Försäljningar av utlånade spelare skulle kunna finansiera ett köp av Timo Werner.

Liverpool har – välförtjänt – blivit minst sagt hyllade för sitt agerande på transfermarknaden under de senaste åren. Köpen har nästan uteslutande varit klockrena i relation till kostnaden, medan man ofta sålt spelare som med facit i hand visat sig vara överpris.

* * *

Förra sommaren sålde Liverpool följande spelare:
– Dominic Solanke £19m
– Rafa Camacho £7m
– Danny Ings £20m
– Simon Mignolet £8,2m
– Ryan Kent £7,5m
– Bobby Duncan £1,8m

Kommande sommar kommer förslagsvis följande spelare att säljas:
– Marko Grujic
– Harry Wilson
– Xherdan Shaqiri
– Loris Karius
– Taiwo Awoniyi
– Sheyi Ojo

*Adam Lallana och Nathaniel Clyne förväntas lämna på free transfer.

* * *

Två spelare som Liverpool kan sälja utan att bli ett dugg sämre är Grujic och Wilson. De har presterat bra på lån i Hertha Berlin respektive Bournemouth, men eftersom LFC numera håller en vidrigt hög nivå är det ändå svårt att se någon plats för dem i framtiden. Grujic och Wilson är bra, men inte bra.

Det är inte orimligt att mästerförhandlaren Edwards kan håva in £50m för duon. Grujic är en spelare i £20m-klassen och Wilson är en relativt ung brittisk yttermittfältare som bör landa på omkring 10 PL-mål den här säsongen. Med Edwards bakom förhandlingsbordet förväntar jag mig minst £25m för Wilson, förhoppningsvis mer, uppemot £30m.

* * *

Det kommer nog bli ett riktigt kul sommarfönster. Liverpool kan åter igen gå för kvalitet före kvantitet, och massvis med resurser bör finnas, då man inte spenderat mycket senaste året, samtidigt som flera spelare (läs ovan) kan säljas för att öka transferbudgeten.

Men, fram tills sommarfönstret får vi nöja oss med att vinna ligan och slåss om en ny CL-titel. Inte så tokigt, det heller.


6 kommentarer
 1. Vill verkligen inte sälja Wilson, med tanke på hans utveckling de 2 senaste säsongerna. Vi behöver dessutom fler framtidsspelare. Men jag håller med om att han inte riktigt (när det kommer till fysik, spel utan boll samt defensiva kvaliteter) håller måttet för Liverpool. Men han bidrar annars med saker vi saknar. Sen om kanske en säsong så skulle han kunna vara redo, tror klopp skulle kunna få honom att jobba just på dessa aspekter, känns som han redan gjort det med de flesta av våra stjärnor.

 2. Det tar verkligen emot att sälja Wilson, har följt honom länge och bara väntat på att han ska få visa vad han kan i vårt A-lag men kanske är det ändå läge nu och kanske är det så att vi har blivit lite för bra för att han ska kunna tillföra något till truppen. Jag skulle iaf släppa de andra på listan före Wilson av olika anledningar men kanske måste även Wilson offras, tråkigt i så fall.

 3. Wilson har ju bevisat att han även kan leverera i PL. Jag ser gärna att vi har honom som utfyllnadsspelare än exempelvis Shaqiri.
  Blir intressant att se vad sommaren kommer med även om vi har ruskigt bra lag redan.

 4. Ja Wilson vill man ju gärna se en säsong som backup om han accepterar det, tror han kan göra mycket nytta med den PL rutin han skaffat sig.
  Det som ändå känns lite oroväckande är ju annars vilka spelare som lämnar. Jag tänker främst på alla rykten som kommer börja figurera framåt sommaren kring våra etablerade spelare. Nu är vi ju förhoppningsvis det lag alla vill spela i men det blir alltid nervöst när det börjar snackas om att det finns intresse för tex Mane, Salah, Van Dijk mm. Vad man tror och hoppas är ju att alla verkar trivas så pass bra att de vill vara kvar i många år framöver 🙂

 5. pelle2x vem eller vilka skulle du vilja att Klopp förstärker truppen med?

  • Staffan, jag hade gått för Havertz, skulle gå in som ordinarie offensiv mittfältare i Liverpool och kan dessutom spela högre upp i banan. Han är en enorm favorit hos mig.

   Sancho är också högt upp på önskelistan, särskilt om Salah ska spela två landslagsturneringar under nästa säsong.

   Sen hoppas vi får se en och annan ”Harvey Elliott”-värvning också, dvs superspännande unga spelare som kan explodera i framtiden.

Kommentarer är stängda.