Den här sommaren verkar det som att Liverpools ägare amerikanska ägare har frigjort mycket pengar till att förstärka laget – åtminstone om man ska tro The Mirror. Enligt tidningen har de nämligen sett till att Liverpool har en transferbudget på mer än £25 miljoner i sommar.

– Underbart! – Härligt! , säger nog Benitez, han som tidigare har surat över att ha lite transferpengar till sitt förfogande.

The Mirror hävdar även att Benitez kommer att sälja spelare för att få ytterligare pengar att köpa spelare för. Det handlar om Babel, Dossena och kanske även Alonso.

Personligen skulle jag inte ha någonting emot om Babel och Dossena såldes. Däremot vill jag gärna ha kvar Alonso, som jag betraktar som en av lagets skickligaste spelare.

Så, vilka spelare vill Benitez värva enligt The Mirror?

Jo, dels vill han ha Valencias duon David Silva & Raul Albiol, som tillsammans skulle kosta omkring £30 miljoner.

Dessutom vill Benitez värva Gareth Barry för £10 miljoner, och Glen Johnson för en liknande summa.

Som om det inte vore nog hävdar de även att Benitez väldigt gärna vill signa Carlos Tevez.

Vad säger undertecknad, i egenskap av enväldig jury?

Silva känns… sådär. En överskattad spelare, som är skicklig, men inte värd de stora pengar som Valencia vill ha för honom.

Albiol är en klasspelare, men jag tycker att det vore en onödig investering att värva en mittback för stora pengar, med tanke på vad som redan finns i klubben.

Angående Johnson; Liverpool behöver en ny högerback, Johnson var Premier Leagues bästa högerback 08/09. Åtminstone blev han framröstad till det av ligans spelare. En ”perfect match”? Maybe.

Gareth Barry är ett fall för sig. Benitez har försökt värvat honom länge nu. Barry är mångsidig, engelsman och en ledartyp. Han skulle framförallt tillföra bredd. En sak är i varje fall klar, och det är att om man ska värva Barry, ska man göra det i sommar – han har nämligen bara 12 månader kvar på sitt kontrakt med Aston Villa.

Och sist, men inte minst Carlos ”El Apache” Tevez. Carlitos yey! Han har varit en personlig favorit sedan OS i Aten, där han dominerade stort för sitt Argentina – tillsammans med en viss Mascherano.

Mascherano är som bekant redan på plats i Liverpool och det vore underbart om även Carlitos skulle ansluta. Han är otroligt skicklig, behövs i truppen, bra ålder, rätt karaktär och skulle säkert smälta in bra i gruppen.

Jag vill dock understryka att det finns flera anfallare som jag anser vore oerhört bra alternativ. Tänker framförallt på Sergio Agüero och Edin Dzeko. Men eftersom Agüero förmodligen är orealistisk på grund av en otroligt hög prislapp, och Dzeko trots allt bara har gjort en kanonsäsong, känns Tevez som det bästa realistiska alternativet.

Varför Liverpool behöver införskaffa en superanfallare i sommar kommer jag att återkomma till i ett senare blogginlägg.