Usch, vilken plågsam väntan detta är för oss Liverpoolfans. Ägarfrågan kommer naturligtvis att redas ut inom de närmaste dagarna, men frågan är vad utgången blir.

Förhoppningsvis mynnar rättsprocessen ut i att den engelska ”pakten” bestående av Broughton-Ayre-Purslow får mandat att sälja klubben mot Hicks & Gillettes vilja.

Annars löper klubben stor risk att sättas under förvaltning av RBS, och då kan ett poängavdrag på hela 9 pinnar vänta. Engelska tidningar menar att resterande klubbar i ligan är väldigt angelägna om att statuera exempel och att Liverpool ska få ett stenhårt straff… Föga överraskande, då många sympatiserade med Portsmouth och PL var stenhårda med dem.

Å andra sidan, kanske Hicks och Gillett har någon slags ”plan B” redo över hur de ska göra om majoriteten av styrelsen inte får tillåtelse att sälja klubben. Det borde nästan amerikanerna ha, med tanke på att förvaltning inte vore ett bättre alternativ ur deras synvinkel. De kanske har hittat en bank som är beredd att ge dem ett nytt lån, och således behålla kontrollen över Liverpool, vilket vore det absoluta mardrömsscenariot för alla supportrar.

* * *

Jag hoppas förstås på nya ägare. NESV verkar vara en grupp med en vettig filosofi; att inte spendera löjligt mycket pengar, men att lägga ut tillräckligt mycket för att göra laget konkurrenskraftigt, och bygga långsiktigt med unga spelare.

Jag tycker att den strategin är ett föredra framför den vansinniga strategi som Manchester Citys ägare har.

Självklart behöver Liverpool renovera truppen de kommande två fönsterna, där jag hoppas att Roy Hodgson lyckas identifiera unga, prisvärda spelare kapabla att leverera på både kort och lång sikt.

Eftersom ingenting – trots allt – är helt klart än på ägarfronten, föredrar jag att inte framföra massa namn (men kan inte hålla mig från att nämna några), men klart är i varje fall att Liverpool behöver förstärkningar i samtliga lagdelar. Truppen är allmänt tunn; backlinjen är darrig, yttermittfältarna helt enkelt för dåliga och anfallet totalt uddlöst utöver en spelare (självklart Fernando Torres). Den truppsituationen håller inte i någon serie alls om man vill vara ett topplag.

* * *

Jonjo Shelvey fortsätter att övertyga för Englands U19-landslag. Där gjorde Liverpool sannerligen ett riktigt fynd.

Jag minns att Shelvey var väldigt uppskriven för några år sedan, men försvann lite i snacket förra säsongen. Kanske inte så konstigt, eftersom Charlton – tyvärr – har blivit förpassade till fotbollens bakgård.

Med egna produkter som Jack Robinson och Conor Coady, samt som handplockade Shelvey, Andre Wisdom, Raheem Sterling med flera, har Liverpool skaffat sig ett koppel av lovande engelska spelare. Den jag saknar i ”samlingen” är naturligtvis U17-EM-kungen Connor Wickham, som gärna får skriva på i januari.

* * *

Någonting helt annat. Juventus har börjat en intensiv marknadsföring i Brasilien.

Hur? Jo, genom att Felipe Melo har blivit krönikör för Globoesporte. Melo introducerar Juventus och slickar hur mycket röv som helst i hopp om att vinna sympatier & nya fans bland de brasilianska läsarna.

Personligen tror jag att det är en synnerligen osmart strategi av Juventus. Melo är trots allt inte bara hatad av Juventus egna fans, utan även av stora delar av Brasiliens befolkning, eftersom han gjorde bort sig så pass grovt i VM-slutspelet i Sydafrika.

* * *

Melo toppar också en personlig lista som jag har.

Mest överskattade spelaren: Felipe Melo.

Mest underskattade spelaren: Lee Chung-Yong (en riktig juvel som Bolton har där).

1 kommentar
  1. Jag känner mig ganska lugn faktiskt. Om det skulle vara någon fara så skulle dom aldrig ha lagt ut något på den officiella hemsidan överhuvudtaget tror jag.

    Allt skrivs upp något fruktansvärt på söndagar också, så man måste ta all nyhetsrapportering med en stor nypa salt. Detsamma gäller även de £20M som vi ryktas ha i januari, har svårt att se att någon skulle kunna veta det här innan NESV ens tagit över.

    Sen måste jag bara instämma när det gäller Lee Chung-Yong. även fast han börjat lite trögt i Bolton den här säsongen. Jag tror att han har en betydligt högre högsta-nivå än han visar upp just nu, och det är lovande!

Kommentarer är stängda.