Byggare Benitez fortsätter att bygga sitt Liverpool. Nu har spanjoren med det tyska porrskägget varit i klubben i många år, och många till ska det bli fick vi klart för oss för ett tag sedan när han skrev på ett nytt kontrakt som gäller till 2014.

Truppen ser stark ut. Riktigt stark.

Liverpool har onekligen en stomme att bygga vidare på. Vad som behövs nu är ett fåtal värvningar som spetsar till truppen.

Vad skiljde egentligen Man Utd och Liverpool i ligan den här säsongen? Jo, bevisligen ett antal poäng, men vad var anledningen till denna skillnad i poäng?

Som jag ser på saken är bredden skillnaden. Man Utd har en så pass vass trupp att offensiva stjärnor kan roteras, råkas ut för skador eller bli avstängda utan att lagets resultat sviktar.

Liverpools offensiv är fortfarande beroende på att ett fåtal individer finns med. Jag tänker framförallt på att det bara finns en riktigt vass forward, och det är Torres. Det behövs ytterligare en vass forward. Man försökte åtgärda detta problem när Robbie Keane köptes förra sommaren, men han floppade.

Kantspelet har varit dåligt de senaste åren, men den här säsongen har det faktiskt varit bra. Jag tycker att Arbeloa och Aurelio har visat att de klarar av att vara förstaval på ytterbackspositionerna.

Talangen Insua har varit lysande i de få matcher han har fått chansen, och har konkurrerat ut den från Italien A-landslagsmeriterade Dossena. Däremot saknas en backup till högerbacken Arbeloa, eftersom schweizaren Degen är konstant skadad.

På yttermittfältspositionerna har Kuyt spelat upp sig i en sådan mån att han har cementerat sin plats till höger. Jag är mycket imponerad över hans utveckling på positionen. Dessutom har han en tendens att aldrig vara skadad och är vältränad, vilket gör att han klarar av att spela många matcher.

Till vänster har inte fjolårsvärvningen Albert Riera lyckats fullt ut. Däremot har Benayoun visat god form, och visat att han är ett räkna med.

Min rekommendation till Benitez blir därför att inte införskaffa en ny vänsterytter. Däremot bör en spelare som kan klara av att spela högermittfältare vara aktuell. Å andra sidan snackas det om kontraktsförlängning för talangen Nabil el Zhar, vars mest uppenbara roll i Liverpools spelsystem är just på högermittfältet.

Däremot bör man värva en högerback. Jag tror inte att yngligen Darby är redo att spela vid behov.

Finns det något annat som Liverpool bör värva? Jo, kanske en mittback, eftersom legenden Sami Hyypiä lämnar. Det vore nog praktiskt med en allroundskicklig spelare som kan spela både höger- och mittback. Det finns flera exempel på sådana spelare i den engelska fotbollen.

Slutsats: Liverpool bör värva en anfallare som kan göra mål, en back som kan spela i mitten och till höger i backlinjen.

I nästa blogginlägg kommer jag att fortsätta med den inslagna vägen, d.vs Tema: Nyförvärv.

Kommentarer är stängda.