EM fortsätter och vi har återigen haft några Liverpool-inslag i matcherna:

Martin Skrtel – Var återigen kapten när hans Slovakien skrällde och tog hem segern mot Ryssland. Nu är det inte Skrtels spel som lockat till sig flest rubriker de senaste dagarna, han ska nämligen enligt flera källor vara på väg att lämna Liverpool, för att fortsätta sin karriär i den turkiska ligan och Fenerbahce. Vi har tidigare skrivit här om att han med all sannolikhet kommer att lämna i klubben i sommar och nu verkar det alltså vara ganska nära. De senaste säsongerna har varit mycket upp och ner för den gode Skrtel, något man egentligen kan säga om i stort sett hela hans karriär i klubben. Vissa matcher har han varit ramstark, minns bland annat hur han plockade bort Robin Van Persie i en match mot United härom året, men vissa matcher har han utstrålat stor osäkerhet och haft svårt med bollbehandlingen. Att Skrtel inte skulle passa in under Klopp kom nog inte som någon överraskning, men han har bitit sig kvar i klubben tidigare, jag själv var helt säker på att han skulle försvinna när Brendan Rodgers anlände som tränare. Om han nu lämnar oss gör han det med åtta säsonger, närmare 250 matcher och sexton mål på sitt cv. Under sin tid hos oss har han alltid skött sig föredömligt utanför planen, aldrig klagat när han inte fått spela eller visat dålig inställning. Han är en begränsad mittback, men det går inte att ifrågasätta hans attityd och han förtjänar all respekt från oss fans.

Joe Allen – Första rundans store spelare hade i matchen mot England en tuff uppgift, Wales hade inte speciellt mycket boll och Allen fick ägna sina mesta tid tid till att jaga engelska spelare. Allen är som allra bäst när han får ha mycket boll och hjälpa till att styra både spel och tempo, idag fick han inte sätta sin prägel på matchen och förde en ganska undanskymd tillvaro. Hans kamrat på mitten, Aaran Ramsey, var den som tog för sig mest av Wales spelare, men det var, som sagt, mest jobb i defensiven för de flesta av lagets spelare.

-Adam Lallana – Gjorde inte en lika bra insats som i den första matchen. England spelade statiskt i den första halvleken och skapade inte speciellt mycket, den bästa chansen låg dock Lallana bakom. Han tog sig loss från sin bevakning på högerkanten, sprintade sig till en bra position och slog en fin passning in framför mål, där Raheem Sterling egentligen bara borde haft att sätta foten till bollen, men som så många gånger förr misslyckades han med att förpassa bollen in i mål. Lallana byttes ut i den andra halvleken, när England jagade segern, men stod som helhet för en insats som borde säkra honom en start även mot Slovakien.

-Daniel Sturridge – Harry Kane och tidigare nämnde Sterling var båda väldigt bleka i den första halvleken och med tanke på att Wales hade tagit ledningen kände sig antagligen Hodgson tvungen att plocka in nya anfallsvapen. Med Daniel Sturridge och Jamie Vardy på planen såg England genast farligare ut och det var efter ett inspel av vår anfallsstjärna som bollen till slut damp ner vid Vardy, som med tanke på den form han är i givetvis gjorde mål när chansen gavs. 1-1 stod sig länge, men strax efter det att klockan passerat 90 minuter kom Sturridge läge. Lite slumpartat passningsspel ledde fram till att han fick ett skottläge ganska nära det walesiska målet och det finns få målskyttar som Daniel Sturridge, med ett kliniskt avslut avgjorde han matchen och bjöd på sin dans nere vid hörnflaggan. England är i en bra position att gå vidare, mycket talar för att de kommer vinna gruppen och frågan är om inte en hel del även talar för att Daniel Sturridge har spelat till sig en startplats.

1 kommentar
  1. Jag har sällan sett en så bedrövlig spelare som Kane. Det finns en viss roll som en ensam central forward ska utföra, Kane gör raka motsatsen. 50 miljoners mannen, tillsammans med Kane, är den andra engelska spelaren som hitintills i turneringen kan räknas till dom allra sämsta i hela turneringen. Kane och Sterling har rent sagt inte gjort ett skit rätt och om dom får starta mot Slovakien skulle jag på fullaste allvar, om jag va Vardy eller Sturridge, ta nästa plan hem. Tjänstefel skulle vara det mildaste man kan beskriva Woys agerande om Kane och Sterling får starta nästa match.
    Rashford gjorde också ett riktigt bra inhopp. Ni har ingen aning om hur mycket det tar emot att säga det.

Kommentarer är stängda.