Liverpool har redan scoutat Basels Granit Xhaka. Den här veckan kommer man att kolla på 19-åringen ytterligare en gång i Schweiz landskamp mot Argentina. Damien Comolli har mottagit fina scoutingrapporter efter Xhakas insats i CL-matchen mot Bayern München, och har nu instruerat LFC:s scoutingnätverk att ta ytterligare en titt på den spännande mittfältaren. Liverpool letar efter ett vänsteralternativ till det centrala mittfältet och Xhaka passar in, särskilt då han dessutom är en ung spelare som vore rimlig ur ett ekonomiskt perspektiv. Arsenal, Chelsea, Manchester United och Hamburg uppges också vara intresserade av Xhaka (Metro).

* * *

Harry Redknapp kommer att försöka Theo Walcott i sommar – om han blir kvar som manager för Tottenham. Redknapp förväntas få jobbet som Englands förbundskapten, men han är alltjämt intresserad av att värva Walcott till Spurs. Walcott blir free agent 2013 och kräver en stor lönehöjning, vilket kan tvinga Arsenal till en försäljning. Spurs ordförande Daniel Levy kommer att tillåta Redknapp att buda £10 miljoner på Walcott. Det saknas dock inte fler intressenter; Chelsea vill införskaffa snabbhet och har gjort Walcott till ett ”top target”, medan Liverpool och Manchester City också är intresserade av den vindsnabba Walcott (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har försäkrat Blackpool om att Jonjo Shelvey inte är på väg till Middlesbrough. Blackpool blev chockerade över de rapporterna som gjorde gällande att Shelvey var klar för Boro på lån, men det visade sig att dessa rapporter var falska. Kenny Dalglish har lovat Blackpool att de kommer att informeras först av alla om Shelvey tillåts lämna på lån igen (The Blackpool Gazette).

Ett gäng klubbar bevakar Thomas Inces situation i Blackpool. Det handlar om Everton, Fulham, Wigan, Bolton, Southampton samt Middlesbrough (Skysports.com).

* * *

Juventus och Paul Pogba är överens om ett kontrakt, men ingenting är påskrivet. AC Milan är också fortsatt intresserade (Mercato365).