. . .

Liverpool är intresserade av Mamadou Sakho och Kevin Gameiro. Den franska landslagsduon är missnöjda med speltiden i PSG och kan komma att lämna efter säsongen. Tidigare har Lyon visat intresse för Sakho och de kanske återupplivar sitt intresse för backen, medan Gameiro även är av intresse för Valencia och Dortmund. Sakhos kontrakt med PSG går ut sommaren 2014, medan Gameiro är kontrakterad ett år längre, dvs till sommaren 2015 (L’Equipe).

* * *

Manchester City är så pass intresserade av Crystal Palaces mittfältstalang Jonathan Williams att de är beredda att buda £8 miljoner för 19-åringens tjänster. Ian Holloway jämförde nyligen Williams – som även är ett intressant namn för Liverpool och Swansea – med David Silva (The Mirror).

Manchester City scoutar Williams intensivt, men Derbys supertalang Will Hughes är av ännu större intresse för de regerande PL-mästarna. City försökte värva Hughes för £5 miljoner i slutet av januarifönstret, men Derby motstod frestelsen att sälja. City kommer att försöka igen i sommar, men kan få konkurrens av Manchester United, som också gillar Hughes. Derby kommer troligtvis att kräva omkring £10 miljoner för Hughes, som inte har bråttom med att lämna Championship-klubben (The Daily Star).

* * *

Manchester City befinner sig i ”pole position” om Adam Mahers signatur. City betraktar Maher som en potentiell ersättare till Samir Nasri, men det saknas inte fler intressenter; Chelsea, Arsenal, Ajax och PSV är också intresserade av Maher, som värderas till 9 miljoner euro. Maher uttalade sig nyligen om ett eventuellt klubbyte – då menade han att det bästa för hans utveckling vore att stanna i Holland (GOAL.com).

Maher är Ajax-supporter sedan barnsben. Man skulle kunna tänka sig att Ajax eller PSV skaffar sig både utrymme i laget och i budgeten till en värvning av Maher genom att sälja någon av sina nuvarande spelare – Ajax skulle exempelvis kunna sälja Christian Eriksen och värva Maher som ersättare till dansken.