Saints Alex Oxlade-Chamberlain spelade match tidigare under kvällen. 17-åringen gjorde första målet när Southampton krossade Oldham med hela 6-0 på bortaplan.

Liverpool är beredda att intensifiera sitt intresse för Chamberlain. Damien Comolli kollade på matchen mot Oldham – men det gjorde även Sir Alex Ferguson – och nu är Manchester United också intresserade av tonåringen. Saints vill ha omkring £10 miljoner för Chamberlain, som Liverpool har scoutat intensivt de senaste veckorna (The Daily Mail).

Liverpool är seriöst intresserade av Chamberlain. Liverpools ägare är beredda att finansiera värvningar, och Comolli har identifierat tonåringen som ett ”perfect target” i januari, då klubbens nya filosofi är att förädla stora talanger (The Mirror).

Liverpool ser ut att lägga in en stöt på Chamberlain. Saints vill ha £10 miljoner för honom, men LFC-ägarna är beredda att finansiera en värvning, och övergångssumman skulle bli en överlägset största som klubben betalat för en tonåring (The Daily Express).

Liverpool förbereder att buda £10 miljoner på Chamberlain. Många inom Southampton – och Liverpools scoutingverksamhet – betraktar honom som en större talang än Walcott. Arsenal är den hetaste konkurrenten om tonåringens signatur, och båda de och LFC hoppas signa tonåringen i januari (The Guardian).

* * *

Liverpool vill förstärka med en anfallare. Namn som det ryktas om är Alvaro Negredo, Gervinho, Romelu Lukaku samt Kevin Gameiro (The Guardian).

Sebastian Larsson har erbjudande från flera PL-klubbar, men avvaktar ett bud från Liverpool. ”Parterna har haft viss kontakt men ännu inte kommit så långt att kontrakt kommit på tal. Ett ytterligare problem är Liverpools tränarsituation där en permanent manager ännu inte är utsedd”, rapporterar Fotbollskanalen.