Liverpool gör stora ansträngningar för att värva Anderlechts Romelu Lukaku. Damien Comolli har hört av sig till Anderlecht rörande 17-åringen, som naturligtvis är ett intressant namn för massa storklubbar, men det är Liverpool som är intensivast i sin jakt – man är beredda att kasta fram £15 miljoner + £5 miljoner i eventuella tillägg för supertalangen. Liverpools ägare inser att de måste börja förstärka truppen så fort som möjligt. Därför har Comolli varit upptagen med att identifiera de bästa talangerna, och Lukaku toppar önskelistan sedan klubben blivit informerade om att man har en ytterst liten chans att signa Eden Hazard, som helt enkelt förefaller ha hetare alternativ. En annan spelare på Liverpools radar är Pablo Hernandez, och man har kontaktat Valencia angående hans tillgänglighet (The People, The Mirror).

Liverpool kommer att buda £15 miljoner på Romelu Lukaku. Man kommer att försöka värva honom i januari, och – om man misslyckas – försöka igen kommande sommar. Stort intresse från andra klubbar gör att Liverpool, med Damien Comolli i spetsen, helst vill genomföra en affär så fort som möjligt (The Daily Star).

Juventus hoppas kunna få ner prislappen på Alberto Aquilani genom att kasta in Amauri i dealen (Tuttosport).

* * *

Damien Comolli kollar redan på managers inför nästa säsong. Han förmodar vara angelägen om att rekrytera antingen Didier Deschamps eller Lilles 46-åring Rudi Garcia (The Daily Mail).

Jürgen Klopp, Andre Villas-Boas och Ralf Rangnick är favoriter till att ta över Liverpool efter säsongen (The People).

* * *

Chelsea är beredda att buda £20 miljoner på Micah Richards, som är missnöjd med speltiden i Manchester City, som är beredda att låna ut spelare som Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz, Wayne Bridge och Shaun Wright-Phillips. Liverpool var intresserade av den sistnämnda, men det är oklart om man fortfarande är det, med tanke på managerbytet (The Mirror).

Manchester United är intresserade av både Jordan Henderson och Jose Enrique (The People, The Mirror).

Everton, Blackpool, West Ham och Bolton visar stort intresse för Adam Hammill, som har en klausul i sitt kontrakt med Barnsley som innebär att han kan lämna för så pass lite som £500 000. Barnsleys manager Mark Robins erkänner att det ser mörkt ut genom att bland annat säga ”I don’t think there is any chance of keeping Adam” (The Mirror).