå vidare (The Daily Mail).

* * *

Liverpool är beredda att spendera £20 miljoner på Mkhitaryan – oavsett om Suarez blir kvar eller inte. LFC är nära att genomföra en stor deal för armeniern, trots Shakhtars höga prislapp. FSG är villiga att sanktionera köpet och Rodgers kommer att genomföra denna deal. Rodgers har blivit garanterad att få spendera £35 miljoner i sommar, oavsett vad som händer med Suarez. Carroll ser ut att göra klart med West Ham på permanent basis senare under veckan och Skrtel kan också vara på väg bort. Aspas är väldigt nära Liverpool, men klubben kommer även att värva ett större anfallsnamn om Suarez lämnar – Benteke finns på listan över targets (The Mirror).

* *

Liverpool har scouter närvarande i U20-landslagsturneringen i Toulon. En spelare som dessa scouter kollar på är Brasiliens Matheus Biteco, som representerar Gremio i klubblagssammanhang. Den 17-åriga defensiva mittfältaren Biteco skulle kunna bli en långsiktig värvning för Liverpool (Sambafoot.com).

* * *

Tottenham visar intresse för Benficas anfallare Rodrigo (The Mirror).