__________

Dirk Kuyt är det största namnet som ser ut att lämna Liverpool i sommar. Två andra som är på väg bort är Maxi Rodriguez och Fabio Aurelio. Fiorentina, Roma, Galatasaray och Feyenoord är intresserade av Kuyt (The Telegraph, The Mirror, The Daily Mail).

* * *

På rekryteringsfronten fokuserar Liverpool till stor del på unga spelare. Man är intresserade av Feyenoords 17-årige mittfältare Tonny de Vilhena och Crewes ett år yngre Dan Smith. Den sistnämnde är även intressant för Manchester City (The Times, The Mirror, The Daily Mail).

Liverpool är nära att signa Smith för £400 000, trots hård konkurrens från Manchester City. Vidare har Damien Comolli kollat på Feyenoords Tonny Trindade de Vilhena och Udineses Pablo Armero (The Telegraph).

Liverpool är även intresserade av Crewes uppskrivna mittfältare Nick Powell (The Mirror).

* * *

Bayern München och Liverpool kan hamna i ett budkrig om Juan Manuel Vargas. Bayern har budat 10 miljoner euro på peruanen, men Liverpool är beredda att hosta upp 13 miljoner euro, samtidigt som Inter också är intresserade (Football Italia).

Genoa hoppas signa Eljero Elia för 7 miljoner euro (Football Italia).

* * *

Manchester United vill signa Athletic Bilbaos Oscar de Marcos, som har en utköpsklausul på £26 miljoner i sitt kontrakt (The Daily Mail).

Stoke visar intresse för Matt Jarvis (The Daily Star).

Arsenal överväger att lägga bud på Clint Dempsey (The Daily Express).

Manchester City har gjort klart med den 15-åriga belgiska talangen Mathias Bossaerts, som även var intressant för Manchester United och Liverpool (The Mirror).

Burnley kan komma att sälja sin målfarliga anfallare Jay Rodriguez i sommar. Newcastle och Southampton är intresserade (The Mirror).

Newcastle är beredda att köpa loss Barnsleys Jacob Butterfield för £2 miljoner (The Mirror).