Jag tror att de flesta Liverpoolfans håller med om att det fortfarande är en konstig känsla att se på Champions League utan Liverpools medverkan. Man har en känsla av att någonting saknas. Någonting stort. Någonting viktigt. Nämligen Liverpool.

CL är en ganska tråkig turnering utan Liverpool. Det blir inte roligare av att det är ungefär samma lag som i princip alltid gör upp om titeln. Som tur är finns alltid någon eller några spännande uppstickare, som kanske inte har någon realistisk chans att vinna hela turneringen, men som åtminstone är intressanta att titta på.

Den här säsongens roligaste lag är naturligtvis Borussia Dortmund. De har en härlig tränare i form av Jürgen Klopp, en väldigt positiv & entusiastisk spelidé, en fantastisk arena med fantastiska fans (och dessutom fantastiskt MÅNGA fans på plats), och ett allmänt roligt lag med inslag från världens alla hörn.

Mina fyra favoriter i Dortmund är förmodligen desamma som i stort sett alla andras; Götze, Kagawa, Hummels samt Subotic.

Känns inte som att man behöver kommentera Götze särskilt mycket. Kommer gå för £30-40 miljoner. Troligtvis nästa sommar. Jag betraktar Götze, Lucas Moura och Hazard som världens tre bästa unga offensiva mittfältare/yttermittfältare. De är outstanding inom den kategorin. Det vore givetvis magiskt bra om Liverpool kan värva en av de tre nästa sommar.

Kagawa är inte riktigt lika talangfull, men likväl en väldigt spännande spelare. Skador så som den allvarliga han drog på sig förra säsongen måste givetvis undvikas om han ska nå sin fulla potential.

Mittbacksparet är också intressant. Världens mest intressanta mittbackspar, tycker många inklusive jag. Subotic har bokstavligen sagt att han enbart vore intresserad av att lämna Dortmund för en engelsk storklubb. Både Subotic & Hummels är unga och håller redan oerhört hög klass. Hummels fantastiska offensiva egenskaper innebär per automatik att han får mer uppmärksamhet av media, men Subotic är som sagt också en oerhört bra ung mittback. Dessutom pratar Subotic redan flytande engelska sedan tiden i USA – han känns som en klockren värvning för en rad olika engelska storklubbar.