Liverpool gjorde inga värvningar under januari 2015. Istället förbättrade man spelet på planen utan nyförvärv, vilket gjorde att det egentligen inte hördes särskilt många kritiska röster när fönstret stängde och vi kunde konstatera att Liverpool endast sålde spelare.

Jag tycker att de två försäljningarna som Liverpool gjorde var smarta. Det måste ha jublats vilt i klubbens korridorer när Al-Ahli Dubai budade £4,75 miljoner för Oussama Assaidi. 26-åringen är förvisso ingen hopplös fotbollsspelare, men han nobbade Stoke förra sommaren eftersom deras löneerbjudande inte var tillräckligt bra. Jag befarade att Liverpool i slutändan skulle behöva köpa ut Assaidi, men nu fick man alltså en gedigen summa för honom. Härligt!

Det var tråkigare att sälja Suso. Vi är nog många LFC-fans som har följt den numera 21-årige Susos framfart i klubben. Allt såg ju ut att gå så bra. Fina insatser i reservlaget efterföljades av en lyckad utlåning till Almeria under fjolårssäsongen. Det stod dock tidigt klart att Suso inte ville förlänga sitt kontrakt. Han ville hellre skriva ett kontrakt med AC Milan. Liverpool ställdes således inför en väldigt otacksam situation i januari; sälj för en liten summa eller tappa för ingenting efter säsongen. Att LFC lyckades förhandla till sig en övergångssumma på nästan £1 miljon får betraktas som bra förhandlat, med tanke på att den unga spanjores normala marknadsvärde inte kan beskrivas som skyhögt.

Att få in nästan £6 miljoner för två spelare som inte tillförde ett smack måste betraktas som lyckat, tycker jag. Det var som bekant även nära att Rickie Lambert såldes till Aston Villa för £5 miljoner. Jag förvånades över att klubben inte ’tvingade’ bort Lambert med tanke på budets storlek. Jag kan inte se att Lambert tillför mer än varken Fabio Borini eller Mario Balotelli, men kanske har Brendan Rodgers väldigt låga tankar om de båda italienarna? Kanske känner sig Rodgers säker på att kunna få en hygglig övergångssumma för Lambert även i sommar?

Mycket tyder på att sommaren kommer att bli väldigt händelserik. Ta bara anfallsfronten, där det mycket väl kan bli så att tre av de nuvarande (Lambert, Borini, Balotelli) lämnar och tre (Origi, Ings och någon mer) ansluter. Kanske kommer Liverpool att göra klart med Ings under de kommande veckorna, vilket skulle innebära att vi i ett väldigt tidigt skede vet att två nya anfallare kommer in i truppen. Det vore en ovanlig – men likväl delikat – situation. Origis och eventuellt Ings tidiga ankomster kommer att sätta större press på Lambert, Borini och Balotelli; prestera innan säsongen är slut eller säljs i sommar.

I sommar måste förstås förstärkningar till, trots att allt fler av truppens unga spelare utvecklas i rätt riktning. Jag tycker att Liverpool har en underbar grund – förutsatt att man förlänger med Raheem Sterling och Jordan Henderson – att bygga vidare på. Det som behövs är någon eller några enstaka förstärkningar i varje lagdel.

14 kommentarer
 1. Jag tvivlar på att Liverpool kommer sälja Lambert. Man kommer nog låta honom stanna i klubben tills han själv väljer att lämna eller när dobbarna touchen hyllplan.
  Ser inget problem med detta heller. Lambert är en hygglig spelare att slänga in och med tanke på vägen han tagit för att komma tillbaks så kan klubben stå bakom honom tills han är färdig med fotbollen.

  Jag gillar Borinis kämpaglöd på plan men bortsett från att han springer mycket så är han helt värdelös. Han tillför ingenting i spelat och missar alla chanser han får att göra mål. Tycker Borini ska vara den den första ut genom dörren i sommar. Han är helt enkelt så långt under den nivån en spelare i Liverpool ska ha att om ett £1m bud skulle komma in så skulle jag skratta hela vägen till banken.

  Allen hänger löst nu också. Det finns inga tvivel om att killen har kvalitéer som är nyttiga för Liverpool men han är en spelare som måste spela varje vecka. Han funkar inte som inhoppare eller någon som spelar en gång i månaden. Och han petar ingen i startelvan heller så han är en överflödig spelare för tillfället. Riktigt synd.

  Med tanke på att Liverpool tappar Gerrard i sommar så tycker jag man ska låta bli att släppa allt för många spelare. Tycker Liverpool endast borde sälja Borini, Allen och Balotelli. Man kommer få ta in en hel del spelare i sommar som det är. Två innermittfältare, en målvakt en eller två anfallare, en högerback(om inte Manqillo höjer sig och blir kvar) och eventuellt en mittback men där får man utvärdera Illori och Wisdom när dom kommer tillbaka. Tror dock om man nöjer sig med Wisdom och Illori så skulle dom funka riktigt bra i dagens uppställning.

  • Jag förstår inte varför Liverpool skulle välja att behålla Lambert om man kan få hyggliga pengar i sommar. Han tillför snudd på ingenting när han spelar, tvärtom har han gjort flera usla insatser i lägen där Liverpool har behövt honom som mest. £4-5m för en veteranspelare vore en väldigt bra försäljning i sommar. Ings är som bekant på väg in för liknande pengar.

   En annan spelare som jag tycker att Liverpool borde sälja är Enrique. Kan knappt komma ihåg senaste gången som han gjorde en bra insats. Däremot har han gjort flera riktiga plattmatcher den här säsongen.

  • Håller med, Ballo, Borini, enrique, Lambert och Allen är inte spelare för ett topplag i ligan.
   Sen finns ett par till som i sina bästa stunder gör det, men faktum kvarstår att Mignolet, Skrtl och Glen Johnson måste höja sig för att förtjäna sin plats. De kan vara bra, men är det för sällan. Lucas är också en ok spelare, men han kan ju inte passa en boll. Moreno kan bli riktigt bra, men det är lite som fattas fortfarande.
   Kvar finns då Can, Sakho, Hendo, Coutinho, Sterling och Sturridge av de som spelat i år och kommer vara kvar nästa år. Det är ett ruskigt bra ”halvt” lag. Men visst behövd det påfyllning för att vara med och krigs där vi vill, halva lag vinner sällan något..

  • Håller med om att Lambert borde säljas. Hans historia är förvisso trevlig att läsa, men ska vi någon gång behålla spelare av sentimentala skäl så ska åtminstone det vara en spelare som har gjort större delen av sin karriär i klubben. Tråkigt med Enrique då jag tyckte han var underskattad innan skadan, men nu verkar han tappat de där procenten som skiljer en brytning från en frispark. Trodde ett tag att Lucas skulle vara ”körd” på samma sätt. Skillnaden är att vi behövde Lucas mer än Enrique, med de alternativ vi har nu kommer nog inte Enrique någonsin få chansen att spela sig i form.

  • Borini tillför betydligt mer än vad Balotelli och Lambert gör i vårat sätt att spela. Vi bygger väldigt mycket av vårt spel på att pressen kommer snabbt och högt och den tappar vi varje gång Lambert eller balotelli spelar. Visst hade jag hellre sett Lacazette men tror mer på Borini än de andra herrarna. Tycker Borini får mycket skit som han inte förtjäna.

 2. Illavarslande att Gerrard känner sig nödgad att gå ut i media och prata om att ”klubben måste förnya Sterling och Hendos kontrakt”. Förmodligen talar han väl av egen erfarenhet från i höstas då ledningen såsade allt för länge med att lägga upp ett konkret bud på bordet han kunde ta ställning till. Att han pratar om ”no smoke witout fire” och ” get these done sharpish” I samband med deras framtid gör mig inte helt lugn.

  Gissar att vi kan vänta oss en dragkamp om Sterling i sommar. Både från utlandet och inhemskt. Förmodligen lyckas vi skaka av oss City och Chelsea om vi når en CL-plats, men Reals intresse tycks vara latent och deras dragningskraft vet vi ju alla vilken effekt den har på spelare (Gerrard exluderad). Vitalt för klubbens framtid att LFC och FSG lyckas få Sterling att krita nytt nu i vår så vi åtminstone får en rejäl slant om han anser att hans långsiktiga framtid finns på annat håll än i Liverpool.

  • Sterling är inte mogen som person för att flytta till Real. Det verkar som om han har intelligenta människor runt om sig. Är rätt säker på att han kritar ett kontrakt snart, ska bara bråka lite om lönen, det är ju ändå det agenten får betalt för.

  • Jag tror inte att Real Madrid kommer att värva Sterling i sommar. Tror inte ens att de kommer att göra ett seriöst försök. Han är inte SÅ bra än. Bränner många chanser och tar många grova felbeslut i spelvändningarna. Real Madrid brukar värva spelare som håller en högre nivå än dagens Sterling, i alla fall om de lägger ut stora summor.

   Vad fick Gerrard för fråga innan han pratade om Sterling och Henderson?

  • Jo, jag vet vad Gerrard har sagt, men inte vilka frågor han har besvarat när han har sagt det. Din länk är inte till originalintervjun heller.

  • Sant, AB hade denna översatt tidigare idag med, jag hann dock inte leta reda på mer då ungarna skrek, maten kokade över, jag var tvungen att gå på toaletten och till råge på allt detta ville kattjävelskapet ha mat, ber om ursäkt.

 3. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2941205/Liverpool-s-Daniel-Sturridge-dancing-shoes-Instagram-video-Mario-Balotelli-Raheem-Sterling-Jordon-Ibe.html

  För er som inte sett den, men de är en Instagram video när Sturridge, Balotelli, Sterling och Ibe dansar i omklädningsrummet.

  Jag har funderat på en sak sen jag såg den filmen. Den balotelli som avgjorde en match mot tyskland och gjorde sin fenomenala målgest. Han såg ut så här i överkroppen…

  http://metro.co.uk/2012/07/01/mario-balotelli-shirtless-goal-celebration-copied-by-japanese-striker-487670/

  Ser han inte sjukt otränad ut nu? Eller är jag helt ute och cyklar?

  • Av vad jag kunde se på länkarna som du la ut så verkar det knappt finnas något gram fett alls på Balotelli. Verkar vara enbart ben och muskler så jag förstår inte vad du menar med otränad?

  • Jag kanske kollar helt fel… Inte att han är fet, men ser han lika stark ut… Det är väl mer frågan…

   Kanske bara är så att jag letar efter anledningar till varför han inte presterar…

Kommentarer är stängda.