Oj, oj vad dåliga England var mot Algeriet! Jag hade verkligen inte förväntat mig en sådan plattmatch av engelsmännen.

Visst, Steven Gerrard var inte bra, men han var absolut inte sämst i sitt lag. Spelare som Gareth Barry, Frank Lampard och Wayne Rooney var fullständigt urusla och jag förstår verkligen inte varför Fabio Capello inte bytte ut t.ex Lampard redan i paus. Beträffande Rooney verkar han helt enkelt inte klara av den enorma pressen.

Nu måste England besegra Slovenien, men det är förstås en match som de mycket väl kan ta hem. Då krävs dock bättre spel än idag.

Jag vill också passa på att berömma Algeriet, som gick in med ett helt respektlöst approach till matchen. De imponerade främst som kollektiv, men spelare som mittbacken Madjid Bougherra och offensiva mittfältaren Karim Ziani gjorde fullfjädrade individuella insatser.

Slovenien-USA utvecklade sig till en märklig match. Slovenien tog ledningen, men spelade på tok för defensivt – de backade ju hem alldeles för mycket alldeles för tidigt – och bjöd på så vis in USA i matchen. I slutändan var det bara ett fullständigt obegripligt domslut som gjorde att USA inte tog hem alla tre poängen.

Gällande,  Tyskland-Serbien (0-1) var det roligt att se Milan Jovanovic. Okej, han tog inte alltid rätt beslut med bollen, man han visade prov på oerhörd snabbhet – han vann flera löpdueller mot Philipp Lahm – och dessutom var hans avslut fina. Som vid målet och som vid stolpträffen. Härligt att se!

Förstås även härligt att se Milos Krasic, vars genombrottsstyrka är anmärkningsvärd. Det ska bli hyperintressant att se vad detta ojämna Serbien kan prestera i den avslutande gruppspelsmatchen mot Australien.