Senaste nytt

Kommentar: Låna ut Solanke

Landslagsuppehållet är över och flera av våra spelare kommer tillbaka med ett starkt självförtroende. Shaqiri var tongivande för det Schweiz som spelade hem gruppsegern genom en vinst mot Belgien, Joe Gomez imponerade för England och i samma lag gjorde Trent Alexander-Arnold sitt första mål, även om det skedde i en träningsmatch var det säkerligen en minnesvärd stund för honom. Lite i skymundan av alla starka prestationer i a-landslagen hade vi en något bortglömd spelare som imponerade för det Engelska U21-landslaget, nämligen Dominic Solanke. I honom har vi en spelare som sitter i en svår sits inför det transferfönster som öppnar om en dryg månad.

Förra säsongen blev det en hel del speltid för den unge talangen, men han övertygande inte Klopp tillräckligt mycket för att få fortsatt förtroende den här säsongen. Daniel Sturridge återkomst förpassade honom ett hack ner i rangordningen och på sistone har även Divock Origi fått ta plats på bänken i stället för Solanke. Även om han såklart fortfarande är ung och har tiden för sig är frågan om han inte bör röra på sig i januari, det bör finnas klubbar som är intresserade av att låna in den målfarlige anfallaren och inte mycket tyder på att han kommer att få mer speltid hos oss när matcherna blir viktigare och viktigare. Med fyra mål på två matcher för U21-landslaget visade Solanke att tiden vid sidan av planen inte gjort honom ringrostig, men jag ser en liten fara i att hans säsong fortsätter på det här sättet. Nu kan man kanske inte sätta likhetstecken mellan honom och Ben Woodburn, speciellt då denne hade vissa skadeproblem förra säsongen, men jag tycker ändå det är lite oroväckande att se hur den unge walesaren stannat i sin utveckling efter en fjolårssäsong utan speciellt många minuter i seniorfotbollen. Jämför det med hur Harry Wilson gått framåt av sin tid i Hull och nu imponerar än mer i Derby.

Jag hoppas verkligen att vi ser till att hitta en bra klubb att låna ut Solanke till i januari, han kommer inte att ha speltid hos oss om inte skadorna börjar dugga tätt. Visst kan det finnas en vinst med att träna med laget och dagligen ha sina tränare nära, men jag tror att han skulle må väldigt bra av att få spela a-lagsfotboll under avslutningen av säsongen. Det pratades under en period om att Steven Gerrard var intresserad av att få över honom till Glasgow och tittar man på den fina utväxling som både Kent och Ejaria har fått där tror jag det kan vara ett väldigt bra alternativ. Vi har sett engelska ungdomar utvecklas och imponera på lån tyska klubbar, kanske finns det en möjlighet för Solanke att hamna där? I dagsläget är han inte tillräckligt bra för att konkurrera om en plats i Liverpool, då han verkar ha hamnat bakom både Sturridge och Origi känns speltid avlägset. Även om Origi skulle lämna i januari kommer Solankes roll fortsätta att vara i periferin. Vi pratar ändå om en spelare som fick en kvart för det engelska landslaget mot Brasilien för ganska precis ett år sedan.

Vad tror ni är det bästa för Solanke?

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Kommentarer

  1. Toyen

    Ett lån med garanterad speltid samt rätten att kalla tillbaka vid behov skulle stärka Solle och skydda truppen vid skada och långvarigt avbrott.

    4 baljor på 2 matcher är ett ruggigt bra avtramp, talang ut i fingerspetsarna pch en kommande stjärna, slarva inte bort detta som med våran forna nuvarande Milanspelare Suso som blommat ut riktigt bra. Vill INTE se en till sådan tabbe.

  2. Cdouf

    Lån hade såklart vart bra, men tror inte vi kommer kunna låna ut honom om Origi går. Visst Brewster ska vara tillbaka i dec, men lär ju ta ett tag tills han är redo för spel.

Laddar...