PSG-mittfältaren Stephane Sessegnon har varit enormt bra i Ligue 1 de senaste säsongerna.

Enligt Skysports.com ryktas flera engelska klubbar vara intresserade av mittfältaren.

Ja, faktum är att storklubbar som Liverpool, Arsenal och Chelsea nämns i sammanhanget.

25-åringen, som representerar Benin på landslagsnivå, erkänner att han har varit i kontakt med flertalet Premier League-klubbar.

I Benins landslag spelar han för övrigt tillsammans med exempelvis förre Helsingsborgsspelaren Razak Omotoyossi.

* * *

I somras var Aly Cissokho en av de mest omtalade spelarna på transfermarknaden.

Egentligen inte på grund av hans spelmässiga kvalitéer, utan eftersom AC Milan gjorde bort sig fullständigt genom att skylla på tandproblem(!) när de insåg att de inte hade råd att köpa loss vänsterbacken från FC Porto.

Istället ”snodde” Lyon honom för 15 miljoner euro, samtidigt som Porto kommer att få 20% av den eventuella övergångssumma som Lyon kommer att motta när/om de säljer honom vidare.

22-åringen själv verkar inte se Lyon som någon slutstation i karriären. Tvärtom vill han mer än gärna flytta till England om tillfälle ges.

”Jag har alltid älskat Premier League,” sa han till Le 10 Sport.

”Manchester United och Liverpool är lag som får mig att drömma. Varför inte?”

Väldigt lite talar dock för att någon av de ovannämnda engelska storklubbarna kommer att ha någon större lust att köpa loss honom för en svindyr summa.

Med tanke på att Lyon skrev ett femårskontrakt med honom relativt nyligen, att de kommer tvingas ge Porto 20% av övergångssumman, och att fransmännen bara säljer spelare för svindyra summor, skulle nog Cissokho bli extremt dyr vid en eventuell affär.

1 kommentar
  1. Sessagnon är en väldigt intressant spelare som jag inte skulle tacka nej till, priset spelar väl visserligen roll men jag tro de hade vart en bra värvning.

Kommentarer är stängda.