Lagom till påsken kommer rapporter om att Loris Karius har återuppstått som från de döda genom att spela upp sig i Besiktas.

25-årige Loris Karius har redan hunnit ha en händelserik karriär. Han har varit ungdomsproffs i Manchester City, en av de bättre målvakterna för Mainz i Bundesliga och hade en minst sagt händelserik sejour i Liverpool.

Karius extrema tavlor i Champions League-finalen kunde förstås ha knäckt vem som helst. Liverpool valde att ta in Alisson Becker och skeppa Karius till Besiktas. Enligt GOAL ville Liverpool egentligen sälja Simon Mignolet och behålla Karius som backup till Alisson, men belgaren tackade nej till Fulham för att få till en övergång till Napoli; problemet var att den italienska klubben aldrig gav LFC ett acceptabelt bud. Således blev Karius den som fick röra på sig.

Karius övergång är ett initialt 2-årslån som Besiktas betalar £2,25 miljoner för och därefter köps Karius för £7,25 miljoner om han uppfyller en rad kriterieri form av antal matcher och prestationer.

Målvaktens tid i Besiktas har varit upp och ner. För några månader sedan var han mer eller mindre offentligt utskälld av klubben och turkiska medier gjorde gällande att Besiktas kanske, trots allt, inte ville göra övergången permanent. För några månader sedan avslöjades också att Besiktas inte hade betalat Karius månadslön på 4 månader, vilket gjorde att hans representanter blev tvungna att kontakta FIFA för att få problemet löst.

Nu skriver Neil Jones på GOAL att Liverpool betraktar lönetvisten som löst. Liverpool har fört en dialog med Karius och hans representanter, samtidigt som Besiktas har sagt till LFC att det inte kommer bli några framtida problem med tysken.

På planen har Karius spelat upp sig. Han storspelade i förra helgens seger i toppmatchen mot Istanbul Basaksehir – och han gjorde det framför ögonen på Michael Edwards och Julian Ward. Den sistnämndes ansvarsområde inom LFC är att bevaka de utlånade spelarna och hålla kontakt med dessa. Det var därmed inte anmärkningsvärt att Ward var på plats, men att han hade sällskap av Edwards är desto ovanligare.

GOAL skriver att källor nära Karius gör gällande att han trivs i klubben och även med att bo i Istanbul. Dessutom kommer Besiktas manager Şenol Güneş – som har kritiserat Karius öppet under säsongen – att ta över Turkiets landslag efter säsongen. Detta är inte direkt någonting som bör vara till nackdel för Karius, tvärtom.