[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Efter 0-0-matchen mot WBA vägrade Brendan Rodgers bekräfta att Liverpool förhandlar med Memphis Depay: “You know me in terms of speculation on players. The kid is a very talented player of course but I wouldn’t like to confirm either way.

It’s clear we need a goal threat for next year so there’s going to be a whole raft of players who will be looked at and then it’ll be up to the club, whether they’re affordable and if they are available. We have to see the availability first.”

Vidare erkände Rodgers att det blir svårare för Liverpool att värva när man inte kan erbjuda CL-spel: “If we’re not in the Champions League which is probably highly likely, players will still maybe want to come but they want to play in the Champions League.

“This (is) maybe a season we miss out but if we can regroup again, get some quality starters in for the summer we can go on another great adventure and hopefully get back in there.

“The natural process for some players is they will want to move on anyway and we have had some for a couple of years who maybe haven’t played as much.”

* * *

Liverpool förbereder sig inför ytterligare en sommar med stora förändringar i spelartruppen. Rodgers vill signa Memphis Depay, Danny Ings och Christian Benteke. Den sistnämnde skulle kunna kosta mer än £30 miljoner (The Telegraph).

Liverpool är även beredda att sälja ett antal spelare. Fabio Borini, Lucas Leiva och Mario Balotelli är några av de spelarna som troligtvis kommer att säljas (The Telegraph).

Liverpool är ute efter Memphis Depay, medan Danny Ings och James Milner också är ’prime targets’. Christian Benteke kan också vara ett alternativ (The Daily Mail).

12 kommentarer
 1. Vilka spelare lockade Brendan till Liverpool förra året när han hade CL spel att erbjuda?

  • En av europas största talanger, en av tysklands största talanger, en av belgiens största talanger och sen en av PLs fem bästa spelare förra säsongen samt en av ligans bästa försvarare förra säsongen.

 2. Alltid gillat Benteke men för mitt eget lag, jag vet inte. Vi borde kunna få någon rörligare och till lägre pris. Exempelvis någon av de där argentinarna som beskrivs som ”nya Agüero”, Vietto, Dybala etc

 3. Benteke skulle fungera bättre än Balotelli då eller? Antingen spelar man ett spel som passar en statisk anfallare med ryggen mot mål eller så spelar man ett spel som passar djupledslöpande anfallare.

  • Om du jämför Bentekes spelstil med Balotellis så kan du inte sett Benteke spela allt för mycket. Dock håller jag med om att vara lite skeptiskt till att han skulle lyckas i Liverpool bättre än Balotelli.

  • Du säger emot dig själv rätt mycket. Av vilken anledning skulle Benteke inte lyckas i Liverpool om nu hans spelstil är så annorlunda mot Balotellis? Ingen av de är snabba djupledslöpande anfallare som har extremt hög förmåga att sätta in press. Att Balotelli inte är en ensam striker och Benteke är det i grunden tycker jag spelare mindre roll när vårt spel inte passar någon av de ändå. Då får vi antingen anpassa spelet efter strikern eller köpa en striker som passar spelet.

  • Hur motsäger jag mig själv? Benteke och Balotelli har inte samma spelstil. Benteke är rörligare, rakare och en box anfallare. Balotelli är en som spelar utanför straffområdet och vill dra ner på tempot. Han vill involvera medspelarna i vägspel för att komma in i boxen för avslut eller tar skott utanför straffområdet. Att jag sen inte tror att Benteke skulle lyckas i Liverpool har ju ingenting med hans spelstil att göra utan mer med att han är för dålig. Sluta sätt ord i munnen på mig.

   Sen är det inte så att en spelare som passar spelstilen nödvändigtvis löser problemet. Liverpool har en anfallare som passar spelstilen perfekt i Borini. Det ändrar ju inte på faktumet att han är för dålig för Liverpool.

  • Förslag: innan du ber andra att sluta lägga ord i munnen på dig, gör det inte själv. Läs mitt första inlägg och ditt svar. Vart påstår jag i det inlägget att de är lika eftersom du känner att det är berättigat att komma med den syrliga kommentaren om jag inte kan ha sett Benteke mycket?

   Jag är fullt medveten om deras olikheter, det betyder fortfarande inte att vårt spel är speciellt lämpat för någon av de.

   Kommentaren om Borini är rätt överflödig, knappast nödvändigt att peka ut självklarheter.

 4. Vi behöver en pressande, djupledslöpande forward ifall vårt spel ska kunna fungera som bäst. Benteke känns inte som en spelare som springer ihjäl sig i försvarsspelet. Sedan, har vi sett i år, så behöver vi en till spelare som Coutinho, som kan dyrka upp ett försvar på egen hand. Våra forwards har gjort 8 mål denna säsongen, förra året var siffran 52…

  Ingen liten önskelista, men för att Rodgers spel ska funka så behöver vi en forward som gör mål och som kan funka som Suarez med att dyrka upp, ta på sig markering och spela fram till mål.

 5. Christian benteke.. Nej tack. Absolut en hyffsad striker PL mått mätt, men absolut ingen som gör skillnaden i en klubb som liverpool. Ska vi på allvar ha en möjlighet att slåss om titeln eller än mer viktigt ta en topp 4 plats krävs en mittback av rang hummels/subotic/varane samt DM av klass wanyama/khedira/illaremendi, gerrards ersättare james milner, rörlig och poängstark ytter då sterling är för ojämndepay/pedro, samt striker med pålitlig målskörd samt vinnarskalle cavani/lacazette. Allt annat är smuts rykten

 6. benteke är en spelaretyp LFC saknar enligt mig. Benteke är stor, tung och stark.

 7. Lacazette eller Cavani är tyvärr bara att glömma. Jag tror inte att försvaret är det stora problemet, visst i början av säsongen så var det ett stort problem men tycker att det största problemet är alla 0-0 matcher vi gjort. Vi har hållit nollan många matcher, men hur många av dom har inte slutat 0-0 i år?

  Deepay, Milner och en 20+ mål anfallare, deepay tillför kreativitet och avslut. Milner allround som kämpar och sliter, grymt bra i mittmitt positionen med. Sedan hitta den där jävla strikern som kan luckra upp ett tajt försvar. En liten jobbig jävel som bara behöver en meter och sen boom. Han heter Suarez men finns det någon liknande? Sanchez skulle varit perfekt, men det kanske finns någon där ute med dom egenskaperna. Jag har försökt leta men ser fan ingen som finns tillgänglig. Kan inte Suarez bara vantrivas i Barcelona och komma tillbaka =/

  Illaramendi, khedira, wanyama låter fint, men tror bara vi kan få Wanyama där. Song känns också bra, dock är han ojämn.

Kommentarer är stängda.