[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Hull – Liverpool (2015-04-29)
Plats: KC Stadium
Tid: 20.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

På tisdagskvällen väntar en tuff drabbning mot bottenlaget Hull, som fortfarande slåss vid nedflyttningsstrecket.

Det kommer inte att bli något spel i Champions League för Liverpool nästa säsong. Lagets usla första halva av säsongen innebar att man inte hade råd med några onödiga poängtapp under den andra halvan. Till kategorin onödiga poängtapp bör definitivt den senaste omgångens 0-0-match mot WBA läggas. På förhand behövdes inget taktiskt snille för att räkna ut att WBA skulle satsa på ett väldigt lågt försvarsspel och spelvändningar. Liverpool lyckades förvisso stoppa deras kontringar på ett väldigt effektivt sätt – Dejan Lovren gjorde sin klart bästa insats för säsongen – men det hjälpte tyvärr inte i och med att hans lagkamrater inte lyckades luckra upp motståndrnas låga (och täta!) försvarsspel. Det var precis den typen av matcher som lag med vinnarmentalitet och offensiv spetskompetens i stort sett alltid brukar vinna. Tyvärr saknar dagens Liverpool både vinnarmentalitet och spets framåt.

Brendan Rodgers har uppmärksammat den bristande offensiva spetsen, vilket innebär att alla förväntar sig att Liverpool ska förstärka anfallsuppsättningen i sommar. Det är givetvis helt i sin ordning, då man aldrig lyckades ersätta en av världens bästa anfallare (Luis Suarez) när denne flyttade, samtidigt som Daniel Sturridges ständigt återkommande skadeproblem gör att han inte går att leda på som anfallsetta. Man kan egentligen säga att Liverpool har tappat både ettan och tvåan från fjolårssäsongens skytteliga. Lägg därefter till att ersättarna inte har rosat på marknaden och måltorkan ter sig helt naturlig.

Trots de uteblivna målen skulle jag önska att Mario Balotelli får fortsatt förtroende mot Hull. Visst är inte italienaren helt idealisk för Liverpools spel, men jag tycker heller inte att lagkamraterna ger honom rätt bollar att jobba på. Balotelli är ingen spjutspets, men han är en skicklig anfallare som har en rad olika kvalitéer. En granskning av Balotellis insats mot WBA visar att han stod för flertalet fina aktioner som mycket väl kunde ha resulterat i mål. Jag syftar exempelvis på hans väggspel med Jordon Ibe, som var ett härligt samspel de emellan. Balotelli är duktig på den typen av kombinationsspel, men det är väldigt sällan som lagkamraterna utnyttjar den egenskapen hos Mario. Han fixade även ett förträffligt frisparksläge precis utanför WBA:s straffområde, även dribblingar är någonting som han är duktig på. Visst, det finns mycket i övrigt att önska av Marios spel, men jag tycker definitivt att han är många klasser bättre än Rickie Lambert och Fabio Borini. Med tanke på att Mario inte är en ’fox in the box’ vore det extra viktigt att andra offensiva spelare löper in i straffområdet, som Ibe gjorde vid exempelvis väggspelet med Mario. Istället för att försöka tvinga fram onaturliga djupledslöpningar från Mario skulle jag önska att Jordan Henderson tog fler djupledslöpingar, samt att Raheem Sterling och Ibe blev bättre på att löpa in i straffområdet. Det är sidor som de unga engelsmännen måste utveckla för att bli ännu bättre. Jag är övertygad om att Rodgers har instruerat trion att ta fler löpningar in i straffområdet, men det är naturligtvis frågan om spelsinne och tajming. Kanske kan vi få se bättring mot Hull?

7 kommentarer
 1. Känns som att vi inte har så mycket kvar att spela för, hade vi vunnit i lördags hade det däremot kunnat bli en skoj jakt på Utd.

  Tycker att Rodgers kan börja experimentera lite med hur vi ska spela nästa säsong, känns som att vi fastnat ordentligt nu. Vårt 3-5-2 är sönderläst, vårt 4-3-3 har vi inte spelare för och 4-4-2 verkar inte heller gå hem.

  Jag hade gärna sett Rodgers ställa upp med två forwards med en mittfältsdiamant bakom, tror att detta hade passat vårt material.

  Typ 4-1-2-1-2 med denna uppställning

  Migs
  Johnson/Manquillo – Skrtel – Lovren – Moreno
  Can
  Ibe Coutinho
  Balotelli – Sterling

  • Missade en spelare såg jag 🙂

   Migs
   Johnson/Manquillo – Skrtel – Lovren – Moreno
   Can
   Ibe – Coutinho – Henderson
   Balotelli – Sterling

 2. Sen mot så låga försvar som mot WBA så är det alltid bra att ha en spelare som Mario som skjuter väldigt bra utifrån… Dock inte visat det den här säsongen. Känns som att han vill för mycket när han går på avslut!

  • Skulle även vara bra att kunna dyrka upp låga försvar. Det hade vi problem med förra året också med Suarez och sturridge.

  • Är/har inte han varit långtidsskadad och inte fysiskt fit för att få speltid?

 3. Jag skulle vilja se Balotelli i en offensiv mittfältsroll antingen centralt eller på en kant då han alltid droppar ner och vill ha mycket boll när han spelar anfallare. Lika bra att ge honom en position där han får mer boll.
  Ge Borini chansen på topp där han kan löpa i djupled. Tror vi skulle skapa mer målchanser då. Borini lär missa sina chanser men förhoppningsvis kan någon peta in returen

Kommentarer är stängda.