Liverpool planerar redan inför sommaren. Damien Comolli hävdar att flera stora spelare vill ansluta till klubben: ”We already know that there are big players who want to join us next summer because they believe in the project,” sa Comolli till Sky Sports.

”Everybody in Europe knows what Liverpool football club are trying to do.

”Obviously the fact that we’re back playing in Europe and we’ve won the trophy, it’s all positive things.

”There’s a very positive vibe around the club around Europe. A lot players I know are very interested about joining the project because it’s a very interesting project.”

* * *

Ägaren John W Henrys strävan efter att åter igen göra Liverpool till en europeisk toppklubb kan öppna vägen för köp av Javi Martinez, Seydou Keita samt Eden Hazard i sommarens transferfönster (The Mirror).

* * *

Liverpool och Inter Milan är intresserade av Auxerres mittback Willy Boly. LFC har redan inlett förhandlingar med Auxerre, medan Inter också har registrerat sitt intresse för 21-åringen. Liverpool har blivit informerade om att Bolys prislapp ligger på £5 miljoner (TMW).

Marko Marin vill flytta till England i sommar – och han kan välja mellan flera storklubbar. Liverpool, Arsenal, Tottenham och Chelsea uppges vara intresserade av Marin (Kicker).

* * *

Guangzhou Evergrande förbereder ett sommarbud på €15 miljoner för Borussia Dortmunds Lucas Barrios (Sina Sports).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Kollar sällan, sällan på spansk fotboll. Mestadels pga att det är en två lags liga.. Ellafall, pga detta så kan jag inte dra mig till minnes att ha sett Seydou Keita spela. Så någon som kan förklara för mig vilken sorts spelare han är? (Vet ju att han är någon sorts mittfältare.) Och är han någon som Liverpool borde köpa?

 2. Vi får hoppas att det ligger någon sanningen i det uttalandet för förstärkning det behöver vi… En snabb innermittfältare vore något för vårat ganska tröga och långsamma innermittfält

 3. Frågan är bara hur stora de ”stora spelarna” som Comolli pratar om är. Jag ställer mig frågande till hur många spelare av världsklass (som jag tolkar att han menar) är sugna på att spela för Liverpool om vi inte kan erbjuda CL-spel. Varför skulle exempelvis Hazard välja Liverpool när City, United, Real, Barca osv kan erbjuda så mycket mer?

  Vår enda chans är att satsa stenhårt och köra gasen i botten direkt efter säsongen. Att verkligen visa intresse för spelaren och göra allt för att få dem till klubben. Då kan vi kanske få dem att välja oss innan ens de övriga klubbarna blandat sig i.

 4. En spelare som jag gärna skulle se att vi satsar på i sommar är Jan Vertonghen. Enligt rykten så skulle han ju vara tillgänglig för endast 10 miljoner pund vilket är ett riktigt fyndpris.

  ”Varför ska vi värva en mittback när Skrtel och Agger gjort det så fantastiskt?” tänker ni kanske. Det finns flera anledningar. För det första så är Carragher på väg spikrakt nedåt. Kanske vore det bra om han avslutade karriären helt eller avrundar i USA eller Qatar i något år. Älskar Carra men sportsligt håller han inte i ett lag som ska slåss om titlar eller nå CL-spel ens.

  För det andra så är Agger väldigt skadedrabbad. I år har han gått skadefri ovanligt länge man vore dum om man räknar med att han ska hålla i en hel säsong nästa år. Speciellt nu när vi har en till turnering att fokusera på.

  Med Vertonghen skulle man få in en mittback som är minst lika bra som Skrtel och Agger (av det jag har sett). Och fördelen med honom är att han är mångsidig. Han kan även spela som vänsterback och som defensiv mittfältare vilket vore perfekt att ha i vår trupp. Bakom Enrique har vi ingen vänsterback som är tillräckligt bra i dagsläget. Robinson kan bli det, men där skulle jag helst se en utlåning nästa säsong. Då kan man avlasta Enrique så att han inte blir lika sliten som han varit de senaste veckorna.

  Vertonghen skulle även kunna vara en backup till Lucas. Spearing är okej men Vertonghen skulle göra ett så mycket bättre jobb tror jag.

  Kommentarer på det någon? Pelle?

 5. StevieG: Tycker att du glömmer att vi har Coates som backup till Skrtel och Agger samt Kelly om Enrique är borta så är det bara att spela Johnson där och Kelly till höger. Sen finns ju Robinson och Flanagan bakom dessa.
  Kelly kan ju även spela mittback då det är hans position i landslaget.
  Känns verkligen som att kreativitet, speed och målskytte är det man ska prioritera.

 6. Pepe

  Visst. Men om han är tillgänglig för 10 miljoner pund så är det bara att slå till. Han är riktigt bra.

 7. Jag gillar också Vertonghen.
  Tycker inte att Coates är klar för att spela regelbundet och Carra håller inte klassen att spela regelbundet mer (tack för allt Carra)…..så Vertonghen att ersätta Carra och låna ut Coates.
  Sen måste vi ha in klass på mitten och fram….speed,bollkontroll,passningsdugliga och ej skadebenägna….

 8. StevieG, varför Hazard skulle välja LFC före de andra lagen skulle kunna vara om LFC kan presentera en bra plan för framtiden. Hazard är så pass ung och talangfull att han kan chansa på LFC om han tror det är bäst på sikt och om det halvvägs inte blir som tänkt fortfarande ha massor av år kvar på toppnivå. Han lär knappast stagnera/floppa på ett sånt sätt att han inte är attraktiv om två år även om LFC inte har presterat.

 9. OS

  Men på vilket sätt skulle vår plan vara bättre än de övriga klubbarnas? Vi kan inte garantera varken guldstrid (som Real och Barca kan) eller Champions League-spel (som nu tom Tottenham kan).

  Ska vi få honom måste vi agera snabbt, visa enormt intresse och angelägenhet att få honom hit vilket alla spelare tycker är viktigt, att de verkligen känner sig behövda.

  Hos oss lär han få garanterad speltid iaf.

 10. Ni får inte glömma Danny Wilson heller som trots att han har stannat av lite i utvecklingen fortfarande möjligheten att bli en världsback.

 11. LFC har pengar och ambitionen är att nå toppen men det ska göras på ett hållbart sätt. Klubben har en historia av segrar. Han har möjlighet att bli en ikon. Självklart kan många av de andra klubbarna erbjuda liknande värden… men det finns fler toppspelare än klubbar idag, alla kan inte spela i barca, real, utd eller city (vilka jag klassar som de hetaste klubbarna på sikt, bayern verkar ha svårt att nå samma status).

 12. StevieG: Vertonghen håller helt klart hög klass. Om Liverpool värvar en back så ska det vara Vertonghen eller någon som honom.

 13. Pelle, hur stor är chansen tror du att martinez och hazard kommer? Tror du på ryktena själv?

  • Lundqvist: Bilbao har ju tre extremt eftertraktade spelare (Llorente, Martinez, Muniain). Allt tyder på att Llorente kommer att lämna i sommar. Jag tror inte att de säljer två av de tre i samma transferfönster. Särskilt inte med tanke på hur deras värvningspolicy ser ut.

   Hazard – Antagligen helt omöjlig att signa utan CL. Liverpool kan ju fortfarande komma top4 men hans landsman Mertens är desto mer realistisk.