[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

När transferfönster stänger sitter Liverpool-fansen och är besvikna över utgången. Det börjar bli en tydlig trend. Det börjar även kritiken mot Ian Ayre bli. Varje gång Liverpool misslyckas med en värvning får Ayre utstå massiv kritik, då han av någon outgrundlig orsak tvingas motta kritik som egentligen borde riktas åt andra håll och kanter.

Ayre

Det stämmer uppenbarligen att Ayre har misslyckats med ett antal förhandlingar, men samtidigt har han kanske inte alltid haft de bästa verktygen för att kunna snickra ihop ett övergångsavtal med klubbarna som han har befunnit sig i förhandlingar med. Verktyg i detta sammanhanget kan översättas till pengar. Ekonomiska resurser. Det är inte Ayre som bestämmer över hur mycket pengar Liverpool är villiga att avsätta till en specifik värvning. Det är beslut som måste sanktioneras på betydligt högre nivå i form av styrelsen/FSG, men den generella uppfattningen förefaller vara en felaktig tolkning som ger Ayre skulden för allt.

John W Henry har sagt öppet att en anledning till att FSG köpte Liverpool var Financial Fair Play (FFP), som i grunden är en god tanke, men som i realiteten inte verkar hindra någon storklubb från att spendera orimliga summor på nyförvärv. Undantaget är Liverpool, som inte bara är stora förespråkare av FSG, utan som även verkar konkret använda FFP som underlag i sina transferkalkyler. Tidigare i januari månad förklarades detta av den insatte twittraren @FreddieBoswell7 som skrev:

Liverpool are only £10 million under the FFF break even rules. So they are relying on clubs to let them pay for players over a period of years & not outright.Obviously puts them at a disadvantage when trying to do deals.Owners can only put £100 Million into account over 3 years.Liverpools have put 90 Million in over 3 years.

Visst, detta är inte helt bekräftade uppgifter, men det är en tes som erbjuder logiska förklaringar till förhandlingar där många har ifrågasatt Ayre. Då syftar jag främst på varför Liverpool har varit så otroligt angelägna om att betala så stor del av övergångssummorna på avbetalning samt varför man har varit så angelägna om att kasta in massa prestationsbaserade bonusar i övergångssummor.

Däremot behöver LFC-fans inte vara rädda för att klubben inte ska kunna värva spelare framöver. Det nya TV-avtalet och nya sponsorer kommer att inbringa många sköna extra miljoner, samtidigt som man fortfarande har en god chans att sluta bland de fyra främsta i tabellen. Det behöver väl knappast nämnas hur viktig CL-kvalificering är utifrån ett ekonomiskt perspektiv, men jag gör det ändå.

Fair Play

Det som retar upp mig är inte Liverpools approach till FFP. Man verkar i och för sig vara väldigt ensamma om att ta detta seriöst, men när allt kommer omkring är FFP:s grundbultar väldigt rimliga och långsiktigt gynnsamma för klubben. FFP bygger på moraliskt eftersträvansvärda byggstenar och den klubben som följer detta riskerar inte att försätta sig i konkurs på grund av dåraktiga beslut på transfermarknaden. Liverpool kommer aldrig att bli ett nytt Leeds under FSG.

UEFA kommer att tvingas ta obekväma beslut under de närmaste åren. Klubbar som PSG och Manchester City tar uppenbarligen inte FFP seriöst överhuvudtaget. Det vore obekvämt för UEFA att bestraffa så stora och så inkomstbringande klubbar. Samtidigt riskerar UEFA andra klubbars vrede (läs Liverpools) om man inte agerar. Att inte agera är trots allt också att agera.

Nåja. Tillbaka till Liverpool. Det som retar mig är inte att klubben inte lyckades ro hem varken Mohamed Salahs eller Yevhen Konoplyankas signaturer. Det som retar mig är att man lade så mycket krut och energi på att försöka värva en yttermittfältare. Visst är Salah och Konoplyanka skickliga spelare – men laget är i enormt mycket större behov av förstärkning på ytterbackspositionerna samt den defensiva mittfältspositionen. Det är min bestämda åsikt. Trots detta ägnade Liverpool transferfönstrets sista dagar åt att skicka sina förhandlare till Ukraina där de skulle övertala Dnipro Dnipropetrovsks löjligt rika president Ihor Kolomoyskyi att sälja sin bästa spelare. Det är knappast någonting som man kan göra på några dagar – och Konoplyanka var knappast den spelaren i Fotbollsvärlden som Liverpool var i störst behov av.

* * *

Bilderna är tagna från LFC.tv samt ESPN.

26 kommentarer
 1. Vissa tycker att FSG är snåla. Jag tycker att deras agerande är bra. Långsiktighet är det ända rätta, köpeklubbar får andra vara.

  Titta hur många spelare City och Chelsea har i sina trupper som är fostrade hos de?

  • Att lägga ut stora pengar är inget som är i konflikt med långsiktighet. Måste säga att Chelsea såväl som City har gjort bra långsiktiga värvningar i de flesta fallen, killarna har gått rakt in och presterat bra och satt klubbarna i toppen av världen.. Gett de varumärken och dragningskraft som kommer att generera pengar.

 2. Jag tror anledningen att de kollade på offensiva spelare var att det kanske inte fanns några dm/yb som passar in baserade på lön/övergångssumma och kvalitet. De ville väl iaf bredda och spetsa till kompetensen framåt för att titta på de andra alternativen till sommaren. Dock tror jag de kommer bli betydligt svårare i sommar med tanke på att fler klubbar är ute efter samma spelare och kan erbjuda mer lön och betala det klubbarna vill ha.

  Samtidigt som detta fenomen att vi inte riktigt når ända fram är frustrerande så kan jag inte mer än vara glad ändå till FSG att de inte tänker betala vad som helst för att få en spelare. De vill bygga ett lag som klarar financial fair vilket är beundransvärt och som ändå kan slåss mot de lag som har en transfer budget som ett mindre land, lag som kan betala en lön som skulle få Oprah att verka fattig och kan vi då slåss mot dessa jättar? Mitt spontana svar är nej men kan man ta sig till CL så tror jag att vi i enstaka matcher kan ta vilket lag som helst och kan man vara på tå i dessa matcher så varför inte vinna CL igen? Det är väldigt svårt för mindre bemedlade klubbar att slåss på sikt för så fort vissa spelare utmärker sig så köps de upp av dessa jättar. Tråkigt men sant och jag tror inte Fifa kommer göra något åt att dessa jättar inom en överskådlig framtid.

  Varför försökte de inte med Will Hughes i detta fönster eller är han inte aktuell längre?

  • Enligt obekräftade rykten är Hughes en spelare som Liverpool vill värva i sommar. Man väntade av den anledningen att han ändå hade blivit utlånad tillbaka till Derby och inga andra slog till ändå, men vi får väl se. Det kommer att bli en rejäl dragkamp om honom i sommar, samtidigt som han ju mycket väl skulle kunna bli kvar i Derby om de går upp i Premier League.

 3. Jag måste erkänna att jag gillar spelartypen kono starkt. Och om vi hade lyckats värva honom så hade det gett en signal till både spelarna och fansen att lfc satsar på att verkligen ta en cl-plats. Nu blev det ingenting istället och känslan är att vi aldrig får den spelaren vi verkligen vill ha lex Willian mhiktaryan costa utan får nöja oss med medelmåttor som aspas moses.

  • Det finns väl ingen förutom möjligtvis Roy Hodgson som inte gillar Konoplyankas spelartyp? Jag är övertygad om att laget hade blivit mycket bättre av t.ex en riktigt bra defensiv mittfältare. I slutändan är det mycket viktigare var Liverpool slutar i tabellen än vilka signaler värvningar ger. Det handlar om vad som händer på planen, inte hype utanför den.

 4. Men nu var det ju så att man hade pengarna. Man betalade ju utköpsklausulen.
  Förstår verkligen inte varför man ska börja agera de sista 48 timmarna varenda fönster. Och dra ut på förhandlingarna i veckor för att dum-pruta. Tycker detta fönstret är fruktansvärt dåligt skött och den gode Ayre får ta på sig en STOR del i detta!!

  • Jag tycker att det låter som en efterkonstruktion med utköpsklausulen. Den kunde man ju lika gärna ha aktiverat i ett långt tidigare skede i så fall. Dessutom är definitionen av en utköpsklausul svår (fråga Suarez agent) och eventuella avbetalningar kan vara knepiga.

   Varför måste det vara Ayres fel att man är sent ute? Köparen borde ju alltid vilja vara ute i så god tid som möjligt för att kunna börja använda spelaren så fort som möjligt.

 5. Det jag ställer mig frågande till är varför alla transfers i princip ska genomföras i de absolut sista timmarna? Enligt Rodgers finns det ju listor med alla namn de är intresserade av. Och på honom lät det ju något i stil med ”om vi inte får den första så gå vi vidare till den andra, då vi vägrar betala överpriser”. Ja men varför inte börja lite tidigare då och beta av listan? Sen är det ju skillnad på att betala överpriser och faktiskt betala vad en spelare (objektivt) anses vara värd på marknaden sen kan FSG ha vilken uppfattning de vill.

  Att komma med våra skambud är knappast det bästa för förhandlingen, retar snarare bara upp klubb/ägare för spelare X och sen blir förhandlingarna alltid så jävla utdragna oavsett.

  Det som irriterat mig mest är när vi till slut har lagt ett slutbud på, säg £15M så har det hunnit komma in en större klubb och snor spelaren, för Liverpool har använt 1 månad på att höja sitt bud från £11M till £15M. Jag förstår att man vill göra så bra affär som möjligt men det måste vara smidigare att börja i mitten av minsta summan och högsta summan + det skulle nog hindra en del klubbar från komma in väldigt sent.

  Ser att fler och fler går ut och ”skyddar” Ayre och säger det är FSG som sätter en summa och han kan inte göra något åt det. Men vad är då hans roll? Ringer upp klubb X och säger: ”Tjena vi har £10M, kan vi få X för det?” Det är ju han som håller i hela förhandlingarna och oavsett vad han får för summa av FSG så kan ju i alla fall ingen påstå att han gjort ett speciellt bra jobb? Antingen bjuder vi för lite pengar för spelare som är värd mer eller en ägare som inte behöver pengar. Då kan man ju fråga sig om inte det är en naiv taktik och bortkastad tid.

  Nu när vi missat i princip alla våra stora main targets för vi antingen varit för långsamma, dåliga på att förhandla, erbjuder skambud och indirekt bjuder in konkurrenter så är det dags för en självrannsakan i den s k sportkommittén. Vad är det som går fel varje gång? Behöver vi en sportsdirektör istället för en kommitté?

  Ska vi återbli ett topplag så är det inte bara de på planen som måste hålla världsklass, det måste även de som jobbar för klubben också göra.

  • Det är klart att Ayre är delaktig, men det känns lite som att skylla på mellanchefen när denne tvingas ta svårt beslut pga beslut uppifrån. Ayre har troligtvis en begränsad summa att köpa spelare x för. Då blir hans jobb att dels locka spelaren till LFC och dels förhandla fram ett så bra pris som möjligt med spelarens nuvarande klubb. Det är inte särskilt mycket som han kan göra om klubben kräver mer än den begränsade summan som Ayre har till sitt förfogande. Man kan ju inte tvinga klubbar att sälja sina kontrakterade spelare. Då i synnerhet inte om ägaren är en stenrik ukrainare som antagligen inte behöver pengarna överhuvudtaget. Då har LFC (fler än Ayre inblandade) uppenbarligen missbedömt spelarens tillgänglighet. Sen blir det ju faktiskt inte fel VARJE gång. Om man kollar på de senaste åren har Liverpool förvisso ’missat’ flera spelare, men även värvat många. Sedan kan man ifrågasätta om problemet överhuvudtaget hade existerat i våra(fansens) ögon om det hade läckt ut mindre information kring Liverpool förhandlingar?

  • De allra flesta i internationella jätteföretag har en eller flera chefer över sig. Det frånsäger ju dock inte deras ansvarsområden. En klubb som Liverpool kan ju inte bli ”micromanaged” av Henry.

   Självklart har Ayre ramar och medel att hålla sig inom. Alla har en budget. Men per definition är inte då hans jobb att få ut så mycket av den? Där i måste ju hans jobb ligga att identifiera spelare och deras värde, om det är han som har det yttersta ansvaret för värvningar. Sen har han scouter som jobbar åt/med honom. Där menar jag de misslyckats igen. Självklart är det lättare att få loss spelare från Barcas B-lag och bottenlag i Spanien. Sen har ju både Aspas och Alberto varit gigantiska floppar.

   Självklart har inte alla värvningar misslyckats. De flesta gilla dra fram Coutinho £8M och Sturridge för £12-13M som de bästa bevisen på att det går fynda. Varför fortsätter då inte klubben att leta efter missnöjda spelare som eg är bra men inte fått det att funka där de är nu? Sen skulle jag vilja säga att det går bra många Aspas, Alberto, Ilori, Borini, Allen, Downing, Coates mellan guldkornen. Frågan är om det kanske inte lönar sig med färre spelare men från en nivå över då och hellre slussa in talangerna från akademin som Sterling, Ibe, Flanno, Kelly osv.

   Samtidigt så känns det som Liverpool nu har gått in i fas 2 under FSG. Klubben har blivit stabiliserad och förstärkt. Nu är ju nästa steg CL och sen lyckas behålla den platsen säsong efter säsong.

   Nu måste vi upp en nivå. Är bättre/dyrare spelare som ska in nu för förstärka XI.

   Som ni skrev kan man ju ifrågasätta om det var smart att lägga så mycket tid på 2 yttrar som inte var den positionen vi behövde förstärkas mest på. Sen är det väl bättre att komma över med klubben före spelaren som i fallet med Kono. Borde kunna gå mycket fortare att scanna av intresse även om en viss förhandling måste till. När ägaren då inte ens VILL sälja så står Ayre där med mössan i handen och jag menar han då har tagit sig vatten över huvudet.

   Jag tycker i alla fall det har varit för mycket snack och lite verkstad. Girigheten har gått över att det inte blivit några köp. BR snack om att januari år svårt känns mest som ett uttalande för ha ryggen fri när det nu blev som det blev. BR säger nu att truppen är bra, tidigare har det inte direkt låtit så.

   Jag tycker iaf Ayre misslyckats för mycket och inte fått igenom det vi velat ha.

  • Jag tror inte att det ligger i Ayres jobb att identifiera spelare och deras värde. Han har inte den sportsliga kompetensen. Och ja, självklart har Ayre ett visst ansvar, men jag tycker att det känns som en förenklad förklaring att hans ’inkompetens’ skulle vara den enda orsaken till att Liverpool misslyckas med att värva vissa spelare som man vill ha. Det känns inte rimligt att ge honom i princip all skuld när det troligtvis är många fler inom klubben inblandade när spelare värvas.

  • Kanske är det så Pelle. Kanske är det en slags sportsdirektör som måste till om det är för oklara roller eller för många kockar. Känns som sportkommittén (som BR är en utav) ibland har kollat ut spelare som kanske inte BR vill ha riktigt.

   Efter många missade main targets så hoppas jag iaf de reder ut varför det har gått så dåligt som det gjort och hur de kan bli bättre.

 6. Om vi nu är så sugna på FFP.. Har en extrem tajt budget och truppen vi har, vad gör vi?

  Jo vi köper en MB.. Sakho! Känns väl sådär nödvändigt och bränna alla cash på en lagdel där vi redan har det förhållandevis bra ställt?!?!?

  Snacket om att vi inte när nåt köplag är ju bara skitsnack,dags att komma ur bubblan? vi om nån pröjsar ju fett med lön för att få spelare att dra på sig röda tröjan.. BR är väl typ top10 bäst betald i världen… O hur många egna har vi egentligen..???

  • Det är klart att alla lag som konkurrerar på PL-nivå är ”köplag”. Jag tycker att man är lite väl naiv om man inbillar sig något annat, men det är ändå en moralisk skillnad mellan att finansiera nyförvärv med pengar som klubben faktiskt har genererat och att finansiera nyförvärv med pengar som en Shejk bara ’öser fram’.

  • Dock så är både Agger och Skrtel i slutskedet av sina karriärer. Agger kommer inte hålla i mer än ett par år till pga hans skadehistorik samtidigt som Skrtel, som är en riktigt bra MB, inte är optimal för Liverpools sätt att spela.
   När chansen att få en riktigt ung och näst intill lika erfaren MB som dom vi har är de för bra att säga nej till. I stort sett alla lag i Europa letar med ljus och lykta efter mittbackar av hög kvalité. Liverpool lyckades signa en av världens bästa mittbackar åldrarna 23 och under. Sakho är en av dom absolut bästa värvningarna Liverpool har gjort. Suarez, Sturridge, Coutinho och Sakho är dom bästa värvningarna Liverpool gjort sen Hyypiä(som är Liverpools bästa värvning någonsin).

   Sen så betalar Liverpool verkligen inte fett med löner.
   Här nedan är 2012-13 siffror, dvs, sommarvärvningar inte inkluderade. Detta betyder också att Liverpool har sänkt sina lönekostnader(Högavlönade spelare lämnat Reina(£90k) och Downing(£85k) samtidigt som Carra(£85k) slutat) tills den här säsongen samtidigt som dom andra jag nämner här har ökat sina efter sommaren och Januari.
   Liverpool betalar årligen £119m
   Arsenal £143m
   City £202m
   Chelsea £173m
   United £162m
   Endast lagen under oss i tabellen betalar mindre. Tottenhams 2012-13 siffror är £90m men de har nog stigit förbi Liverpools den här säsongen. Suarez är bäst betald i Liverpool med £200k i veckan. RVP, Rooney, Aguero och Yaya tjänar alla lika mycket eller mer. Liverpools näst bäst betalda spelare är Gerrard på £140k i veckan, efter de finns det ingen över £100k samtidigt som det finns sammanlagt 19 spelare i City(6), United(5), Chelsea(6) och Arsenal(2st) som tjänar över £100k.
   Daniel Sturridge tjänar runt £65k i veckan vilket är de samma eller mindre än nästan alla spelarna i Citys, Chelseas, Arsenals och Uniteds startelvor.
   Mignolet är den lägst betalda förstamålvakten, dom andra tjänar nästan dubbelt så mycket bortsett från Szczesny som tjänar £5k mer.

   Rodgers tjänar £4m per år. Moyes, Pelligrini, Wenger och Mourinho tjänar alla mer. AVB fick också $4m per år från Tottenham.

   Liverpool betalar minst till spelare/tränare jämfört med dom största konkurrenterna samtidigt som man har en startelva som är på samma nivå som dom andra, dock fattas samma bredd i truppen som dom andra har. Skulle behövas 2-3 riktigt bra spelare till så är truppen där.

  • Det är väl ändå lite tidigt att konstatera att Sakho är en av de fyra bästa värvningarna som Liverpool har gjort sedan Sami?! Jag tycker inte att man kan säga att Sakho är en bättre värvning än typ Agger… Inte än i alla fall. Agger var trots allt en relativt billig värvning från en mindre liga. Värvningar som Torres, Alonso och Mascherano var ju också mycket bra.

   Om Liverpool betalar höga löner är en fråga om perspektiv. Du sätter in i det i ett annat perspektiv. Det beror förstås helt på vilka klubbar som man jämför med. Det skulle vara intressant att jämföra med typ Everton.

  • Men typ Everton slåss inte om samma saker som Liverpool iår. Everton slåss om en europaplats medans Liverpool slåss om en CL plats. Just nu jämförde jag Liverpool med klubbar som just på allvar slåss om CL platserna. United är det lag som Liverpool sak oroa sig för mest. De är svårt att se Everton, som har spelat mycket bra iår, vinna mot toppklubbarna medans det samma kan man inte säga om United även om dom åkte på torsk igen.
   Om Liverpool har en tunn trupp så ligger ändå Everton ännu värre till när de gäller truppbredd. Om inte Lukaku kommer tillbaks snabbt så kommer Everton få de extremt tufft att ta sig bland dom 6 bästa.
   Arsenal, Chelsea, City, Liverpool, United och Tottenham ligger på samma ambitionsnivå och truppstryka, det gör ingen som helst nytta att jämföra Liverpool med andra klubbar än dessa då

   Liverpool har dubbelt så stor omsättning som Everton, fyra gånger större sponsorintäkter, man får över dubbelt så mycket som Everton i matchintäkter och £10m mer i tv-rättigheter.
   Barry är deras bäst betalda spelare med £120k i veckan, Ingen annan över £100k.
   Finansiellt(och sportsligt om man kollar på veckans match) är Liverpool och Everton inte ens i närheten av att vara på samma nivå.

   Sen så är väl inte £6m för en 21årig oprövad Agger direkt billig som för övrigt snittar runt 20 PL matcher per säsong.
   Agger är en riktigt bra spelare och jag älskar killen till döds. Men hans skador gör honom till ett okey/bra köp och inget mer, man kan inte lita på att han kan spela när man behöver honom som mest. Visst kan man aldrig lita på att en spelare kan vara på plan när han behövs som mest men med Agger så kommer han med en skadegaranti som är så pass skrämmande att han kommer inte spela fotboll i många år till.

   Alsono kan absolut räknas med bland dom bästa.
   Mascherano… nja, inte för mig. Den där idiotiska röda kortet mot United gör mig fortfarande extremt jävla arg. Bra spelare absolut, men att han kostade £18m och det där röda kortet gör att han är ”endast” en bra transfer och inte en av dom bästa.
   Vi gick £30m+ på Torres, mer än så vill jag inte prata om honom.

   Men du Pelle håller ju på och hobbyscoutar spelare måste ju inse att dom bästa mittbackarna i världen just nu börjar snabbt närma sig slutet av sina karriärer. Det finns inte många mittbackar som är runt 23år, med otroligt mycket erfarenhet i en stor klubb med spel på hög nivå som är tillgängliga för försäljning. Definitivt inte för £16m i alla fall, inte i dagens transferklimat. Det är mittbackskris i fotbollsvärlden just nu.
   Sen så har Sakho spelat bättre än Agger den här säsongen. Han är i mina ögon förstaval som VMB. Han passar också in perfekt i Liverpools spelsätt.
   Och om ett par år om Ilori utvecklas som man hoppas så kommer Liverpool ha de bästa mittbacksparet i PL liksom dom hade med Skrtel/Agger för två år sen.

   Utöver att Sakho är en riktigt bra spelare så kan han vara nyckeln till om Liverpool väljer att gå efter M’vila i sommar.

  • Sakho blir förhoppningsvis en storspelare för oss framöver, MEN än tycker jag inte han visat sig vara den gedigna klippan man kan förvänta sig för de pengarna ännu?!

   Positionsspelet ser stundtals virrigt ut och ”indianpassningar” har ju blivit lite av hans signum!

   Måste ju vara en anledning att vi fick han så enkelt, då som du säger hela europa skriker efter unga mb?!
   Att Mvila skulle vara en frälsare tycker jag vi ska låta vara osagt..

  • Jag tycker att Everton slåss om precis samma saker som Liverpool. Klubbarna har plockat ungefär lika många poäng de senaste åren, vilket gäller även den här säsongen. I skrivande stund finns ingen klubb som ligger lika nära LFC i tabellen. Min poäng är att ekonomiska muskler och hur bra man presterat utifrån sin ekonomiska kostym ofta är en fråga om perspektiv. Everton har fått ut mycket mer än Liverpool de senaste åren, sett till deras (sämre) förutsättningar. Hur det kommer att gå när Lukaku etc inte är kvar kan man spekulera i, men det är egentligen en ganska ointressant diskussion i sammanhanget i och med att Everton uppenbarligen har varit jämna med Liverpool under flertalet säsonger trots spelarockader.

   Angående Agger. Klart att £6m inte är lite från en spelare från danska ligan, men det blev en liten summa med tanke på hur han utvecklades. Som mest var han värd åtminstone £20 miljoner. Det är mer än tre gånger så mycket som han köptes för. Om Sakhos marknadsvärde stiger i samma takt är jag fullt villig att peka ut honom som en ännu bättre mb-värvning än Sami. Det är självklart svårt att hitta bra mittbackar, men jag tycker att Sakho har mycket kvar att bevisa innan han förtjänar att hyllas. Mascherano utvecklades till en av världens bästa defensiva mittfältare i Liverpool, att jämföra en sån kille med Sakho (som inte ens har gjort en hel säsong i klubben) känns märkligt.

   Sakhos närvaro kan säkert hjälpa till att värva M’Vila, men samtidigt tror jag inte att han kommer att få erbjudanden från klubbar som är mer attraktiva än LFC ändå.

 7. Jag tror snarare att Ayre har en summa X att röra sig med totalt och än så länge har han in i dumhet försökt få ut max ur den. Detta snarare än en summa Y öronmärkt för en spelare. Klart att alla vill maxa men någonstans går det över i girighet och det blir orealistiskt.

 8. Ayre kanske inte har gjort ett superjobb, men hellre han än Comolli. Alla dar i veckan

 9. Att lägga någon som helst skuld på Liverpool för att inte ro hem Kono är rent idiotiskt. Liverpool åkte till Ukraina, kom överens med spelaren, gjorde läkarundersökningen och aktiverade spelarens utköpsklausul. Allt detta skulle i vanliga fall betyda att spelaren är 100% signad. Att sen en idiot till ägare vägrar skriva under som han är enligt Konos kontrakt tvingad till att göra är något Liverpool kan klandras för. Och det finns mycket som talar för att de va exakt så här de gick till. drygt 2 timmar innan fönstret stängde så rapporterades det i Ukraina att allt va klart. Sedan drog de ut på tiden. Sen 20min efter att fönstret stängde kom uppgifterna om att Liverpool get upp. Sen en timme efter det säger BBC och Sky Sports, som inte direkt har ett ryckte om sig att sprida falska uppgifter, att Dnipros ägare begått kontraktsbrott och vägrat släppa spelaren.

  De blir intressant att se dom kommande dagarna/veckorna/månaderna vad som händer med Kono. Om nu BBCs och Skys uppgifter är korrekta så är han en fri agent som Liverpool kan få gratis om han väljer att fortfarande gå till Liverpool.

  • PJ: Men kan man alltid lita på utköpsklausuler då? Enligt Pere Guardiola var ju Liverpool tvungna att acceptera Arsenals bud på Suarez förra sommaren. Sen är det väl märkligt att det bara verkade vara en fråga om minuter innan BBC och andra brittiska medier visste exakt vad som hänt?

   Tycker även du har fel med ”… Allt detta skulle i vanliga fall betyda att spelaren är 100% signad”. Regel nummer ett med allt det här är ju att ingenting är 100% klart förrän allt är påskrivet.

  • Tror media har bättre koll på vad som händer mer än vad du tror. Man har lärt sig vara skeptisk mot median då mycket skit skrivs av skittidningar och internetsidor.
   Och sen är de inte minuter efter. Att ägaren vägrade skriva på kom ut runt 10-20min efter att Liverpool meddelat att det inte blir något. Ta reda på just den detaljen tar ingen tid alls. Ayer lämnar rummet, en källa till BBC och Sky frågar vad som hände av någon eller va rent av där själv(agent eller liknande). Sen tog de kanske en timme innan uppgifterna om utköpsklausulen ska ha kommit ut.

   Det surrades nästan hela dagen att Dnipro inte va sugna på att sälja och runt 7-8 så började det komma uppgifter om att ägaren vägrar sälja då Liverpool försökte med bonusar osv. Inte långt efter det ska Liverpool ha gått med på att betala allt direkt vilket betydde att man då aktiverade utköpsklausulen i hans kontrakt. Då förhandlade man färdigt Konos kontrakt och läkarundersökte honom. Alla papper var påskrivna av alla förutom ägaren någon gång mellan 21:00 och 22:00 +-1 timme.

   Och med ”Allt detta skulle i vanliga fall betyda att spelaren är 100% signad” menar jag så klart att de bara är en tidsfråga då man gjort klart med spelaren(han har skrivit på) och man har aktiverat en utköpsklausul vilket klubben är lagligen bunden att godkänna. Onödigt petig där Pelle, du fattar vad jag menade. Men om du kan komma med exempel på vart spelaren har läkarundersökts, skrivit på och en klubb har betalat utköpsklausulen inte blivit av förr så lägger jag mig platt. Willian är väl det närmaste man kommer men han hade inte någon utköpsklausul eller skrivit på något.

   Sen så hade Suarez ingen utköpsklausul överhuvudtaget(100% bekräftat), vad Pere trodde är ju ointressant.
   Konos kontrakt ska ha en utköpsklausul. Och under en sådan här förhandling så finns det säkert en eller flera jurister med då kontrakt ska skrivas och skrivas på så dom uppgifterna kan enkelt ha kommit därifrån. Dock utan att ha varit där så kan jag ju inte garantera några uppgifter överhuvudtaget.

   Men när BBC och Sky Sports kommer med sådana uppgifter så ska man bra inte slänga dom åt sidan i samma hög som man slänger skituppgifter från The *** eller Daily Fail. BBC och Sky massiva mediabolag som betalar miljarder för att veta va fan som försiggår.

   Som sagt så blir de spännande att följa detta då jag tror inte det är helt över än. Dock så vill jag bara påpeka att jag inte inbillar mig om att Kono kommer till Liverpool den här säsongen och om de inte va några kontraktsbrott det handlade om så är nog en övergång för Kono till Liverpool i sommar eller vid senare tillfälle stendöd.

  • Visst är en källa som BBC pålitlig, men samtidigt måste man inse att den här typen av uppgifter är subjektiva och medvetet läckta från ena parten av förhandlingen. Det är knappast Dnipro-presidentens version av förhandlingarna som har läckt i brittisk press.

   ”Sen så hade Suarez ingen utköpsklausul överhuvudtaget(100% bekräftat), vad Pere trodde är ju ointressant.
   Konos kontrakt ska ha en utköpsklausul.”

   Enligt Liverpool och Konoplyankas agent har han en klausul – ja. Precis som Suarez hade det enligt Guardiola och Arsenal. Klausuler kan se annorlunda ut och vara juridiskt bindande i olika omfattning. Om inte Konoplyankas klausul var 100% juridiskt bindande (exakt vilka källor har bokstavligen hävdat att den är detta?) så finns inget fel med presidentens agerande.

   Att man inte kan peka på massa andra ’sagor’ med liknande omständigheter beror ju även på att alla klubbar inte läcker ut lika mycket som Liverpool gör. Tidigare hade man som policy att inte läcka, nu verkar man ha som policy att medvetet läcka ut. Jag tror inte att det är något som gynnar Liverpool i förhandlingar. Som motpart hade man blivit ganska förbannad.

Kommentarer är stängda.