. . .

Liverpool är intresserade av Mamadou Sakho och Kevin Gameiro. Den franska landslagsduon är missnöjda med speltiden i PSG och kan komma att lämna efter säsongen. Tidigare har Lyon visat intresse för Sakho och de kanske återupplivar sitt intresse för backen, medan Gameiro även är av intresse för Valencia och Dortmund. Sakhos kontrakt med PSG går ut sommaren 2014, medan Gameiro är kontrakterad ett år längre, dvs till sommaren 2015 (L’Equipe).

* * *

Manchester City är så pass intresserade av Crystal Palaces mittfältstalang Jonathan Williams att de är beredda att buda £8 miljoner för 19-åringens tjänster. Ian Holloway jämförde nyligen Williams – som även är ett intressant namn för Liverpool och Swansea – med David Silva (The Mirror).

Manchester City scoutar Williams intensivt, men Derbys supertalang Will Hughes är av ännu större intresse för de regerande PL-mästarna. City försökte värva Hughes för £5 miljoner i slutet av januarifönstret, men Derby motstod frestelsen att sälja. City kommer att försöka igen i sommar, men kan få konkurrens av Manchester United, som också gillar Hughes. Derby kommer troligtvis att kräva omkring £10 miljoner för Hughes, som inte har bråttom med att lämna Championship-klubben (The Daily Star).

* * *

Manchester City befinner sig i ”pole position” om Adam Mahers signatur. City betraktar Maher som en potentiell ersättare till Samir Nasri, men det saknas inte fler intressenter; Chelsea, Arsenal, Ajax och PSV är också intresserade av Maher, som värderas till 9 miljoner euro. Maher uttalade sig nyligen om ett eventuellt klubbyte – då menade han att det bästa för hans utveckling vore att stanna i Holland (GOAL.com).

Maher är Ajax-supporter sedan barnsben. Man skulle kunna tänka sig att Ajax eller PSV skaffar sig både utrymme i laget och i budgeten till en värvning av Maher genom att sälja någon av sina nuvarande spelare – Ajax skulle exempelvis kunna sälja Christian Eriksen och värva Maher som ersättare till dansken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Sakho skulle man ju inte tacka nej till och med bara 1år kvar på kontraktet så kan han ju inte bli allt för dyr. Va väl lagkapten innan man värvade Alex och Silva?

 2. Sakho är en enorm talang fortfarande som tidigare var kapten i PSG ja. Gissar att vi kommer hugga på honom då han är rutinerad trots sin ålder.
  Hughes är Liverpoolfan o vore en intressant värvning. Men mittback är prio!

 3. Jag tycker att Gamiero skulle vara ett riktigt kap om man kunde få honom till ett billigt pris. Känns som att han alltid producerar när han får chansen i PSG. Det är ju verkligen någonting som vi skulle behöva i Liverpool (nu producerar ju iofs Liverpool väldigt mycket). Hoppas på Gamiero…

  Sakho är även han intressant, oerhört talangfull för sin ålder. Bra ledaregenskaper, stark och faktiskt riktigt skräckinjagande.

 4. Gillar verkligen Sakho! Stor och tuff!
  Nån som har koll på Zouma? Jag menar har man spelat regelbundet på alags nivå sen man var typ 15 måste man väll räknas som en stor talang?

  • Viktor: Zouma har inte spelat regelbunden A-lagsfotboll sedan han var 15 år. Han är en lovande spelare som dock har missat en del matcher under den här säsongen pga skada. Helt klart en talang, men det vore bäst för honom att fortsätta utvecklas i St Etienne. Han är inte redo för en storklubb.

 5. Är inte Sakho vänsterfotad? Isåfall skulle han konkurera med Agger och där är väl ändå vår dansk bättre. Så om Sakho är missnöjd med speltid borde han väl inte komma till oss.