Besiktas väljer att inte köpa loss målvakten.

Det var meningen att Besiktas skulle köpa loss Loris Karius för £7,25m efter tyskens tvåårslån – men så verkar det inte bli. Enligt Athletic har nämligen Besiktas inte för avsikt att trigga utköpsklausulen, vilket innebär att han kommer att återvända till Liverpool.

Återkomsten till Liverpool bör dock inte bli särskilt långvarig. LFC har nämligen ingen lust att behålla honom; målvaktsposterna innehas som bekant av Alisson Becker och Adrian, som bägge är uppskattade i sina respektive roller. Bakom dessa planerar Jürgen Klopp att låna ut Caoimhin Kelleher nästa säsong, men det är fortfarande oklart Andy Lonergan blir kvar. Doldisen Lonergan var förra sommarens stora skrällvärvning och han har blivit en uppskattad figur på träningarna på Melwood, vilket gör att han skulle kunna få stanna.

Karius har haft en turbulent tid i Besiktas. Den turkiska storklubben betalade £2,25m för att få låna honom i två år och en utköpsklausul på £7,25m skulle automatiskt triggas efter ett visst antal matcher och Europa-avancemang. Enligt Athletic kommer inte klausulen triggas automatiskt – och Besiktas vill inte aktivera den frivilligt heller.

2 kommentarer
  1. Adrian har gjort ett kanonjobb och jag vill gärna att han stannar, men har det inte dykt upp lite rykten om att Betis vill värva han som startspelare? Nu tror jag inte att Karius ser sig själv som en andrakeeper för den delen heller.

    Det som är säkert är ju att Alisson kommer vara ohotad.

    Finns det något intresse för Karius överhuvudtaget? Kommer Adrian stanna?

    Vad tror ni?

    • jackhysell; vi tar upp det i TL-panelen denna vecka.

Kommentarer är stängda.