_____________

Till en början vill jag säga att det var förjävligt att Kenny Dalglish fick sparken av Liverpool. För mig fanns det inte på världskartan att sparka Kenny, även om det uppenbarligen fanns på den amerikanska världskartan och även om hans ålder alltid innebar att han aldrig var en långsiktig lösning. För mig har beslutet att sparka Kenny definitivt gjort att FSG har sjunkit i anseende. Det stora förtroendet som fanns för FSG är inte längre lika stort, men samtidigt är min förtroendebank för FSG definitivt inte helt tömd.

Att sparka Kenny Dalglish tyder på bristande omdöme och respekt. Kenny är en sann hjälte, legend, hjälte som betyder oerhört mycket för många LFC-fans. Hans hjältestatus sträcker sig bortom den sportsliga arenan. Han stod vid familjernas sida efter Hillsborougholyckan.

Nu är Dalglish en sparkad Liverpoolmanager och det är fel. Väldigt fel. FSG är ute på oerhört djupt vatten och den nya managern måste verkligen lyckas för att de ska komma undan med sin kompetens i behåll. Oavsett vilket kommer de inte undan med hedern i behåll.

Jag tycker att Brendan Rogers är ett gediget val att Fenway Sports Group. Han är precis den typen av manager som de ville rekrytera hela tiden; ung, driven, på väg uppåt på karriärstegen och med en fotbollsfilosofi som synkar med resten av den verksamhet som FSG har för avsikt att bygga upp.

Det fanns andra alternativ. AVB var min tidiga favorit. AVB är mycket bättre än vad hans misslyckade sejour i Chelsea antyder. Vidare fanns mer etablerade namn på marknaden som också kändes lockande i form av Louis van Gaal och Zdenek Zeman. Den sistnämnde är en personlig favorit som naturligtvis aldrig var aktuell i verkligheten, men det är onekligen en väldigt lockande tanke att se Liverpool spela efter hans legendariska offensiva upplägg. Jag har alltid varit nyfiken på hur Liverpool skulle spela under Zeman. Van Gaal vore ett säkert kort med stort S, då han alltid inför disciplin; styr och ställer utifrån sin egna principer; och resultaten kommer. Nu får vi hoppas att Rodgers kan visa att han är rätt man för jobbet.

Mycket talar för Rodgers. Hans fotbollsfilosofi har bra ”passform” sett till hur Liverpoolfansen vill att laget ska spela. Bollinnehav, rörelse och passningsspel kommer att hamna i fokus. Liverpool har många spelare, inklusive Reina, Agger och Suarez, som har alla förutsättningar att höja sig under Rodgers. Han kommer också att ges förtroende – möjligtvis bland annat i form av mycket pengar – av FSG. Ägargruppen inser nog att den här rekryteringen måste lyckas och ger honom troligtvis förutsättningar därefter.

Siktet är naturligtvis inställt på en placering bland de fyra första i Premier League. Det är en hög men inte orealistisk målsättning. Den kanske inte är helt realistisk med den nuvarande truppen, men efter ett bra sommarfönster kan det mycket väl vara en realistisk målsättning som Rodgers & laget klarar av att uppnå när nästa säsong summeras.

Man ska dock inte glömma den oerhört tuffa arbetsmiljön och pressen som finns på en manager i en storklubb. Liverpool kanske inte längre är något storlag, men man är definitivt alltjämt en storklubb; det ska ej förglömmas. Rodgers kommer att ställas på tuffare mentala prov än någonsin tidigare. Unga managers tenderar att kunna gå in i väggen när de tar över storklubbar. Pep Guardiola är det senaste exemplet, då han trots enorma framgångar inte orkade i längden, som rutinerade kort som t.ex Wenger och Ferguson har gjort i evigheter; ingen kan nog föreställa sig någon av de gå in i väggen så som Guardiola gjort. Därför måste Rodgers omges av andra bra ledare  dessutom få stöd av fansen.

En manager som saknar fansens stöd börjar alltid i uppförsbacke. Fråga bara Roy Hodgson, som egentligen aldrig fick en chans att implementera sina idéer och taktik i Liverpool; han fick aldrig en ärlig chans av fansen, som ville ha Kenny Dalglish istället. Rodgers har betydligt bättre förutsättningar att lyckas än vad Hodgson hade, men han kommer definitivt att behöva fansens stöd för att klara av det svåra jobbet som han har framför sig.