Idag skriver La Gazzetta dello Sport att Napolis president Aurelio De Laurentiis har tackat nej till ett bud på 22 miljoner euro för Ezequiel Lavezzi.

Vilka uppges ha lagt detta bud? Jo, Liverpool, förstås. Annars hade jag ju inte nämnt det.

Förhandlingarna mellan Liverpool och Napoli är dock inte över. Enligt ”Gazzettan” Lavezzis agent Alejandro Manzoni styrt upp ett möte mellan klubbarna nästa vecka.

Syftet med mötet är naturligtvis att klubbarna ska kunna kommer överens om en övergångssumma för Lavezzi.

Lavezzi har kontrakt med Napoli till 2013. Han tjänar 1,3 miljoner euro om året, vilket givetvis är lite för en toppspelare. Liverpool uppges vara beredda att betala honom 4 miljoner euro om året.

null

Jag tycker att Lavezzi är en spännande spelare. Han kan spela på i stort sett alla offensiva roller och skulle passa in bra i Liverpools spelsystem.

Min bestämda åsikt är att 24-åringen skulle vara en klart bättre värvning än David Silva, som ju också är en mångsidig offensiv spelare, men jag är fortfarande angelägen om att få se Carlos Tevez i Liverpooltröjan nästa säsong.

Kanske får vi rentav se både Lavezzi och Tevez i Liverpool nästa säsong? Då skulle det onekligen finnas en rejäl argentinsk koloni i truppen, framförallt om även Sebastian Leto kommer tillbaka.