Den tyska skyttekungen fortsätter att kopplas ihop med en flytt till Liverpool.

Timo Werner är bara 23 år men har redan ryktats till Liverpool under flera års tid. De senaste åren har anfallaren gått från klarhet till klarhet i Leipzig – och den här säsongen ser ut att bli hans klart bästa hittills. Han har nämligen gjort fantastiska 20 mål och 6 assist på sina 21 Bundesliga-matcher den här säsongen.

Idag uppger pålitlige Christian Falk på Sport Bild – åter igen – att Liverpool är väldigt intresserade av att signa Werner i sommar. De tillägger att Werner är öppen inför en flytt till Premier League, vilket är en annan ståndpunkt än förra sommaren, då han ville flytta till Bayern München. Sedan dess har Bayern steppat ner sitt intresse rejält; deras sportchef Hasan Salihamidzic har till och med sagt öppet att Werner inte passar in i deras spel, vilket var orsaken till att de inte signade honom.

Mängder av klubbar ger Liverpool konkurrens om Werners signatur. LFC har som bekant hård konkurrens i anfallet, men Jürgen Klopps närvaro med ett stark track-record att utveckla spelare i kombination med att få möjlighet att slåss om flera stora titlar skulle kunna attrahera Werner, tror jag.

Werner har en utköpsklausul på €60m i sitt kontrakt med Leipzig. Klausulen, som motsvarar drygt £50m, kan triggas i sommarfönstret. Det betyder att spelaren har ett fast pris och rimligtvis är inte summan förhandlingsbar. Igår spekulerade jag om att Harry Wilson och Marko Grujic skulle kunna säljas för sammanlagt £50m, vilket i så fall skulle kunna finansiera ett köp av den målfarlige Werner.

3 kommentarer
    • DeZ: Haha sant, samtidigt väldigt enkelt att göra den spekulationen när man känner till Werners utköpsklausul och Liverpools långlivade intresse för honom.

  1. Starka rykten om både Werner och Sancho nu, har svårt att se att vi skulle gå efter båda så frågan är vem man helst skulle få in? Jag håller ju Sancho högre sett till potential men Werner blir ju både billigare och kan spela central anfallare. Svårt.

Kommentarer är stängda.