Flera pålitliga källor rapporterar att Liverpool har för avsikt att signa van Dijk.

Southamptons mittback Virgil van Dijk är en av de mest hyllade spelarna i Premier League den här säsongen. Föga oväntat ryktas han till en rad olika storklubbar – varav Liverpool är en. Detta rapporterar Dom King (Daily Mail) och Tony Barrett (joe.co.uk, tidigare Times).

Enligt Barrett är Liverpool beredda att ge Manchester City och Chelsea en match om van Dijks signatur. Klopp uppges ha identifierat holländaren som den mittback han helst av alla vill ha – och förhoppningen är att CL-kvalifikation ska göra att LFC kan attrahera de bästa tillgängliga spelarna. Chelseas intresse för van Dijk finns där, men Conte är också intresserad av Leonardo Bonucci och Kalidou Koulibaly. Real Madrid har också ett visst intresse, då Pepe förväntas lämna i sommar, medan Everton väldigt gärna vill ha honom – men det är osannolikt att Everton lyckas locka spelaren.

Vidare skriver Barrett att Southampton vill ha £50 miljoner för honom, men att Saints intresse för Mamadou Sakho skulle kunna ge Liverpool ett visst överläge.

King rapporterar att Liverpool vill signa van Dijk och inte kommer att vara passiva i jakten på honom. Manchester City, Chelsea och Everton är också intresserade.

* * *

Mer från Barrett: Klopp vill signa en mittfältare av toppklass. Det finns ett starkt intresse för Naby Keita, som har samma agent som Sadio Mané.

* * *

Lästips:
ESPN – ”Why Liverpool need van Dijk”
HITC – Liverpool should join the race to sign Hull City teenager

* * *

Fler transferrykten:

Det är alltjämt oklart om Daniel Sturridge blir kvar i Liverpool över sommaren (The Daily Mail).

AC Milan, numera med nya kinesiska ägare, är intresserade av Sturridge som ersättare till Carlos Bacca (Calciomercato.it)

Ricardo Pereira är namnet på en ytterback som har gjort stor succé i Nice den här säsongen. 23-åringen, som är utlånad från Porto, har en klausul på €25 miljoner i sitt kontrakt. Liverpool och Arsenal är de klubbar som visar störst intresse för honom. Porto avser för övrigt att förlänga kontraktet och höja utköpsklausulen (A Bola).

Liverpool, Chelsea och Manchester City är intresserade av Monacos vänsterback Benjamin Mendy. Monaco betalade £13 miljoner för honom förra sommaren och hoppas kunna dubbla pengarna vid en försäljning (The Mirror).

4 kommentarer
 1. Kan det inte vara läge att ge Sakho en ny chans? Han hör det bra i Palace och är i grunden en väldigt bra mittback. Kanske kan han och Klopp bli sams igen?
  Vet man exakt vad som hänt mellan dem?

  • Jag förstår grejen men vad jag söker i en mittback nu – som jag även tror att Liverpools backlinje verkligen behöver – är trygghet.

   Matip inger trygghet i sitt spel – men skapar osäkerhet med sina skador. Lovren skapar trygghet med sin fysik – men skapar osäkerhet med sina frekventa skador och förmåga att bjuda på enorma misstag. Sakho ingjuter trygghet med sitt självförtroende och fysiska spel – men skapar osäkerhet med sin irrationella spelstil och återigen fäbless för att ådra sig skador.

   Av dessa anledningar så vore det otroligt skönt att hitta motsatsen till vad dessa herrar kan erbjuda. Vad tror teamet bakom sidan – som ser betydligt mer fotboll än vad jag gör – kan van Dijk erbjuda detta eller är han en till Lovren in disguise?

  • Med Lovren kan man aldrig få trygghet.
   Han ska inte vara en av två ordinarie utan vara tredjevalet. Behövs en som spelar bredvid Matip om vi ska få nån stabilitet där bak.
   Hoppas verkligen på van Dijk. Fattar inte att någon störra klubb tog han från Celtic, samma sak med Wanyama och Forster.
   Samtliga briljerade i CL för Celtic och hamnade i Southampton.

  • Det är väl ytterst få spelare som lämnar Skotska ligan för några av världens större lag. Ligans kavlité är alldeles för suspekt för det oavsett om man briljerar i CL eller inte. Att ta Southampton, eller liknande klubb, som språngbräda nr:2 (förutsatt att Celtic är den första språngbrädan) är väl helt lysande för att bevisa storlagen om att man klarar av att prestera på en hög nivå.

Kommentarer är stängda.