Barcelona försöker skeppa Dembele, samtidigt som Liverpool är intresserade av Koulibaly.

* * *

Dagens mest detaljerade transfernyheter kommer från Mirrors duo Jake Polden och David Anderson. De uppger att Barcelona tror att de kan håva in £100 miljoner för Ousmane Dembele – men att Liverpool inte är så angelägna om att signa honom som de hoppats – åtminstone inte för den summan. Liverpool anser att den höga summan gör att han inte är en prisvärd spelare.

Barcelona tvivlar inte på Dembeles talang, men är inte imponerande av hans attityd. Fransmannen missade nyligen en träning genom att ringa in och sjukanmäla sig – varpå Barcelona skickade en läkare till hans hus för att undersöka honom. Läkaren hittade inget fel på Dembele, men däremot såg han flera ungdomar som låg och sov i hans hus mitt på dagen.

Enligt Mirror har svårigheterna kring Dembeles attityd gjort att de försöker pusha fram en transfer. Frågan är vart han hamnar?

* * *

Liverpool överväger att avbryta Ben Woodburn lån i Sheffield United. Woodburn har fått väldigt begränsat med speltid i den nuvarande tabellfyran (GOAL.com).

* * *

Liverpool är intresserade av Kalidou Koulibaly. Klopp vill inte signa Koulibaly i januari, men är angelägen om att undersöka möjligheterna att signa honom nästa sommar (Il Mattino).

Manchester United är också ute efter Koulibaly. Enligt diverse italienska medier har Napoli nyligen nobbat ett bud på €90 miljoner från United.

4 kommentarer
 1. Har svårt att se att vi lägger stora pengar (som skulle krävas för ex. en Koulibaly eller en de Ligt) på en mittback när vi har två så fina mittbackar som Gomez och VVD. Jag har inget emot värvningar men det kommer inte hända. Eller vad tror ni?

  • Tror inte heller att man slår rekordet för en mittback igen, speciellt inte när vi idag har flest hållna nollor i PL och bara släppt in 5 mål där. Tycker istället man ska gå efter en högerback och sälja Clyne, vi har idag Lovren, Gomez, VVD och Matip som är en bra uppsättning. På högerbacken har vi bara TAA och Clyne, och nu när TAA sett lite sliten ut så har vi ingen som vi kan slänga in där då Clyne ligger i frysboxen.

   Sen så hade jag hellre sett en satsning på en kreativ mittfältare, tycker att vi saknar länken mellan mittfält och anfall nu när vi spelar mer tight bakåt. Shaqiri gör det väldigt bra, men han har ju inte direkt fått chansen i matcher mot lite tuffare motstånd.

  • Dave: Troligtvis inte, och om man gör det blir det nog inte på Koulibaly, som fyller 28 i sommar.

  • Sen tvivlar jag starkt på att Napoli skulle ha nobbat €90m för Koulibaly. Det är £5m mer än vad VVD kostade och han är inte lika bra. Visst, han förlängde nyss sitt kontrakt och är en riktigt bra spelare. Men inte kan dom begära mer än £50-60m. VVD kostade skjortan för att han hade PL-premium, januari-premium och va SOTONs viktigaste spelare. Sen fick nog Liverpool betala några miljoner extra för att släta över den spända relationen klubbarna emellan.
   Det snackades om £60m på sommaren för VVD, så hela soppan kostade nog Liverpool £15 extra(inkl. Faktumet att transfern kom mitt i säsongen).

Kommentarer är stängda.