Ikväll satte jag på streamen och såg FA Youth Cup-finalen mellan Arsenal och Liverpool. Ja, den första finalen lagen emellan, det vill säga.

Tyvärr var Liverpool helt chanslösa. Det var Arsenal som vann med 4-1 och deras seger var odiskutabel. I slutändan var det betydligt närmare både 5-1 och 6-1 än 4-2.

Jack Wilshere var som väntat lysande. Vilken talang han är… Jösses. Han kommer att bli en världsklasspelare, tror jag.

Killen verkar verkligen inte se steget till Arsenal A-lag som något enormt kliv heller. Å andra sidan, varför skulle han göra det? Han har ju redan hunnit med att prestera där.

Efter kvällens match sa Wilshere så här till Setanta Sports: “I think any of us can break into the first team because we are all that good.”

Jag kan väl inte hålla med om att samtliga Arsenals spelare såg ut som potentiella A-lagsspelare, men flera imponerade. Utöver Wilshere tycker jag att Jay Emmanuel-Thomas och Sanchez Watt såg intressanta ut.

Liverpool då? Jo, Christopher Buchtmann och David Amoo kom helt klart undan med hedern i behåll. Den sistnämnde är extremt snabb och påminner faktiskt en hel del om Babel. Om det ska föreställa en komplimang låter jag vara osagt.

Den oerhört skicklige Lauri Dalla Valle fick inte mycket uträttat, men det var inte så konstigt, eftersom Arsenal knappt lånade ut bollen till Liverpool. Det var en extremt svår match för den finske anfallaren.

I returen på tisdag hoppas jag att Liverpool kan ställa upp med ett bättre lag. Pepper var inte med idag, förhoppningsvis kan han vara med då.

Dessutom borde flera reservlagsspelare kunna vara med. Pacheco? Bruna? Saric?

5 kommentarer
  1. Det är ändå bra att de tagit sig till final. Frågan är hur oroande det är att de blir överkörda. Hur många i det laget kommer att få chansen i A-laget, och hur många kommer att bli etablerade i A-laget? Hur det ser ut förr kanske du kan svara på?

    • Lite olika, jag brukar gå in på like olika forum och kolla efter om det finns bra länkar tillgängliga. Och det fanns det igår.

  2. Du kanske kan länka nästa gång? Här på bloggen alltså…

    • Ja, det skulle jag kunna göra.

Kommentarer är stängda.