VM-succén jagas av flera storklubbar.

23 år gammal har Cody Gakpo etablerat sig som en av de absolut bästa spelarna i Eredivisie och tagit en ordinarie tröja i Nederländernas startelva. Den senaste veckan har Gakpo dessutom visat framfötterna i Qatar och gjort ett par mål i det pågående Världsmästerskapet.

Förra sommaren ryktades Gakpo intensivt till Manchester United, men i slutändan skedde ingen övergång, och många bedömare menar att de helt enkelt valde att värva Antony istället.

PSV slåss i toppen av ligan, men dras dessvärre med ekonomiska problem. De behöver få in pengar och av den anledningen kan Gakpo säljas redan i januari, trots att deras ligavinstchanser uppenbarligen skulle minska markant om han säljs. Omständigheterna påminner inte så lite om när Porto sålde Luis Diaz till Liverpool i 2022 års januarifönster.

Enligt Voetbal International kräver PSV mer än €50m för att sälja Gakpo. Liverpool, Manchester United och Real Madrid pekas ut som intressenter.

Gakpo spelar främst till vänster i anfallet, men är även användbar i en offensiv mittfältsroll, som central anfallare och till höger. Hans är en väldigt poängstark spelare, och har dessutom en fysik som bör vara konkurrenskraftig även i Premier League.