En kinesisk grupp vill köpa Liverpool för £700 miljoner.

Det är Simon Hughes på The Independent som framför de smått sensationella uppgifterna att den kinesiska gruppen SinoFortone vill köpa Liverpool FC. Enligt Hughes har gruppen gjort stora investeringar i Storbritannien under de senaste 12 månaderna. FSG uppges ha känt till deras intresse sedan mars månad – det är med andra ord inget rykande färskt intresse vi talar om.

Hughes skriver att FSG tros vara motvilliga att sälja. Detta ska bero på en kombination av Premier Leagues ökade TV-intäkter och tro på att Klopp ska lyckas ta laget tillbaka till den sportsliga toppen. Enligt Hughes är SinoFortone även intresserade av att investera och bli en minoritetsägare med avsikten att bli majoritetsägare på sikt – och detta skulle kunna passa FSG väl – eftersom både Werner och Henry börjar bli till åren.

Enligt Hughes är klubbens historia inte den enda anledningen till att SinoFortone vill investera. De attraheras även av faktumet att Europas äldsta kinesiska community finns i staden Liverpool.

*SinoFortone är en privat investeringsgrupp som har fått ekonomisk uppbackning av den kinesiska staten vid tidigare investeringar i Storbritannien.

* * *

Uppdatering: Liverpool Echo har varit i kontakt med FSG som förnekat kontakt med SinoFortone. Lokaltidningen tillägger att FSG inte är intresserade av att sälja majoriteten av klubben, men menar att de är öppna inför idén att sälja en minoritet av aktierna om rätt erbjudande kommer.

2 kommentarer
  1. Så länge som FSG är majoritetsägare så kan jag vara nöjd. Tycker dom har gjort ett bra jobb med klubben efter att den, enligt Ayre, va månader från att gå i konkurs. Dom har gjort det dom kan för att Liverpool ska gå framåt och det är endast det sportsliga sidan som varit lite knackigt. Men nu har dom fått Klopp ombord, vilket är ett massivt steg för att styra upp det sportsliga en gång för alla.
    Med Ayres avgång nästa sommar så får vi se vad dom verkligen bryr sig om. Om dom tar in en money man eller någon med passion för fotboll eller både och. Ayre va en local lad med ett hjärta för klubben och ett bra business sense, men kanske inte just dom egenskaperna för att verkligen vara perfekt för att styra en fotbollsklubb.

    Jag har sagt det flera gånger tidigare att jag inte vill se Liverpool bli en klubb som endast köper sig till toppen. Så som Liverpool gör nu att dom vill bygga från grunden till toppen är något jag uppskattara och tycker att fotbollen ska fungera.
    Visst spenderar Liverpool på spelare men man jobbar mycket mer med utvecklingen av spelare än alla andra toppklubbar. T.o.m. Arsenal har gått ifrån det systemet och endast fokuserat på färdiga spelare.

    • Tummen upp på det PJ, dock kan jag tänka att klubben säljs till någon/några som har passion för fotbollen/historiKen i ÖFC som har pengar MEN som inte köper sig till toppen utan fortskrider på samma bana vi har i dagsläget.

Kommentarer är stängda.