Efter Liverpools match mot Blackburn så dröjde det inte länge innan vi fick se Alisson presenteras officiellt, men vi fick även ta del av fler detaljer från de som följer klubben allra närmast.

* * *
James Pearce presenterade säkra uppgifter att Liverpool är detaljer från att sälja Danny Ward för £12.5 miljoner. Echo-journalisten tillade även att man förhandlat fram en vidareköpsklausul på 20%, om han skulle säljas vidare i framtiden.

Kommentar: Det här måste ses som en lysande affär av klubben med tanke på hur få minuter som Ward faktiskt spelat och hans nuvarande roll i truppen. Ska man vara lite orättvist men ändå ärlig så säljer Liverpool sin fjärdemålvakt för nästan exakt samma summa som man fick in Xherdan Shaqiri, en etablerad Premier League-spelare med offensiva spetskvalitéer. Skulle walesaren råka göra succé finns det sedan ännu mer att håva in om han säljs vidare. Nej det är svårt att göra en bättre affär än detta.

* * *
Efter matchen svarade Jürgen Klopp även på några frågor från den samlade presskåren. Där fick journalisterna med sig ett citat som lutar åt att det inte blir några ytterligare värvningar den här sommaren. Klopp fick frågan om han hade allt för att kunna utmana om titeln den här säsongen och svarade: ”I don’t know. We will see. We have everything we need for the next season, because I don’t think we will do anything more [in the market]. I’m pretty sure of that.”

Kommentar: Vi kan alltså konstatera att det antagligen inte blir någon Nabil Fekir eller en annan liknande värvning på offensivt mittfält. Alisson var den sista pusselbiten i Klopps lagbygge för det här fönstret. Vi kommer såklart återkomma med en större utvärdering av sommarfönstret och truppen inom kort på sajten.

* * *
Sist men inte minst fick vi även reda på den slutgiltiga övergångssumman för Alisson Becker. Enligt Paul Joyce och Melissa Reddy landade summan till slut på £56 miljoner plus £9 miljoner i add-ons som hänger på hur bra Liverpool gör ifrån sig i bland annat Premier League och Champions League.

Liverpool var enligt Reddy rädda att övergångssumman skulle landa på hela £90 miljoner i maj och £75 miljoner i juni, vilket kan förklara varför klubben inte lagt något bud förrän nu.

Kommentar: Det blev inte billigt, men man lyckades åtminstone få brassen till en mindre summa än först befarades. Åsikterna om Alisson är värd övergångssumman går isär och alla är inte helt sålda på brassen. Ska man däremot se detta ur en PR-vinkel är detta precis vad Liverpool behöver. En värvning som ger eko inte bara runt om i Europa utan i hela världen. Det har aldrig surrat så mycket om Liverpool i modern tid som det gör nu. Varumärket växer av allt snack och innebär utökade sponsorintäkter, fler fans, öppnar upp för fler framtida stjärnvärvningar som vill komma till klubben. Det är nästan minst lika viktigt som det sportsliga lyftet en ny högklassig målvakt mellan stolparna innebär.

3 kommentarer
 1. Man kan ju inte vara mer nöjd med detta fönster faktiskt, och jag är en av dom som inte är helt såld på Alisson.
  Liverpool har stärkt upp mittfältet som såg väldigt skadeskjutet i slutet av säsongen, har skaffat en back-up av hög klass till Salah och Mané och tagit ett ordentligt beslut i målvaktsfrågan. Även om jag inte är helt såld på Alisson så är det bra att man sätter ner foten innan säsongen och har en 100% första målvakt. Konkurrens är bra men att byta målvakt varje halvår hjälper ingen.

  Det är bara Fekir situationen som är ett plump i protokollet. Men jag håller med Liverpool att inte riskera den övergången om knät kan vara en så pass stor riskfaktor. £50-55m är inte småpengar och utan några finansiella försäkringar eller ett lägre pris på honom så är det inte värt det.
  Att om ett eller två år ha en till Sturridge som går sönder varje vecka är långt från optimalt. Trotts den lilla summan man betalade för honom så ser det mer och mer ut som en misslyckad affär och det är pga skadorna.

 2. Jag hade fjärillar i magen när det började surras om Alisson. Såg någon match i Serie A och även kikat på Youtube och vart förtrollad av hans atletism. Men efter VM sätter jag frågetecken kring till luftspelet och kommunikation…

  Hoppas jag har fel!

 3. Säljs Ward för 12,5 miljon har vi alltså bytt ut två jämngamla målvakter mot varandra med en nettoutgift på 52,5 miljoner pund (ja jag räknar in add ons redan nu). Vi har fått en av de bästa i världen. I dagens läge med transfersummor måste väl det anses som väldigt bra?

Kommentarer är stängda.