Chris Bascombe på The Telegraph (tillsammans med flera andra källor i brittisk press) skriver ikväll att Liverpool försöker få Naby Keita att ansluta till Merseyside redan i januari. Klubben har redan gjort klart en flytt nästa sommar för £57 miljoner, men Liverpool är villiga att betala mer för att få in honom redan den här månaden.

För tillfället ser en sådan flytt osannolik ut då Liverpool respekterar Leipzig efter det professionella sättet som affärerna sköttes förra sommaren och där man lyckades säkra Keita. Spelaren själv föredrar en flytt redan nu, då klubben redan åkt ut ur Champions League.

Kan Klopp inte få till en affär för Keita nu så kan han mycket väl hålla i plånboken och vänta till nästa sommar. Men han håller samtidigt dörren uppe för alla möjligheter som öppnar sig. Varenda öre av Coutinho-pengarna är till förfogande att återinvesteras i truppen.

* * *

Avslutningsvis skriver Bascombe såklart även om Coutinho… som betalade ur egen ficka för att få igenom sin £142 miljoner flytt till Barcelona. Brassen hostade upp hela £11.5 miljoner av sina pengar där £9 miljoner betalas nu och de resterande i kommande betalningar.

Liverpool, Klopp och FSG gjorde allt i sin makt för att behålla honom i klubben och förhandlade med Coutinhos agent sedan i somras om både löneförhöjningar och nu på senare tid den sportsliga möjligheten med Champions League-slutspel mot Porto. Men när inget lockbete funkade så tog man beslutet att det var dags att sälja.

Coutinho sa till Liverpool att det bara var två klubbar han ville spela för – Liverpool och Barcelona – men att frestelen att spela för klubben som han supportade som liten grabb med hans stora idol Ronaldinho i laget, var för stark att motstå.

En fördröjning av flytten sågs som en risk då 25-åringen kunde åka på en skada eller andra potentiella övergångar kunde presenteras för Barca. Så efter att ha gjort dom sista försöken under fredag kväll meddelade man Coutinho och Barcelona att de kunde slutföra formaliteterna av övergången.

Slutligen skriver Bascombe att uttalandet som kom från Klopp på klubbens hemsida under lördagen visar enigheten mellan FSG och Klopp. Båda var desperata att övertyga Coutinho om att stanna, och beslutet som kom var ett gemensamt sådant. Ägararna tvingade inte igenom något beslut på Klopp och han å sin tur sa inte till ägarna vad dom skulle göra. Båda parter har varit i konstant dialog och det var aldrig en möjlighet att klubben skulle ta ett så fort beslut utan att deras manager varit integrerad i den processen.

12 kommentarer
 1. Känns som att man kan läsa allt på tvärtom språk nu för tiden…

 2. Har väldigt svårt att se Liverpool lyckas lösa Keita nu i Januari. Det hade vart trevligt, men känns som önskedrömmar. Tror att vi som högst får se en Lemar som är klar till sommaren.
  Vilket är synd. Hade känts skönt med en bra ersättare redan nu, för att sedan i sommaren bara bygga vidare på ett bygge som är på rätt väg.

  Att tappa Coutinho nu i Januari, utan ersättare tror jag inte endast känns bra för oss supportrar men kan även reflektera negativt på klubbens ambitioner.

 3. Stämmer ryktena om 380 mille för Sanchez… go for it! Om inte annat för att hänga av Arsenal om CL.

  • Låter lite dyrt för en spelare med 5-6 månader kvar på kontraktet tycker jag. Dessutom tror jag knappast skulle lägga en nämnvärd peng på en spelare som om några få år knappt kommer ha något försäljningsvärde.

  • Ur vårt perspektiv handlar det väl snarare om vad vi får, finns ingen spelare i världen som är så bra som honom som du får för de pengarna. Så hur kan det vara dyrt när vi faktiskt skulle bli bättre av att han kommer? Vad som är dyrt är att missa CL, bli utslagna mot Porto.. fortsätter priserna att utvecklas som de gör är det knappast någon ansenlig summa om några år heller. Han är nyss fyllda 29 och håller lätt 4 år till..

   Skulle han ha haft 2 år kvar på kontraktet hade Arsenal fått det dubbla.

  • Sen får man tänka på att om han går gratis kommer massvis med klubbar försöka få honom och då kommer lönen och sign on bonusen bli sjukt hög. Plus alla andra prestationsbaserade bonusar också. Så 380 miljoner kanske blir billigare på sikt.

  • Visst skulle det var illa att missa topp fyra (värre än att inte ta sig till kvartsfinal i CL) men vem påstår att vi missar topp fyra om vi inte lyckas signa just Sánchez?

   Som sagt, betala stora summor (eller små summor enligt dig) för en spelare som inte kommer kunna säljas vidare för en nämnvärd peng och som dessutom med råge skulle bli vår högst betalda spelare, det känns inte som en FSG-värvning.

   Med det sagt så gillar jag Sánchez men jag tror att han och City är den troligaste kombinationen.

 4. Eftersom många av oss fans är av åsikten att en ersättare borde varit klar innan vi lät Coutinho flytta, så måste vi få in en spelare i januari. Försvinner även Can, som verkar troligt, så behöver vi få in två ersättare. Vi kan inte avverka ett transferfönster utan förstärkning. Speciellt inte när ligan är så jämn i kampen om CL platser. Lägg därtill spel i CL m.m. vilket gör att spelare kan behöva vilas.

  Visserligen har vi ju fått in Virgil van Dijk vilket är fantastiskt bra, men han var ju bara en pusselbit som fattades i pusslet. Som det är nu fattas en (ersättare för Coutinho), två (ersättare för Can) eller tre (förstärkningsvärvning). Vad jag inte räknar som någon av dessa tre är Naby Keita, för honom har vi ju redan värvat som förstärkning inför nästa säsong.

  • Can kommer inte lämna nu. Han kommer lämna i sommar. Så en ersättare till honom behövs inte nu i januari. Dock skulle jag plocka med mig en av konerna från träningen och sätta den på mittfältet istället för Can. Ungefär samma resultat men gissar att konan jobbar hemåt.

   Om man får in någon i Januari för att ersätta Coutinho så är det såklart bra. Men köp inte för köpandets skull. Lallana är nu tillbaka och är en direkt ersättare till Coutinho som vi redan har i laget. Mittfältet är ingen större panik med i min mening. En ytter vore dock välkommen då bakom Mané och Salah är det tunt. Kanske dags för Woodburn att ta ett riktigt steg in i laget.

  • Tror inte vi kommer plocka in någon nu. Klopp köper bara de han verkligen vill ha vilket han bevisade med VVD. Kan tänka mig att de spelarna han verkligen vill ha inte är tillgängliga nu så då väntar han till sommaren.

  • Nä jag har oxså svårt att se att vi tar in någon i detta fönster trots alla skriverier om div spelare …. samt att det skrivs att Klopp ska vara nöjd med den trupp han har, trots att en av våra mäst vitala spelare har lämnat och man har nog vetat om det under ett bra tag ….. detta kan inte komma som en chock …. jävligt dålig tajming ….. blir väll ytterligare ett fönster där vi går med vinst … fast det får vi väll se när vi summerar säsongen om det blev vinst el en förlust med tanke på de sportsliga framgångarna i ligan å CL-spel …

 5. Vet ej sanningshalten i detta :

  EXCLUSIVE: Naby Keita will join Liverpool this month. Liverpool Football Club have reached an agreement with RB Leipzig which will see them pay an additional £12.8M to the German club. Keita is expected to arrive in Liverpool over the weekend [@TheFirmBL] #LFC

  Men det vore väll nått … kan dock ej hjälpa oss i CL … men de flesta spelare som skulle kunna ersätta den vi förlorat har jubredsn lirat CL i höstas

Kommentarer är stängda.