___________

I skymundan av allt annat som man möjligtvis gör på påsken spelade Liverpool och Aston Villa 1-1 på Anfield.

* * *

Laget:

Startelvan: Doni, Flanagan, Carragher, Skrtel, Enrique (75), Shelvey (64), Gerrard, Henderson, Downing (64), Kuyt, Suarez.

Bänken: Jones, Maxi, Coates, Spearing, Carroll (64), Bellamy (64), Agger (75).

* **

Matchfakta:

Liverpool – Aston Villa 1-1 (0-1, 1-0)
0-1: Chris Herd 10′
1-1: Luis Suarez 82′

Skott på mål: 5 – 2
Skott utanför: 17 – 2
Inlägg: 48 – 11
Hörnor: 11 – 3
Offsides: 1 – 0
Gula kort: 1 – 1
Totalt antal passningar: 611 – 261
Passningsprocent: 83,3 – 64
Bollinnehav: 69,5% – 30,5%
Bollinnehav första halvlek: 69,4% – 30,6%
Bollinnehav andra halvlek: 69,8% – 30,2%

* * *

Matchreferat:

Precis som så många gånger tidigare under den här säsongen spelade Liverpool oavgjort på Anfield. Och precis som så många gånger tidigare prickade man målramen flertalet gånger.

Ja, det börjar faktiskt bli löjligt, det här med ramträffarna. Samtidigt är det knappast någon tillfällighet när samma lag träffar målramen så många gånger – det är helt enkelt lite, lite som saknas i avsluten. Det kan man inte minst utläsa av annan statistik kring Liverpool; man missar kopiöst många målchanser och bara i den här matchen hade man hela 17(!) avslut utanför mål. Det är risiga siffror för ett gäng mycket välbetalda spelare, vars gemensamma ambition är att tillhöra toppen av vad som kanske är världens bästa liga.

Aston Villa fick en drömstart, då de gjorde matchens första mål redan i den 10:e minuten. Målet kom till efter ett misstag av ligadebuterande hemmamålvakten Doni, som i övrigt var helt okej, även om han inte hade särskilt mycket att göra.

Alla som har följer Premier League vet att dagens Aston Villa är ett synnerligen svagt lag. De har inte fått det att funka alls den här säsongen; de har underpresterat lika grovt som Liverpool. Hemmalaget lyckades kvittera till 1-1 innan matchens slutsignal, vilket också blev slutresultatet. På något sätt kändes det typiskt för den här säsongen; målramen träffades flertalet gånger, motståndarmålvakten – i det här fallet erkänt duktige Shay Given – storspelade, och resultatet var en besvikelse. Ja, helt enkelt en vanlig hemmamatch ligasäsongen 2011/2012.