Klopp kan vara på väg att fynda från Schalke – igen.

ko

Joel Matip har som bekant gjort succé sedan han anslöt till Liverpool på Schalke. Eftersom Matips kontrakt med Schalke gick ut snappade Reds upp honom på free transfer, vilket gör att mittbacken är en minst sagt prisvärd värvning. Att flera konkurrenter köpte mittbackar, som har presterat sämre än Matip, för stora pengar i samma transferfönstret gör Klopps fyndande ännu skönare.

Nu verkar Klopp rikta blickarna mot ytterligare en potentiell Bosman-spelar från Schalke. Det handlar om Sead Kolašinac, vars kontrakt går ut nästa sommar. Kolašinac är en 23-årig defensiv spelare som är fysiskt stark men också är helt okej med bollen. Han har presterat bäst som vänsterback, men kan även spela mittback och defensiv mittfältare.

Det är Bild som uppger att Liverpool tillsammans med klubbar som Chelsea och West Ham är heta på Kolašinac. Schalke försöker skriva ett nytt långtidskontrakt med den bosniska landslagsmannen, men hittills har de ännu inte kommit överens om villkoren. Detta öppnar alltså upp för intressenter – så som exempelvis Liverpool.

3 kommentarer
  1. Är det till vänsterbacken han är tänkt eller hur ska man tolka ryktet?

    • Bra fråga, Klopp kanske ser honom som en backup på både vb och mb, kan behövas när Sakho och Lucas lämnar.

    • Jag hoppas man ser honom i första hand som vänsterback.
      Moreno (som jag gillade när han kom) har tyvärr visat att hans defensiv är för dålig för spel i PL och han verkar inte kunna träna sig till ett bättre försvarsspel. Milner har gjort det bra men han är ingen naturlig VB och han gick till oss för att han ville spela IM och inte som ytter. Frågan är hur länge han nöjer sig med att vara VB?

Kommentarer är stängda.